ett-liv-med-canon

Alla inlägg under november 2014

Av linn - 6 november 2014 17:30

 

Precis som rubriken säger har jag tänkt att spoila lite om Allegiant, eller mycket kanske jag borde säga. Jag kan helt enkelt inte låta bli. Jag måste få prata om det med någon, och eftersom att ingen av mina vänner är boktokiga som jag är kan jag inte diskutera med dem om det. Så jag tänkte att jag vänder mig till er istället. Jag har tänkt att varje gång framöver när det är något i en bok som jag bara måste diskutera med någon så lägger jag ut ett inlägg. Och jag kommer att varna er att jag kommer att spoila, så ni behöver inte vara oroliga över att ni kommer att läsa något som kommer att förstöra en bok för er. Nu ska jag sluta babbla om det och jag varnar er ännu en gång. Om du inte har läst Allegiant och har tänkt göra det läs inte vidare!

 

Okej, så här är det. Jag kan inte släppa hur den slutade. Det är första gången jag läser en bok där huvudkaraktären dör och jag gillar det inte. Jag älskar att hon tar sin bror Calebs plats eftersom hon vet att han kommer att dö av det, och att det finns en chans att hon kan överleva det. Och hon gör det. Hon överlever ju faktiskt dödsserumet så varför kunde hon inte ha överlevt helt och hållet. Jag vet att det inte alltid kan sluta lyckligt, men det skulle det inte ha gjort om hon överlevt heller. Jag menar de har raderat minnet på hur många personer som helst. Hur många liv har inte de förstört för att rädda sina egna och deras föräldra? Jag önskar nästan att det hade varit Caleb som dött istället, eller att hon hade dödat David istället för tvärtom. Åå, vad jag önskar att jag aldrig hade läst slutet. Jag önskar att någon hade varnat mig för att läsa slutet, men jag hade nog läst det ändå tyvärr. Jag önskar mycket men det som är det är eller hur? Man kan inte ändra det som redan är. Suck!

 

Sådär. Nu har jag spottat ur mig allt som jag tyckte om det. Men vad tycker ni? Jag skulle verkligen vilja ha era åsikter om det här! Som sagt så behöver jag verkligen någon att diskutera det med.

 

ANNONS
Av linn - 5 november 2014 16:30

Titel: Allt jag säger är sant

Författare: Lisa Bjärbo

Förlag: Raben & Sjögren

Sidor: 234

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

När Alicia bestämmer sig för att hoppa av gymnasiet börjat allt gå nerför.


Omdöme:

Efter att ha läst många fantasy böcker var det roligt att läsa något som var något lik sin egna värld om man säger så. På många sätt önskar jag att jag hade haft den självsäkerheten hon har, men det var också sjukt irriterande. Jag kan inte komma på något mer att säga om den här boken.


Vad tycker du om Allt jag säger är sant?


Andra omslag:

   

Vilket tycker du bäst om?

ANNONS
Av linn - 4 november 2014 19:45

 

   

Av linn - 3 november 2014 21:15

Titel: Dödlig passion

Författare: Annika Banfield

Förlag: Idus

Sidor: 397

Serie: Dimmornas folk #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Matteo och Emil har fått en galen ide om att de ska döda den högsta av alla vampyrer Dracula. Men de båda vet att de är på väg mot deras död. Samtidigt sitter Matilda och oroar sig över att Matteo aldrig ska komma tillbaka.


Omdöme:

Jag kan inte komma ihåg vad jag tyckte om den första boken eftersom det tog ganska lång tid innan den andra boken kom ut. Men jag skulle tro att den här var bättre. Jag kunde inte släppa boken med blicken när jag hade kommit in i historien igen. Att ännu en gång kunna vara med i Matilda och Matteos liv var som att komma hem. Det är svårt att förklara men jag hade saknat det på något sett. Ibland tyckte jag det var irriterade att de bytte från person till person så mycket. Men så fort det var intressant eller spännande i alla synvinklar hade jag inget emot det.


Vad tycker du om Dödlig passion?

Av linn - 2 november 2014 20:30

Ännu fler nya böcker i bokyllan!

 

 

Magin av Maria V Snyder

Man skulle kunna tycka att jag, efter att ha kidnappats som barn, fängslats som tonåring och sedan släppts fri för att arbeta som provsmakare, har uthärdat tillräckligt. Men nej. Upptäckten att jag besitter magisk kraft – förmågor som är förbjudna i Ixia – har resulterat i en avrättningsorder. Min enda chans är att fly till Sitia, platsen där jag en gång föddes.

Men Sitia känns främmande och jag behandlas som en fiende, till och med av min egen bror. Dessutom kan jag inte kontrollera mina krafter. Jag vill lära mig att behärska min magi men tiden är knapp. En ondsint magiker har trätt fram och jag är utsedd till hans nästa offer.

Kommer mina magiska krafter att rädda mig ... eller bli min död?

 

Elden av Maria V Snyder

När ryktet att Yelena är en själafinnare, med makten att fånga och släppa lös själar, sprids som en löpeld blir folk oroliga. Redan sedan tidigare har hennes ovanliga förmågor och förflutna skilt henne från de andra. Medan det magiska rådet diskuterar Yelenas framtid får hon ett oroväckande meddelande: Det planeras en sammansvärjning mot hennes hemland, ledd av en mordisk magiker hon redan har besegrat en gång.

Hoppet om att kunna återförenas med sin älskade driver henne framåt på en resa där alla hennes förmågor sätts på prov. Under färden möter hon allierade, fiender, älskare och påstådda lönnmördare, och allas lojalitet går att ifrågasätta. Vem är egentligen vän och vem är fiende? Yelena har nu en chans att visa vad hon går för – och rädda landet hon älskar.

 

Mörkrets pofetia av Maggie Shayne

Enligt den uråldriga profetian finns det bara en utväg för att avvärja förintelsen av de odöda. Tvillingarna James William och Brigit Poe - delvis mänskliga, delvis vampyrer - tror att de är lösningen. I själva verket ligger nyckeln hos den tillbakadragna, och dödliga, professor Lucy Lanfair.

Samtidigt som domedagen närmar sig eldar antivampyriska rörelser på ett krig som ingen sida kan vinna. Det är ett grymt och smutsigt krig som får James att överge sina moraliska övertygelser och därigenom dra in Lucy i en dödlig strid som hon inte vill vara en del av.

Men snart inser Lucy att hon håller halvblodstvillingens själ i sina händer och att hennes öde inte bara består av att försöka stoppa ett krig utan också att befria honom från hans inre mörker. Om hon misslyckas, kommer hans ras att förintas – precis som hennes hjärta …

 

Mörkets sista strid av Maggie Shayne

Utanapishtim har lidit ett mycket grymt straff för att han en gång skapade vampyrsläktet, men fångad som en levande död under årtusenden är han nu återuppväckt - och har klivit över galenskapens gräns. För att ytterligare sona sitt brott offrar han sina ättlingar med en enda dödlig blick … vampyrernas förintelse har påbörjats.

Den vackra och dödliga Brigit Poe, endast delvis vampyr men helt lojal sitt släkte, är "förstöraren” – hon hatar sitt öde, men kan ändå inte förneka det. Hon är den som måste förgöra den en gång så mäktiga kungen och på så sätt säkra vampyrernas överlevnad.

Två krigare – jämställda vad gäller kraft och beslutsamhet - drabbar samman i en kamp som endast en av dem kan vinna, bara för att upptäcka en ömsesidig passion så chockerande stark att allt de tidigare trott på hotar att raseras. Trots det drar det snart ihop sig till en sista strid, vars enda utfall ser ut att bli död och förlorade hjärtan … för dem båda.


Handlingarna är tagna från harlequin

Av linn - 1 november 2014 16:45

Läst i oktober: 10st

                      


Den bästa:

Alice i zombielandet

 


Den Sorgligaste

Allegiant

 


Den sämsta:

Älvornas kamp

 


Skrattade mest av:

I huvudet på Colin Fischer

 


Av alla böcker du läste den här månaden vilken tyckte du bäst om?

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
<<< November 2014 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se