ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 17 december 2014 21:09

Titel: Giftet

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Christina Mansicka

Förlag: Harlequin

sidor: 363

Serie: Yelena Zaltana #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

Yelena är nästa person som står inför galgen, men dagen hon ska hängas blir hon erbjuden att vara befälhavarens provsmakare. Hon tackar genast ja utan att tänka över vad det betyder.


 

Omdöme:

Jag har länge velat läsa den här serien, och har jag äntligen börjat. Giftet blev mer och mer spännande ju längre in i boken man kom, och jag kunde inte låta bli att sträckläsa igenom hela boken. Jag bara älskar Yelena och Valek, och hoppas att de kommer att fortsätta vara ihop. Så fort boken var slut hög jag in i andra delen utan att riktigt tänkt igenom vad som hände i första. Jag var bara tvungen att få reda på vad som skulle hända.


Andra delar i serien:

2. Magin 

3. Elden



ANNONS
Av linn - 15 december 2014 18:09

Titel: Hemligheternas rike

Författare: Kristin Cashore

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Semic

Sidor: 619

Serie: De utvalda #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Bitterblue försöker läka sitt kungadöme men det är inte så lätt när hon själv inte är hel. Saknaden efter sin mor och vänner är stor, och hon är inte säker på att hon är stark nog för att vara drottning.


Omdöme:

Jag börjar med att säga att den inte slår den första boken. Po och Katsa har alltid varit mina favoriter, och inget i den här eller tvåan kunde ändra på det. Men det var skönt att äntligen få ett avslut, och ett avslut som jag tycker om väldigt mycket. Visst vissa saker skulle jag vilja ändra, men inget är perfekt. Jag tyckte att de tre böckerna flätades samman på ett bra sätt. Det var spännande att få se vad som hände Bitterblue efter vad som hände i första boken, och jag tyckte om henne lika mycket i den här boken som i första, alltså mycket. Bara en liten tanke: Om man tänker på Katsa och Po och sedan på Bitterblue och Saf tycker jag att Po och Bitterblue är lika, och Saf och Katsa är lika när det gäller hur de beter sig.


Andra omslag:

 

ANNONS
Av linn - 8 december 2014 19:48

Titel: Bärnstenskikaren

Författare: Philip Pullman

Översättare: Cilla De Mander & Olle Sahlin

Förlag: Natur & Kultur

Sidor: 506

Serie: Den mörka materian #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Lyra är jagad av många. Frågan är vem hittar henne först? Hennes fiende eller vänner?


Omdöme:

Det kändes som att nästan hela boken gick ut på att vandra. Den personen vandra dit och den andra vandrade dit. Alla skulle till någon plats och för att komma dit måste de vandra. Det blev väldigt uttjatat efter ett litet tag. När det var ungefär 200 sidor kvar hade de nästan slutat vandra, och den blev riktigt bra. Äntligen hände något riktigt spännande, och jag började föreställa mig slutet. Jag kan bara säga det blev inte alls som jag trott, men ångrar inte att jag läst serien. Den var riktigt bra.


Vad tycker du om Bärnstenskikaren?


Andra omslag:

     

Vilken ser bäst ut?


Andra delar i serien:

1. Guldkompassen

2. Den skarpa eggen


Av linn - 11 november 2014 07:45

Titel: Född fenomenal

Författare: Josephine Bornebusch

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 262

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Handlingen är tagen från baksidan.

Visste du att ett par snygga jeans och lite räkost kan få stora konsekvenser? Det vet i alla fall Rut. För tillsammans med hennes helt normala besatthet av Anne Frank, leder det till att Rut blir innebandygroupie, får ansvaret för att få iväg hela sin dysfunktionella klass på skolresa, och till slut får en uppenbarelse på en utländsk bajamaja...


Omdöme:

Jag skulle tro att jag hade för stora förhoppningar på den här boken för jag blev besviken. Den var inte alls som jag trodde den skulle vara. Rut var så självisk och trodde att hon hela tiden var bättre än alla andra. Jag kunde inte komma på något med henne som jag tyckte om hur mycket jag än försökte. Det gjorde att jag inte kunde fokusera på själva historian.

Av linn - 10 november 2014 19:15

Titel: Den skarpa eggen

Författare: Philip Pullman

Översättare: Olle Sahlin

Förlag: Natur & Kultur

Sidor: 312

Serie: Den mörka materian #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

I den nya världen träffar Lyra Will, och genom alethiomatern får hon reda på att det är hennes uppdrag att hjälpa Will att hitta sin far.


Omdöme:

Jag kan inte riktigt beskriva känslan jag fick när jag läste boken. När man bara hade läst några sidor blev man trött. Inte trött på att läsa utan trött i huvudet. Jag kan inte förklara det på något annat sätt. Det går inte heller att förklara varför. En annan sak jag inte kunde släppa var att jag hela tiden glömde bort hur gamla Lyra och Will var. Jag trodde hela tiden att de var äldre än vad som skrevs. Även om de här två sakerna låter som att jag inte gillade boken så gör jag det. Ända sedan jag såg filmen guldkompassen hade jag velat veta fortsättningen och nu har jag det. Jag kunde inte i min vildaste fantasi föreställa mig att det skulle bli så som det blev. Jag kommer helt klart läsa den avslutade delen i serien. Hur trött jag än blir i huvudet.


Vad tycker du om Den skarpa eggen?


Andra omslag:

     

Vilket tycker du bäst om?


Andra delar i serien:

1. Guldkompassen

3. Bärnstenskikaren

Av linn - 5 november 2014 16:30

Titel: Allt jag säger är sant

Författare: Lisa Bjärbo

Förlag: Raben & Sjögren

Sidor: 234

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

När Alicia bestämmer sig för att hoppa av gymnasiet börjat allt gå nerför.


Omdöme:

Efter att ha läst många fantasy böcker var det roligt att läsa något som var något lik sin egna värld om man säger så. På många sätt önskar jag att jag hade haft den självsäkerheten hon har, men det var också sjukt irriterande. Jag kan inte komma på något mer att säga om den här boken.


Vad tycker du om Allt jag säger är sant?


Andra omslag:

   

Vilket tycker du bäst om?

Av linn - 3 november 2014 21:15

Titel: Dödlig passion

Författare: Annika Banfield

Förlag: Idus

Sidor: 397

Serie: Dimmornas folk #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Matteo och Emil har fått en galen ide om att de ska döda den högsta av alla vampyrer Dracula. Men de båda vet att de är på väg mot deras död. Samtidigt sitter Matilda och oroar sig över att Matteo aldrig ska komma tillbaka.


Omdöme:

Jag kan inte komma ihåg vad jag tyckte om den första boken eftersom det tog ganska lång tid innan den andra boken kom ut. Men jag skulle tro att den här var bättre. Jag kunde inte släppa boken med blicken när jag hade kommit in i historien igen. Att ännu en gång kunna vara med i Matilda och Matteos liv var som att komma hem. Det är svårt att förklara men jag hade saknat det på något sett. Ibland tyckte jag det var irriterade att de bytte från person till person så mycket. Men så fort det var intressant eller spännande i alla synvinklar hade jag inget emot det.


Vad tycker du om Dödlig passion?

Av linn - 30 oktober 2014 21:15

Titel: Hello kitty måste dö

Författare: Angela S. Choi

Översättare: Lina Erkelius

Förlag: Damm

Sidor: 238

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Handlingen är tagen från baksidan.

Fiona Yu verkar vara en vanlig Hello kitty- en välutbildad, väluppfostrad asiatisk- amerikansk ung kvinna- men under ytan revolterar hon mot de traditionella värderingarna. För att slippa ansvara för familjens heder beslutar sig Fiona för att ta sin egen oskuld. Det leder till att hon återförenas med sin barndomsvän Sean Killroy, numera plastikkirurg med mödomshinnor som specialområde. Sean utmanar hennes uppfattning om vad man kan och får göra. Men hans erbjudande att ta om de oönskade äktenskapskandidater hennes far kommer släpandes med resulterar i en rad konstiga ”olyckor”.


Omdöme:

Det här var nog den konstigaste boken jag läst. Den var inte alls som jag hade tänkt mig. Men jag kunde inte sluta läsa den. Jag var bara tvungen att få reda på vad som skulle hända. Det var en riktigt sjuk bok med intressant på samma gång.


Vad tycker du om Hello kitty måste dö?

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se