ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 28 oktober 2014 10:15

Titel: Guldkompassen

Författare: Philip Pullman

Översättare: Olle Sahlin

Förlag: Natur kultur

Sidor: 384

Serie: Den mörka materian #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

När barn börjar försvinna blir alla oroliga, men det är när Lyras vän Roger försvinner som hon bestämmer sig för att göra något. Hennes sökande blir en lång resa och hon får reda på mer om sig själv.



Omdöme:

Jag vet inte vad jag tycker om det här boken. Det går inte att säga att jag inte tyckte om den men det går inte säga att jag tyckte om den heller. Jag vet inte. Det kändes inte som att det var så mycket spänning. Den gick liksom på samma våglängd hela tiden. Slutet var det mest spännande och när jag precis hade läst ut den ville jag direkt börja på den andra. Men när historian hade sjunkit in kunde jag inte få mig själv att börja läsa den. Men läsa den ska jag. Jag måste bara få mig själv att börja.


Vad tycker du om Guldkompassen?


Andra omslag:

         


Andra delar i serien:

2. Den skarpa eggen

3. Bränstenskikaren

ANNONS
Av linn - 24 oktober 2014 12:45

Titel: I huvudet på Colin Fischer

Författare: Ashley Edward Miller & Zack Stentz

Översättare: Nina Östlund

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 224

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Colin är ett geni men har asberger som gör att han inte gillar när andra rör honom, färgen blå och höga ljud. Men när man hittar en pistol i matsalen är han den enda som kan lista ut vems den är.



Omdöme:

Det var en annorlunda sorts bok att läsa och väldigt intressant. Den fick mig många gånger att skratta eller le. Men vissa anteckningar han gjorde i som bok hoppade jag över för att de inte var så intressanta för just mig. Det kändes som att slutet gav efter för en fortsättning men jag hittade ingen information om att den ska ingå i en serie. Men jag hoppas verkligen det. Jag vill veta vad som kommer att hända Colin. Jag kan inte säga mer än att han är en väldigt intressant person.


Kommentera och berätta vad du tycker om I huvudet på Colin Fischer.


Andra omslag:

   

Vilken tykcer du bäst om?

ANNONS
Av linn - 22 oktober 2014 20:29

Titel: Oceanen vid vägens slut

Författare: Neil Gaiman

Översättare: Kristoffer Leandoer

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 219

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Bonnier & Carlsen


Handling:

Har skrivit av bokens baksidetext.

Det här är en berättelse om en pojke vars barndom tog slut då han fyllde sju år. Det var våren då gruvarbetaren inackorderades och då familjen tog hjälp av barnflickan Ursula Monkton. Det var våren då pojkens världar- både barnets fantastiska och de verkliga- förändrades för alltid.


Omdöme:

Jag ska säga dig en varningens ord om du har tänk att läsa den här. Sitt inte och vänta på att få reda på huvudkaraktärens namn för det får du aldrig veta. Jag hade som tur var fått en varning om det så jag satt inte och väntade på det. Men jag skulle tro att jag skulle ha gjort det om jag inte fått varningen. Det var ganska irriterade att inte få reda på vad han hete man utifrån det var den riktigt bra. Den var skriven på ett sätt som får en att stanna kvar i historian. Att tänka efter vad det var som verkligen hände. Man får inte en helt klar blid av det helt enkelt. Den har helt klart fått mig att vilja läsa fler böcker av Neil, och om jag hittar en som verkar intressant någon gång kommer den antagligen hamna i mina händer.


Kommentera och berätta vad du tycker om Oceanen vid vägens slut.


Andra omslag:

       

Vilken tycker du bäst om?

Själv tycker jag bäst om det svenska för en gång skull. Det omslaget finns också som engelskt.

Av linn - 17 oktober 2014 20:14

Titel: Anna klädd i blod

Författare: Kendare Blake

Översättare: Hanna Svensson

Förlag: Fenix

Sidor: 282

Serie: Cas Lowood #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Fenix


Handling:

Cas är en spökjägare och han har precis hört att det finns ett spöke de kallar Anna klädd i blod. Han blir genast intresserad och ger sig iväg för att söka upp det här spöket. Men Anna är inte som andra spöken Cas mött. Hon är stark, smart och väldigt kraftfull.


Omdöme:

Jag kan börja med det jag tyckte om. Anna är nog det första jag tänker på som är på den bra sidan. Jag har nog aldrig sött på ett liknande spöke, och det fanns många tillfällen där jag glömde att hon var död. Andra personer jag också gillade var såklart Cas men också Thomas. Varför gillar man nästan alltid huvudpersonens ”medhjälpare”? Jag har i alla fall ingen aning. Och nu över till det mindre bra. De två förhållandena som är med i boken händer så fort. Först vet de knappt vem den andra är och så bom är de så kära och kan inte leva utan varandra. Om man hade fått vara med om hur kärleken mellan dem växte så skulle det inte finnas så mycket att klaga på. Men jag kommer helt klar att läsa den andra delen i serien. Jag bara måste få reda på vad som kommer att hända. Hur det kommer att gå för Cas, Anna, Thomas och Carmel.


Kommentera och berätta vad du tycker om Anna klädd i blod.

Av linn - 15 oktober 2014 18:49

Titel: Älvornas kamp

Författare: Herbie Brennan

Översättare: Lisbet Holst

Förlag: Richters

Sidor: 335

Serie: Älvornas kamp #1


Handling:

Älvan Pyrgus är jagad av demoner och en mördare. Han flyr till den parallella världen. Där träffar han Henry och en förre detta rånare som ska hjälpa honom tillbaka. Men allt går inte som de planerat.




 Omdöme:

När jag såg omslaget blev jag inte direkt sugen på att läsa den. Men jag tänkte att jag ändå skulle ge den en chans eftersom man inte borde döma en bok efter omslaget. Jag kan bara säga att jag tyckte att den speglade omslaget. Den var förvirrande och jag är inte riktigt säker på vem som egentligen är huvudpersonen. Om det är Pyrgus som det står om på baksidan eller Henry som det handlar lika mycket om i boken. Och efter ungefär halva boken började jag skumma igenom den. Jag kunde helt enkelt inte få in mig i handlingen. Så jag skulle inte tro att jag kommer att läsa de andra delarna i serien. Men vem vet, jag kanske får för mig att göra det någon gång.


Kommentera vad du tycker om Älvornas kamp.

Av linn - 11 oktober 2014 11:45

Titel: Själlös

Författare: Gail Carriger

Översättare: Lena Karlin

Förlag: Månpocket

Sidor: 364

Serie: Alexia Tarabotti #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Alixia är en övermänniska, vilket betyder att varje gång hon rör vid någon som är övernaturlig blir de mänskliga. Allt hamnar på sin spätts när hon råkar döda en vampyr.


Omdöme:

I början var det lite svårt att hänga med men så fort allt hade hamnat på plats kunde man luta sig tillbaka och njuta av historian. För den var verkligen värd att njuta av. Först var jag tveksam mot den och trodde att den inte skulle vara så bra men jag är glad över att jag hade fel. Jag gillar Alexia som inte bryr sig om det hon säger inte är anständigt och om jag tänker efter gillar jag nästan alla karaktärerna i boken.


Kommentera och berätta vad du tycker om Själlös.

Av linn - 10 oktober 2014 11:30

Titel: Allegiant

Författare: Veronica Roth

Översättare: Katarina Falk

Förlag: Modernisat

Sidor: 393

Serie: Divergent #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon



Handling:

Tris och Tobias har bestämt sig att det är dags att lämna staden och se vad som finns utanför. Men det blir inte riktigt som de hade tänkt sig.


Omdöme:

Jag vet inte vad jag ska säga. Vad kan jag säga? Jag är så frustrerad. Så fort jag hade läst ut tvåan längtade jag efter att få läsa den sista och avslutande delen i serien, och nu önskar jag att jag inte hade gjort det. Det blev inte alls som jag hade velat.


Kommentera och berätta vad du tycker om Allegiant.


Andra omslag:

 

Vilket tycker du bäst om?

Av linn - 8 oktober 2014 11:45

Titel: Alice i zombielandet

Författare: Gena Showalter

Översättare: Olov Liljeborg

Förlag: Harlequin

Sidor: 424

Serie: Berättelsen om underlandet #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin



Handling:

Alice liv förändras drastiskt när hon och hennes familj är med i en bilolycka. Hennes föräldrar och syster dör. Men det är inte det värsta. Det värsta är att Alice får se sin pappa och mamma bli uppätna av zombies.


Omdöme:

Jag älskade allt med den här boken, karaktärerna, beskrivningarna, allt! Det känns som att man lärde känna varenda karaktärer även om den bara var med en gång. Jag skulle tro att det beror på de bra beskrivningarna. Men den karaktären jag ändå gillade bäst var Kat. Åh, jag bara älskar henne. Jag skulle inte ha något emot att henne som vän. Jag kommer helt klart att läsa andra delen men vet inte hur jag ska kunna vänta tills den har blivit översatt.


Kommentera och berätta vad du tycker om Alice i zombielandet.

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se