ett-liv-med-canon

Alla inlägg under augusti 2015

Av linn - 12 augusti 2015 15:18

Titel: En lottomiljonärs dotters dagbok

Författare: Penelope Bush
Översättare: Cecilia Wedmark
Förlag: Girl it
Sidor: 216


Handling:

Charlotte önskar sig inte mycket: en ordentlig semester, ett eget rum och någonstans att ställa sina böcker... När hennes mamma vinner på lotto går hennes önskningar plötsligt i uppfyllelse. Familjen flyttar från den trånga huset i förorten och framtiden ser rosenröd ut. I alla fall tills Charlottes pappa förlorar jobbet, hennes syster rymmer och hennes bästa kompis vänder henne ryggen. Ibland önskar Charlotte nästan att hennes mamma aldrig hade vunnit de där pengarna. Och kanske är det hennes fel? Kanske har vinsten någon med den där läskiga zigenerskans spådom och Charlotte önskningar att göra?

Omdöme:
En helt okej bok. Lite utdragen och överdramatiserad och det hände inte så jättemycket, men den hade ett bra budskap. Ett budskap om att vara lojal mot sina vänner är viktigt och att man inte ska dra förhastade slutsatser på grund av hur man ser ut.


Andra omslag:

 

ANNONS
Av linn - 11 augusti 2015 21:30

eller kanske inte helt nya för jag fick dem någn gång under tiden jag var i Göteborg, och glömde helt bort att vissa upp dem. Så jag gör det nu fast att jag redan har hunnit lägga upp recensioner på dem båda.

 

ANNONS
Av linn - 10 augusti 2015 13:45

Titel: Den lille prinsen

Författare: Antoine de Saint-Exupéry

Översättare: Nova Gullberg Zetterstrand & Henrik Petersen

Förlag: Modernista

Sidor: 95

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen?


Omdöme:

En riktigt bra bok trotts att det är en barnbok. Fast jag skulle inte klassa den här boken som en barn bok utan en bok som alla kan läsa, visst språket är väldigt lätt att förstår och ibland lite väl barnsligt men det är ju faktiskt en barnbok. Men utöver det tycker jag att det är en bok som alla kan läsa och tycka om, för det är inte bara en bok som ska lära barn något om världen och fantasin utan den är också sorglig. Jag tyckte synd om både prinsen och piloten. Mycket mer än så kan jag inte säga utan att spoila,

men jag hoppas ni förstår hur bra jag tyckte den var.


Andra omslag:

      

Av linn - 9 augusti 2015 18:06

Läst:

                    

Rangordningen:


1. Riktigt bra!

 


2. Bra

  


3. Gråtvarning

 


4. Sorglig och bra

 


5. Lättläst och bra

 


6. Sorglig

 


7. En bra biografi

 


8. Hände inte så mycket

 


Av linn - 8 augusti 2015 18:00

Det verkar som att jag har kommit in i en bokköpar period för när jag gick in på Dillbergs och märkte att de hade rea köpte jag fyra böcker, trotts att jag köpte åtta böcker i Göteborg och två andra dagen efter när jag var på väg till en camping. Nu den här gången köpte jag dessa fyra böcker:

 

Av linn - 7 augusti 2015 21:15

Titel: En julsaga

Författare: Charles Dickens

Översättare: Nils Holmberg

Förlag: Modernista

Sidor: 93

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

En julsaga berättar historien om Ebenezer Scrooge, en snål och elak kapitalist som genomgår en total omvändelse och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten.


Omdöme:

Den var bättre än jag väntat mig och kortare. Om den hade varit lite längre och mer detaljerad hade den varit ännu bättre och den var redan riktigt bra. Men sorglig. Jag har sett Disney versionen av den, kanske är det därför jag aldrig har förstått hur sorglig den faktiskt är. Därför är jag glad över att jag till slut bestämde mig för att läsa den.


Andra omslag:

     

Av linn - 6 augusti 2015 17:30

Ganska typsikt att jag skulle hitta ännu flera böcker bara en dag efter jag kom hem från Göteborg. Men jag och min bokhylla klagar inte.

   En dålig bild jag vet men hur jag än försökte kunde jag inte få till en bättre.

Av linn - 5 augusti 2015 23:15

Jag åkte till Göteborg i måndags och hade tänkt göra en "att köpa lista" på böcker som jag planerade att köpa när jag var där, som jag gjorde förra gången jag åkte till Göteborg. Men såklart glömde jag det så jag tänkte göra en lista nu och sedan kryssa de jag har köpt.

                                                                                     

Nu när jag ser hur många böcker det faktiskt är förstår jag att jag inte kan kalla det en köp lista, för det finns inte en möjlighet att jag skulle kunna köpa alla dem på en och samma gång. Istället borde jag nog kalla det "Hålla ögonen öppna efter" lista. Och självklart kunde jag inte ens hålla mig inom en så lång lista utan köpte fyra stycken utanför den.

 

Bild på alla böcker jag köpte i Göteborg


Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
          1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29 30
31
<<< Augusti 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se