ett-liv-med-canon

Alla inlägg under november 2014

Av linn - 22 november 2014 20:22

Frågan: Vad säger du? Varför läser du egentligen böcker?


Mitt svar: Jag började läsa på allvar i femman. Min lärare gav min en bok och sa att jag nog skulle gilla den, så jag gav den en chans och det var den som fick upp mina ögon för böckernas värld. Boken hon gav mig var Vampyrens märke av P. C Cast och Kristin Cast. Jag har den att tacka för alla bra böcker jag läst och alla historier jag fått uppleva.  Och varför jag läser böcker är nog för att få ta del av saker som jag i verkligheten inte kommer att uppleva eller kommer att se. Ibland kanske jag gör det för att komma bort från verkligheten, men för det mesta är det de första.


P.S Kicka på bilden för att komma till flera bokbloggsjerkor.

ANNONS
Av linn - 21 november 2014 15:15

Ja, det var vad jag skulle ha bloggat om idag men tråkigt nog har jag inte läst ut några böcker den här veckan. Jag har haft för mycket att göra och varit för trött. Men i mitt huvud är inte det en bra ursäkt men jag har ingen annan.


Så istället för att berätta vad jag har läst tänkte jag berätta vad jag läser. Jag brukar inte läsa mer än en bok åt gången men nu sitter jag och läser i tre stycken. Två av dem läser jag hemma och det andra tar jag med mig överallt. Och det är de här tre böckerna:

 

ANNONS
Av linn - 20 november 2014 16:45

Wattpad är en sida där man kan lägga ut berättelser man har skrivit, och läsa andras.   

Jag hittade wattpad för bara några dagar sedan och rekommenderar

det starkt till er som skulle vilja visa era berättelser för andra, eller bara läsa andas. Men ett problem jag stötte på var att jag inte kunde aktivera mitt konto. Man skulle skicka en bekräftelse kod till sin e-mail, men jag fick aldrig mailet. Hur många gånger jag än gör det får jag inget mail. Och eftersom jag inte kan aktivera mitt konto kan jag inte heller lägga ut berättelser eller rösta på andras berättelser. Om det är någon som vet vad jag ska gör för aktivera mitt konto snälla kommentera gärna och berätta.


Ni som redan har upptäckt wattpad vad tycker ni om det? Och har ni samma problem som jag?

Av linn - 19 november 2014 14:15

Den viskade dödskallen av Jonathan Stroud

De tre unga agenterna Lucy, George och Anthony på Lockwood & Co. borde kanske trivas när spökena håller sig lugna. Men firman måste överleva, och de vill inget hellre än att en fasansfull ande ska uppenbara sig. Så får de i uppdrag att undersöka graven till en ovanligt ohygglig gammal doktor, känd för att påkalla andevärlden. Uppdraget verkar relativt enkelt. Men det mesta går fel: en förfärlig gast släpps lös och ett farligt föremål stjäls från kistan ...  


Kommer ut: 2 Mars 


Jag har ännu inte läst första boken i serien, men jag är tillräkligt nyfiken på den första för att redan längta till den andra. Visst är det konstigt.


Black ice av Becca Fitzpatrick

Ibland lägger man inte märke till faran förrän det är för sent ...

Sjuttonåriga Britt Pfeiffer har hårdtränat inför en vandring i Klippiga bergen tillsammans med en tjejkompis. Men hon är helt oförberedd på att hennes ex plötsligt vill möta upp dem. Innan Britt hinner reda ut sina känslor, tvingar en snöstorm tjejerna att söka skydd i en ensligt belägen stuga. Där gömmer sig två snygga killar som visar sig vara på flykt undan polisen och det dröjer inte länge förrän semestern förvandlas till ett gisslandrama. Fast den ene kidnapparen – Mason – har en enorm dragningskraft och Britt blir förvirrad. Är han verkligen hennes fiende?
I utbyte mot sitt liv går Britt med på att leda kidnapparna nerför bergssluttningen. Under den livsfarliga vandringen lägger hon märke till en rad isande tecken på att en seriemördare går lös bland bergen. En upptäckt som kan leda till att hon själv blir mördarens nästa offer.


Kommer ut: 5 Januari


Beccas serie fallen ängel fick mig i ett järngrepp som gör att jag helt klart vill läsa den här. Och handlingen på den får mig bara att vilja läsa den ännu mer.


 

Ekon av Camilla Jönsson

Hon kysser Liv och det är som det mest självklara i världen.
Det är här hon ska vara.
Det är här hon hör hemma.

Plötsligt sitter det en ny tjej i klassrummet. Alva försöker låtsas som ing- enting, men redan första gången hon ser Liv är hon förlorad. Liv – den mystiska, tystlåtna, coola tjejen, som kommer och går lite som hon vill. Sakta närmar de sig varandra. Alvas vänner förstår inte vad hon håller på med, hon kan inte prata med sina föräldrar om det och samtidigt som Alva är världens lyckligaste är hon också mer ensam än någonsin. För Liv är inte alltid där, ibland försvinner hon in i sig själv, blir frånvarande eller otroligt arg. Det går upp för Alva att Liv inte är som alla andra, att hon inte är frisk. Och när Liv en dag försvinner på riktigt rasar Alvas liv samman. Vem är hon, om hon inte är med Liv? Och hur går man vidare, när det enda som finns kvar är ekon av det som en gång var?   


Kommer ut: 2 Mars


Det var omslaget som fick mig och vilja läsa boken i första början. Men det är också något med handlingen som lockar mig. Jag kan bara inte sätta fingret på vad det är.


Odinsbarn av Siri Pettersen

Tänk dig att du saknar något som alla andra har. Något som visar att du hör hemma i den här världen. Något som är så viktigt, att utan det är du ingenting. En pest. En myt. En människa.
Hirka är femton vintrar gammal när hon får veta att hon är ett odinsbarn – ett svanslöst odjur från en annan värld som sprider röta omkring sig. Hela hennes tillvaro ställs på ända. Hon är föraktad, fruktad och jagad, och någon vill döda henne för att hennes identitet ska förbli en hemlighet. Men det finns värre saker än odinsbarn, och Hirka är inte den enda varelsen som har tagit sig igenom världarna …

Kommer ut: 2 Februari


Jag bara älskar omslaget på den här boken. Om jag inte hade varit nyfiken på handling också hade jag nog läst den ändå bara för omslagets skulle.

Av linn - 18 november 2014 14:45

Jag måste bara fråga er som har läst Alice i zombielandet. Tänker ni på den boken när ni hör låten wicked wonderland? Jag gör det. Varenda gång jag hör den låten så tänker jag på Alice i zombielandet. Om ni inte har hört låten så kan ni lyssna på den här:

   (Alice i Zombielandet av Gena Showalter (Heftet)Var bara tvungen att fråga)

Av linn - 17 november 2014 23:15

Jag bestämde mig för att låta er läsa den första sidan ur en av böckerna jag skriver på just nu. Den ni kommer att få läsa liter ur tror jag kommer att få heta något i stil med Kroppsbyten. Jag vet inte vad jag mer ska skriva så ni får helt enkelt läsa och se vad ni tycker.

   Prolog

Jag vet inte riktigt när det började, eller förresten så kommer jag ihåg exakt när det hände, bara inte hur gammal jag var. Pappa och jag satt i soffan och kollade på tv. Det var någon tråkig dokumentär och efter bara en lite stund hade pappa somnat. Jag hade kurat ihop mig mot honom och somnat jag också. Det var då det hände. Jag slog upp ögonen och såg såg ner på mig själv, som låg i hopkurad mot pappa. Det var det konstigaste jag någonsin hade varit med om. Jag tänkte att det var någon konstig dröm. Plötsligt reste jag mig upp och la försiktigt ner mitt sovande jag på soffan. Händerna som hade gjort det var stora och liknade min pappas. Då förstod jag, jag var inuti pappa. Jag kunde inte röra mig, inte prata eller blinka. Det var som att jag var fast någonstans mittemellan. Jag såg ut ur pappas ögon men kunde inte få dem att blinka när jag ville det. Pappa gick in i köket där mamma stod och lagade mat. Det stod två grytor på spisen som mamma vaktade. Pappa gick upp bakom henne och la sina armar om henne. Det kändes mer än konstigt att göra det men jag kunde inte få armarna att släppa henne. Jag kunde inte styra dem. Pappa kysste mamma på kinden och jag ville bara därifrån. De fortsatte att laga mat vilken lugnade mig lite. När den var klar sa mamma att hon skulle gå och väcka mig. Alltså de jaget som sov i soffan. Jag kunde höra henne mumla inifrån vardagsrummet. Mammas röst blev högre och tillslut panikslagen. Pappa skyndade sig till vardagsrummet där mamma stod och skakade ett livlöst jag. Det gick inte att väcka mitt sovande jag. Pappa tog fumlande upp mobilen för att ringa ambulansen. När han gjort det gick han fram till mamma som satt och grät på mattan framför soffan. Jag såg ner på mig själv genom pappas ögon och kände oron han kände. Ambulansen kom och tog med sig mitt andra jag. Jag kan inte ens förklara hur konstigt det kändes att se sig själv bli inlastad i ambulansen och veta att det var en själv men ändå inte. Pappa lät mamma följa med ambulansen och tog själv bilen. Inne på sjukhuset gick han fram till expeditionen. De berättade att jag fanns en våning upp och att det bara var att hissen där bredvid. Pappa gick sakta in i rummet där jag fanns. Mamma satt vid min sängkant och höll mig i handen. Pappa gick till andra sidan och tog också min hand. Jag började bli orolig över vad det var för slags dröm. Aldrig hade jag drömt så verkligt. Läkaren kom in i rummet och påkallade mamma och pappas uppmärksamhet. Han berättade att de inte visste vad det var för fel på mig, men att det såg ut som att jag sov. En obotlig sömn sa han. Han sa att det kunde vara någon ny slags sovsjuka. När läkaren hade gått fortsatte mamma och pappa med att hålla mig i handen. Efter ett tag kände jag hur pappas ögonlock började bli tunga och tillslut sluta sig.


När jag vaknade satt mamma och pappa likadant som de hade gjort i drömmen. Så fort de såg att jag var vaken kallade de på läkaren. Massor med prover följde men de hittade inget.


Det var första gången det hände men inte sista. Tillslut förstod jag att jag inte drömde när jag såg genom andras ögon. Jag förstod att jag verkligen var där, i en annans kropp. Det gick aldrig att kontrollera kroppen jag var i. Jag var alltid en åskådare. En åskådare som kände allt den andra kände och hörde allt den andra tänkte. Jag förstod också tillslut att jag bara gick in i en kropp om jag somnade bredvid den och hade hud kontakt med den. Det jag inte förstår är varför. Varför går jag in i andras kroppar och varför började det just då?Det var första sidan i boken Kroppsbyten eller vad den nu kommer att heta. Så vad tyckte du om den? Var den: Ur dålig? Bara dålig? Sådär? Bra? Mycket bra? Helt fantastiskt?

Av linn - 16 november 2014 20:30

Frågan: Kan du berätta om någon bok/några böcker som beskriver kända berättelser ur någon annan huvudpersons synvinkel? Ex: 

Charlotte Brontes Jane Eyre kontra Jean Rhys Wide Sargasso Sea, som har ”the Mad Woman in the Attic” som huvudperson, eller Bengt Ohlssons Gregorius, vars huvudperson är prästen i Hjalmar Söderbergs Doktor Glas.
 
Mitt svar: Jag vet inte om jag uppfattar frågan rätt, så jag svarar så som jag uppfattar det. 
Jag skulle säga att Bree Tanners andra liv är en sådan bok. Bree Tanner är då en av vampyrerna Bella träffar i Eclipse i serien Twilight.
En annan bok som jag också tycker passar in är Four som handlar om Tobias även kallad Four. Boken är en sidobok i serien Divergent.
Det var två typ kända berättelser ur andra synvinklar.
Av linn - 15 november 2014 10:30

Läst den här veckan:

   

Och om jag skulle rangordna dem skulle det bli såhär:


1. Bra men ut tröttande

 


2. Nä, inte min typ

 


Vad tycker du om de här böckerna?

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se