ett-liv-med-canon

Alla inlägg under april 2015

Av linn - 12 april 2015 16:30

     

ANNONS
Av linn - 11 april 2015 18:30

 

 Hittade den här hos Monika och tänkte låna den lite.


Snabbläsare eller långsamläsare?

Tror jag i alla fall.


Tegelstenar eller tunnisar?

Den var svår men för det mesta tycker jag om tunnisar men då ska de vara med i en serie. Men en riktigt bra tegelsten är aldrig fel.


Bibliotek eller bokhandel?

Jag bara älskar att äga böcker. Helst skulle jag vilja ha hela väggarna fulla med böcker, och inte ens då skulle jag vara nöjd.


Ljudbok eller e-bok?

Oj den var svår. Jag gillar att hålla i en bok när jag läser så för det mesta underviker jag både ljudböcker och e-böcker, men jag har läst flera e-böcker än vad jag har lyssnat på ljudböcker.


Inbunden eller pocket?

Det är något med inbundna som jag bara älskar.

Vampyrer eller spöken?

Den var också svår men jag läser med böcker om vampyrer än om spöken även att jag gillar spöken nästan lika mycket.


En i taget eller slalomläsning?

För det mesta läser jag en av mina egna böcker och sedan en som jag har lånat på biblan. Min egna läser jag hemma och den lånade tar jag med mig överallt.


Nytt eller gammalt?

Tror jag.


Bokmärke eller hundöra?

Bokmärke! Jag hatar när sidor i böcker är vikta på något sätt.


Snacks eller godis?

Popcorn!


Biografier eller memoarer?

Ingen av dem faktiskt.


Skräck eller chicklit?

Den var svår men det få bli så.


Soffan eller sängen?

Jag sitter nästan aldrig i soffan och läser vet inte riktigt varför. Oftast sitter jag och läser i min skrivbordsstol.


Inne eller ute?

Jag och alla kryp ute går inte riktigt ihop.


Boken eller filmen?

För det mesta tycker jag att boken är mins dubbelt så bra om filmen.


Twitter eller Facebook?

Inget av det.


Goodreads eller Boktipset?

Finns så mycket mer att göra på goodreads.


Kokbok eller Bakbok?

Jag har aldrig varit ett fan av bakelser så det får bli kokboken istället.


Te eller kaffe?

Åh, en varm kopp med jordgubbste när man läser är helt underbart.


Nobelpriset eller Augustpriset?

Får det nog bli.

ANNONS
Av linn - 10 april 2015 22:45

Läst:

         

Rangordning:


1. Älskar men var för kort

 


2. Inte lika bra som första i serien

 


3. Lättläst och bra

 


4. Passade inte mig

 


Av linn - 9 april 2015 16:15

     

Av linn - 8 april 2015 20:00

Titel: Farlig ström

Författare: Kat Falls

Översättare: Vera Lindh

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 238

Serie: Mörkt liv #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Farliga saker pågår i havets djup och Ty och Gemma dras än en gång in i en kamp på liv och död.Ty har alltid vetat att havet är en farlig plats. Varje gång han lämnar sina föräldrars gård på havets botten är han beredd att möta alla möjliga faror som hajar, bläckfiskar, späckhuggare Men han var inte beredd på att stöta på en hel stad som sjunkit till botten med invånare och allt. Snart står det klart att det inte är den enda staden som sänkts och när Tys föräldrar kidnappas måste han och Gemma slå sig samman med piraterna i Barracudaligan för att rädda dem. Men är de verkligen att lita på eller är Ty och Gemma ute på djupare vatten än de är medvetna om?

Omdöme:

Jag hade förväntat mig mer av den. Den första boken i serien var så bra, kanske var det därför jag inte tyckte lika mycket om den här. Den blev lite bättre i slutet men det var tyvärr inte mycket.Visst, den var inte dålig men den drog inte in mig i handlingen så bra och för det mesta kändes det som att jag bara skumläste igenom den.


Förresten kändes det som att det skulle kunna komma en bok till efter den här. Är det någon som vet något om det för jag har ingen aning om det ska komma en trea eller om det redan finns en.


Andra delar:

1. Mörkt liv


Andra omslag:

     

Av linn - 7 april 2015 20:30

Titel: Jinx tur i oturen

Författare: Meg Cabot

Översättare: Ylva Kempe

Förlag: B Wahlstöms

Sidor: 204

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ända sedan blixten slog ner i sjukhuset dagen då Jinx föddes har hon haft otur. Vart hon än går råkar hon ut för missöden och det är därför hon är så glad över att få flytta hem till sin moster och hennes familj i New York. Oturen kan väl ändå inte följa efter henne ända dit?
Men oturen har definitivt följt efter Jinx vilket skapar problem för hennes kusin Tory, som inte är glad över att familjens svarta får har flyttat in hos dem. Den vackra, glamorösa Tory döljer en farlig hemlighet och Jinx börjar inse att det inte bara är otur hon har flytt ifrån utan något mycket ondskefullare och förbannelsen hon har levt under i hela sitt liv är kanske det enda som kan rädda hennes liv.


Omdöme:

Jag vill ha mer! Den tog slut så fort och den var så bra. Om den hade varit längre hade jag gillat den ännu mer än vad jag redan gjort. Den kunde ha handlat lite mer om magi för min smak och jag förstår inte hur Jinx kunde ha så lite kontakt med sin familj som hon sa att hon saknade så mycket. Den enda hon verkade ha kontakt med var hennes vänner, men inte hennes familj. Bortsett ifrån att den var fort kort och att hon inte verkade bry sig om sin familj var den bra, riktigt bra.


Andra omslag:

       

Av linn - 6 april 2015 23:45

Titel: Ett nytt liv hotar

Författare: Mette Finderup

Översättare: Felice Maurer

Förlag: Girl it

Sidor: 110

Serie: Emmy #1


Handling:

På Lärkvägen 2 i Karleager bor Emmy, tretton år, tillsammans med sin mamma. En evighet därifrån i Köpenhamn, i något som liknar en skokartong av betong, bor Emmys pappa tillsammans med hennes storebror. Numera tycker Emmy egentligen att det är okej att de bor var för sig, men så har det också gått ett år sedan hennes föräldrar skilde sig. Men nu får det gärna vara nog med förändringar. Tyvärr finns det inget slut i sikte, för Emmys mamma börjar bete sig konstigare och konstigare. Och konstiga mammor är lika svåra att förstå sig på som matteuppgifter som väntar Emmy i skolan.


Omdöme:

Den var okej. Det var det enda jag tänkte när jag läst ut den, inget mer. Kanske var det för att den var skriven i dagboksform och därför kunde jag inte riktigt känna samhörighet med vad som hände, eller så var den inte riktigt min typ av bok. Kanske är det här en bok för yngre. Annars brukar jag inte tycka att en bok har en viss åldersgrupp att vem som helst kan läsa en bok vad än läsnivån säger. Men den här kanske har det.

Av linn - 5 april 2015 17:45

Titel: Ridläger med Sigge

Författare: Lin Hallberg & Margareta Nordqvist

Förlag: Bonnier Carlsen

Sidor: 139

Serie: Sigge #5

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Det är äntligen sommarlov och dags för ridläger. Elinas dröm har gått i uppfyllelse. Ingela säger att de ska få rida tills de inte orkar mer. Men det tror inte Elina på. Nu kommer de att få lära sig massor av nya saker. Dessutom blir det bad och höskullebus. Ja, allt som hör ridläger till.

Men, det finns ett moln på Elinas sommarhimmel. Eric och Simon ska vara med på ridlägret och alla vet att Sigge är Simons häst...


Omdöme:

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om barn böcker, och då nämnde jag att jag läste Sigge böcker när jag var liten och det fick mig att vilja läsa ut de två jag har kvar i min bokhylla. Ridläger med Sigge var en av dem och jag förstår varför jag gillade den när jag var liten. Jag har alltid velat vara bra på att rida och många gånger har jag drömt om att ha en egen häst men jag vet nu att det aldrig kommer att hända. Därför är det kul att läsa om det.


Nu över till vad jag tyckte om den. Det är en lättläst bok inget snack om saken, det är inte många sidor och bokstäverna är stora vilket gör att boken kan läsas av många. Handlingen är det inget fel på heller, jag tycker om att den får in så många känslor på så få sidor, oro, avundsjuka, glädje, hopp och så mycket mer. Det var faktiskt skönt att läsa en lättläst bok. En som går fort att läsa ut och är lätt att förstå. Jag tror att det är något man behöver ibland, tex om man har hamnat i en lässvacka skulle en sån här bok vara perfekt.

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29 30
<<< April 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se