ett-liv-med-canon

Alla inlägg under juli 2015

Av linn - 15 juli 2015 21:30

Va och besökte biblioteket och det slutade med att jag kom hem med några böcker såklart.

 

100 meter lycka av Maria Nygren  

Ninna är 17 och har tillbringat det senaste halvåret till sängs i ett mörkt rum. En sjukdom får hennes kropp att angripa sig själv och hon blir allt sämre. Men plötsligt förändras allt. En ung kille börjar i hemtjänsten. Munir med den utmanande blicken och det självklara sättet. Han som tror att Ninna kan bli frisk och som helt rubbar balansen i Ninnas familj.
 Stanna kvar och ge dig av av John Boyne

Alfie är bara fem år när första världskriget bryter ut och hans pappa tar värvning i armén. Fyra år senare har pappan fortfarande inte kommit hem och breven slutade komma för länge sedan. Alfies mamma säger att pappan är på ett hemligt uppdrag, men Alfie tvivlar på den historien.

När det visar sig att Alfies pappa befinner sig på ett sjukhus i närheten, där chockskadade soldater behandlas, bestämmer sig Alfie för att göra allt han kan för att få hem sin pappa och gör familjen hel igen.


Förvandlingen av Frank Kafka

Han har sovit oroligt hela natten och drömt märkliga drömmar. När det ljusnar utanför fönstret är Gregor inte människa längre. Han har förvandlats till en stor insekt, en skalbagge. Men han tänker fortfarande som en människa.

Hans familj ser på den äckliga skalbaggen med avsky. Den enda som tycker lite synd om Gregor är hans syster Greta som ger honom mat två gånger om dagen. Hur ska det gå? Kan Gregor överleva?

Övergiven värld av Sofia Bergting & Peter Bergting

Porten till de dödas rike har öppnats och onda demoner har tagit över världen. Mänsklighetens hopp står till Lin, ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Tillsammans med krigaren och läromästaren Alkuin ger hon sig ut på en farlig resa för att finna sina krafter innan det är för sent. Snart kommer hon att stå öga mot öga med mänsklighetens förgörare, demonen Guishen. Endast genom att tänka kritiskt och tro på sig själv kan Lin vinna den striden.


Vad mina vänner inte vet av Sonya Sones

Vinterlovet segar sig fram för Sophie som är ensam kvar i stan. Vännerna har åkt på solsemester med sina familjer. Men så händer något ...På en bänk på konstmuseet börjar skolans ärkenörd Murphy prata med Sophie och innan Sophie förstår hur det kunde hända, ses de varje lovdag – åker skridskor på sjön, tecknar på kaféer, klär julgranen hemma hos Murphy. Sophie försöker med alla medel att värja sig mot Amors tusen pilar. För inte kan hon väl vara kär i den där tönten? Eller kan hon? Och vad ska kompisarna säga när de får veta vem Sophie är kär i?

En oväntad vänskap av Abdel Sellou

Dagen Abdel går på anställningsintervju. Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar att arbeta är han inte så intresserad av. Hela sin tonårstid har han levt som smågangster på Paris gator, helt bortom sina adoptivföräldrars kontroll, och han är beredd att göra lite vad som helst som kan resultera i pengar om det bara inte är alltför ansträngande. Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt. Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di Borgo i hans palats? Varför tackar han ja? Hur kommer det sig att han stannar i tio år?

ANNONS
Av linn - 14 juli 2015 23:00

  A - Alice i Zombielandet av Gena Showalter

 


B - Bränd av P.C Cast, Kriston Cast
 
 
C - Cinder av Marissa Meyer
 

D - Det händer nu av Sofia Nordin
 

E - En presidentdotters bekännelser av Cassidy Calloway
 

F - Farlig förmåga av Jessica Spotswood
 
 
G - Giftet av Maria V. Snyder
    

H - Helena av Josephine Angelini
 
 
I -  I dödens labyring av James Dashner
 

J
 Järnkonungen av Julie Kagawa
 

K - Korpmåne av Theresa Henriksson
 
 

L - Löftet av Richelle Mead

 


M - Mörkt liv av Kat Falls

 
N - När jag vaknar finns du inte av Cat Patrick

 


O - Oceanen vid vägens slut av Neil Gaiman

 

P - Prinsessan och mödaren av Magnus Nordin

 


Q -

R - Resten får du ta reda på själv av Lauren Oliver
 
 

S - Sommaren jag blev vacker av Jenny Han

 


T - Tankeläsaren av Kristin Cashore
 
 
U - Underbara helvete av Jamie McGuire
 

V - Vår katastrofala historia av Jess Rothenberg
 

W - Walking disaster av Jamie McGuire
 
 
X -

Y - Yttersta offret av Richelle Mead
 

Z

Å

Ä 

Ö - Ödet av P.C Cast, Kristin Cast
 
 
Vilka är dina favorit böcker?
ANNONS
Av linn - 13 juli 2015 22:45

  Böcker lästa: 4 av 10 (Hann komma hundra sidor in i blå gryning)

Lästa sidor: 1199

Lite besviken, hade tänkt läsa ut en bok per dag men det gick inte så bra. Jag gjorde det de tre första dagarna men sedan åkte jag iväg och campade med mig kusin så då blev det inte så mycket läst, istället blev det mycket skratt och slappande.

Av linn - 12 juli 2015 19:00

  Hittade den här taggen för ett tag sedan men kommer tyvärr inte ihåg vart.


1. Nämn en populär bok eller serie som du inte gillar.
Hunger games serien. Kan inte ens se på filmerna så mycket ogillar den tyvärr.

 

2. Nämn en bok eller serie som alla andra verkar hata men som du gillar.
Jag har sett att ganska många inte tycker om House of night, och som jag älskar.

 

3. Nämn en kärlekstriangel där personen väljer ”fel” person eller ett OTP som du inte gillar.
Katniss i hunger spelen valde fel lika så Aveline i Halvblod serien valde också fel i slutändan enligt mig. Jag tycker också att Vivian i blod och choklad väljer fel men sedan är det nog inte några fler som jag tycker har vald fel.


 
4. Nämn en populär genre som du knappast sträcker dig efter.
Deckare av alla slag. Det är bara som film eller serie som jag tycker om det. Då har jag inga problem med det alls. 

5. Nämn en populär eller älskad karaktär som du inte gillar.
Peeta i hunger spelen. Herregud vad jag ogillar honom. Det var helt på grung av honom som jag inte gillade någon av böckerna eller filmerna. Det konstiga är att jag inte kan säga varför.

 

6. Nämn en populär författare som du inte riktigt gillar.
Vågar jag ens säga det? John Green. En så länge har jag bara gillat Förr eller senare exploderar jag av honom. De andra jag har läst har jag inte varit ett då stort fan av. Men jag tänker inte ge upp riktigt än.

    

7. Nämn en populär del i handling (exempelvis kärlekstrianglar) som du inte gillar.
Zombies tror jag. Har inte läst alls många böcker om Zombies och om jag ser att en bok handlar om zombies är det sällan att jag faktiskt läser den. Den enda bok jag kan säga att jag gillar som handlar om zombies är Alice i zombielandet och den boken älskar jag verkligen. Om ni vet någon bok som skulle kunna ända min åsikt berätta gärna.
 


8. Nämn en populär serie som du inte har någon lust att läsa.

Game of thrones mycket på grund av att inte alla har blivit översatta. Det irriterat mig något enorm när inte hela serien blir översatt.

 

9. Boken är oftast bättre än filmen. Men finns det någon film/tv-serie där det inte stämmer?
Boktjuven har jag för mig att jag tyckte bättre om som film men är inte riktigt säker. Sedan kan jag inte komma på några flera där filmen är bättre än boken, inte just nu i alla fall.

 

 
Av linn - 10 juli 2015 23:15

Titel: I ljusets makt

Författare: Leigh Bardugo

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Gilla böcker

Sidor: 296

Serie: Grisha- trilogin #1

Köp den här: Adibris, Bokus, Cdon


Handling:

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka - ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka.

Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon - inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.Omdöme:

Tyvärr tror jag att jag hade för höga förväntningar för den var inte lika bra som jag trodde att den skulle vara. Men den var fortfarande bra missförstå mig inte. Det hände inte så mycket men tack vare att den magin som det handlade om är just den magin som jag gillar att läsa om drog det upp boken avsevärt. Fast det var inte bara magin som gjorde den bättre utan också Genya och vågar jag säga det... skuggmästaren. Ja, jag tyckte om honom eller i alla fall i början av boken. Någon jag faktiskt inte tyckte om så fasligt mycket var konstigt nog Mal Alinas vän sedan barnsben. Det var någon med honom som hela tiden störde mig.


Andra omslag:

     

Av linn - 9 juli 2015 22:45

Titel: Ödesgudinnans val

Författare: Caroline Hurtig

Förlag: Antares

Sidor: 361

Serie: Själarnas öden #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

 

Handling:

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och andra själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära…

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och att de finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara. Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla… även gudinnor.Omdöme:

Det första jag uppmärksammade var meningarna. De var så konstigt formulerade, nästan som att man hade glömt att sätta in kommatecken eller helt enkelt satt ihop två meningar. Det gjorde det svårt att säga vad meningen verkligen sa och ibland fick jag läsa om en mening flera gånger för att förstå den rätt.

 

Men herregud vad bra den var! Ta inte hårt på det där om meningarna för det gjorde inte jag. Inte när jag märkte hur bra den var. Jag sögs in i de vackra beskrivningarna om gudinnorna dimension och ville inget annat än att se den själv med egna ögon likaså Aria själv. Henne skulle jag verkligen vilja träffa. En bättre vän än så får man leta efter och jag säger bara att jag inte skulle ha någon emot att ha henne som min gudinna. Hon får gärna ta hand om min själ.

 

Jag skulle så gärna vilja berätta mer om varför jag gillar Ödesgudinnans val, men om jag gör det skulle jag förstöra det för er som tänker läsa den. För det går inte att berätta om det jag gillade utan att avslöja händelser som är viktiga och som inte borde bli avslöjade. Herregud, bara läs den är du snäll och gör slut på mitt lidande.

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
    1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se