ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 30 december 2014 20:34

Titel: Sagoberättaren

Författare: Antonia Michaelis

Översättare: Sofia Lindelöf

Förlag: Opal

Sidor: 396

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Hans läppar var kalla som snö...

men bortom läpparna fanns värmen av sammetslent rött tyg, tyg på ett skeppsdäck om natten. Hon kände hans tunga som trevade efter hennes, och hon tänkte på vargen. Tänk om det är sant, tänkte hon, om sagan är sann? Ett nackskott och ett dödligt bett i nacken. Allt stämde. Tänkt om jag kysser en mördare?


Omdöme:

Den första delen av boken var bra, riktigt bra faktiskt. Så bra att när jag la ifrån mig den drogs mina tankar hela tillbaka till boken. Det var när över halva boken var läst som handlingen tog en tvist som jag inte tyckte om. Och när jag hade läst ut den kände jag min märkligt tom och otroligt sorgsen. Böcker som den här verkar ha en sådan inverkan på mig. Jag tror inte att jag kommer att glömma den här boken på ett väldigt långt tag och inte på ett dåligt sätt.


Andra omslag:

   

ANNONS
Av linn - 30 december 2014 15:52

Titel: Lögner

Författare: Sara Shepard

Översättare: Jessica Danielsson

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 222

Serie: Pretty little liars #1


Handling:

Vi har alla något att dölja...

Mystiska meddelanden sprider skräck i tjejgänget. Vem är det som vet allt om dem? Även deras mörkaste hemlighet. Kan det vara Alison, bästisen som försvann spårlöst från det där pyjamaspartyt för tre år sedan och som inte synts till sedan dess?


Omdöme:

När jag hade läst ungefär ett kapitel i boken la jag ifrån mig den om började läsa på massor av andra böcker. Jag vet inte riktigt varför men jag kunde inte få mig själv att ta in vad som hände i den här boken, och jag blandade ofta ihop karaktärerna. Kanske hade jag för stora förhoppningar. Jag är inte säker på om jag kommer att fortsätta den här serien. Men jag hatar att inte läsa ut en hel serien så kanske kommer jag att fortsätta att läsa serien ändå. Kanske är resten av böckerna bättre. Vad vet jag?


Vad tycker du om Lögner?

ANNONS
Av linn - 29 december 2014 23:30

Titel: Mörkrets sista strid

Författare: Maggie Shayne

Översättare: Jenny Lövenius

Förlag: Harlequin

Sidor: 329

Serie: Gryningens barn #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

Brigit har blivit utvald att vara den som ska döda den mäktiga Utana som försöker utplåna hela hennes släkt. Det hon inte var beredd på var att hon skulle falla för honom, vilket gör hennes uppgift ännu svårare.


Omdöme:

Jag tyckte faktiskt att den här var bättre än det första. Kanske var det för att jag gillade Brigit bättre än James. Men även att den var bättre än den första var den ganska långtråkig i slutet. Jag tyckte att den var bättre i början än i slutet och i vanliga fall brukar det vara tvärtom.


Andra delar i serien:

1. Mörkrets profetia

Av linn - 25 december 2014 23:45

Titel: Sword princess Amaltea

Författare: Natalia Batista

Förlag: Kolik

Sidor: 169

Serie: Sword princess Amaltea #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Amaltea och Ossian resa fortsätter.


Omdöme:

Den här var minst lika bra på att få mig och skratta. Och jag kan inte låta bli att skatta åt Amaltea och Ossian eftersom de är så olika. Vilket gör att de hela tiden går varandra på nerverna. De är så gulliga ihop. Jag vet inte hur jag ska klara av att vänta på trean. Åå jag skulle vilja läsa vidare nu!

Av linn - 24 december 2014 17:30

Titel: Sword princess Amaltea

Författare: Natalia Batista

Förlag: Kolik

Sidor: 167

Serie: Sword princess Amaltea #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Amaltea har blivit ut skickad på ett uppdrag där hon ska rädda en prins och sedan gifta sig med honom. Det blev inte riktigt så lätt som hon trodde det skulle vara.


Omdöme:

Efter bara några sidor satt jag och skrattade för mig själv. Det var inte som att jag satt och läste en bok utan som att jag satt och lyssnade på någons konversation utan att de visste det. En mycket underhållande konversation. Det var också roligt att kunna se deras ansiktsuttryck när det hände något, men det hade varit kul om bilderna var i färg också.

Av linn - 22 december 2014 14:23

Titel: Mörkrets profetia

Författare: Maggie Shayne

Översättare: Arthur Videlius

Förlag: Harlequin

Sidor: 328

Serie: Gryningens barn #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

James och hans tvilling är delvis vampyr och delvis människa. Och en profetia säger att det är de som kommer att rädda vampyrsläktet och hela världen.


Omdöme:

Jag börjar med att säga att jag inte riktigt förstår mig på James. Jag får inte grepp om honom. Däremot gillar jag hans tvilling Brigit men tycker samtidigt synd om henne. Att hon hela tiden får höra att hon är ond.


Jag tycker att boken blev lite utdragen efter ett tag och jag tror att det skulle varit bättre om det hade varit en bok istället för två. Men annars var den riktigt bra.


Vad tycker du om Mörkrets profetia?


Andra delar i serien:

2. Mörkrets sista strid



Av linn - 19 december 2014 13:56

Titel: Elden

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Arthur Videlius

Förlag: Harlequin

Sidor: 376

Serie: Yelena Zaltana #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

Alla i Sitia har fått reda på att Yelena är en självafinnare, och de är rädda. Rädda över vad hon kan göra emot dem. Yelena är själv rädd för sina förmågor, och försöker att undertrycka dem men det kan hon inte göra för evigt.


Omdöme:

Åå, jag hatar att det här vad den avslutande delen. Jag kan inte riktigt acceptera att jag inte kommer att få läsa mer om vad som händer Yelena. Men samtidigt var det en riktigt bra avslutning tycker jag. Det var några lösa trådar men jag antar att jag själv ska fantisera ihop vad som händer, och det gjorde jag. Så fort boken var slut började jag fantisera ihop massa olika anslut åt de som inte fick något anslut.


Andra delar i serien:

1. Giftet 

2. Magin

Av linn - 18 december 2014 16:34

Titel: Magin

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Arthur Videlius

Förlag: Harlequin

Sidor: 363

Serie: Yelena Zaltana #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Harlequin


Handling:

Yelena har kommit fram till Sitia men känner sin varken hemma eller välkommen. Hennes bror verkar hata henne, och en mäktig magiker är ute efter henne.


Omdöme:

Handlingen blev bara mer och mer spännande. Ju längre jag läser ju svårare är det att lägga ifrån sig boken. Yelena slutade aldrig att överraska mig, och jag gillade henne mer för varje sida. Jag gillade hur hennes magiska förmåga växte sig allt starkare, och hur hon upptäckte mer om sig själv.


Den platsen jag gillade mest i Sitia var djungeln. Jag kunde verkligen se hur Yelenas släktingar smidigt svingade sig bland träden som apor, och om jag inte hade varit så höjdrädd skulle jag inte ha något emot att bo som dem. Att kunna lita på sin kropp så mycket att man våga slänga sig ut i tomma luften och sedan svinga sig från lian till lian. Jag kunde inte släppa djungeln även om Yelen inte längre var där.


Andra delar i serien:

1. Giftet 

3. Elden


Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se