ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 8 augusti 2015 18:00

Det verkar som att jag har kommit in i en bokköpar period för när jag gick in på Dillbergs och märkte att de hade rea köpte jag fyra böcker, trotts att jag köpte åtta böcker i Göteborg och två andra dagen efter när jag var på väg till en camping. Nu den här gången köpte jag dessa fyra böcker:

 

Av linn - 7 augusti 2015 21:15

Titel: En julsaga

Författare: Charles Dickens

Översättare: Nils Holmberg

Förlag: Modernista

Sidor: 93

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

En julsaga berättar historien om Ebenezer Scrooge, en snål och elak kapitalist som genomgår en total omvändelse och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten.


Omdöme:

Den var bättre än jag väntat mig och kortare. Om den hade varit lite längre och mer detaljerad hade den varit ännu bättre och den var redan riktigt bra. Men sorglig. Jag har sett Disney versionen av den, kanske är det därför jag aldrig har förstått hur sorglig den faktiskt är. Därför är jag glad över att jag till slut bestämde mig för att läsa den.


Andra omslag:

     

Av linn - 6 augusti 2015 17:30

Ganska typsikt att jag skulle hitta ännu flera böcker bara en dag efter jag kom hem från Göteborg. Men jag och min bokhylla klagar inte.

   En dålig bild jag vet men hur jag än försökte kunde jag inte få till en bättre.

Av linn - 5 augusti 2015 23:15

Jag åkte till Göteborg i måndags och hade tänkt göra en "att köpa lista" på böcker som jag planerade att köpa när jag var där, som jag gjorde förra gången jag åkte till Göteborg. Men såklart glömde jag det så jag tänkte göra en lista nu och sedan kryssa de jag har köpt.

                                                                                     

Nu när jag ser hur många böcker det faktiskt är förstår jag att jag inte kan kalla det en köp lista, för det finns inte en möjlighet att jag skulle kunna köpa alla dem på en och samma gång. Istället borde jag nog kalla det "Hålla ögonen öppna efter" lista. Och självklart kunde jag inte ens hålla mig inom en så lång lista utan köpte fyra stycken utanför den.

 

Bild på alla böcker jag köpte i Göteborg


Av linn - 4 augusti 2015 21:00

Titel: En oväntad vänskap

Författare: Abdel Sellou

Översättare: Maria Store

Förlag: Libris

Sidor: 232

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Abdel går på anställningsintervju.
Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar - att arbeta är han inte intresserad av. Hela sin tonårstid har han levt som smågangster på Paris gator, helt bortom sina adoptivföräldrars kontroll, och han är beredd att göra lite vad som helst som kan resultera i pengar om det bara inte är alltför ansträngande.
Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt.
Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di Borgo i hans palats? Varför tackar han ja? Hur kommer det sej att han stannar i tio år?


Omdöme:

Jag trodde att det skulle handlar mer om Abdel och Philippe tillsammans. Att det skulle vara mer detaljerat och mer ingående. Men det var mer på översikt man fick ta dela av allt som hände Abdel innan och efter han träffade Philippe. Trotts det och trotts att jag inte är ett så stort fan av självbiografier men den här var bra.


Andra omslag:

   

Av linn - 3 augusti 2015 23:45

Titel: Övergiven värld

Författare: Sofia Bergting & Peter Bergting

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 123

Serie: De dödas rike #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Porten till de dödas rike har öppnats och onda demoner har tagit över världen. Mänsklighetens hopp står till Lin, ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Tillsammans med krigaren och läromästaren Alkuin ger hon sig ut på en farlig resa för att finna sina krafter innan det är för sent. Snart kommer hon att stå öga mot öga med mänsklighetens förgörare, demonen Guishen. Endast genom att tänka kritiskt och tro på sig själv kan Lin vinna den striden.


Omdöme:

Det första som poppade upp i mitt huvud när jag läste den här var att när man läste texten så beskrev den en man men när man tittade på bilderna fanns aldrig den mannen med. De andra som det handlade om fanns med på bilderna men inte han. Det irriterade mig lite men om jag inte tittade på bilderna så mycket var det inte så svårt att föreställa sig att han var där.

Annars var det en lättläst med riktigt bra bok och jag kommer definitivt lästa nästa bok i serien.

Av linn - 2 augusti 2015 22:37

Titel: Förvandlingen

Författare: Franz Kafka

Återberättare: Malin Lindroth

Förlag: LL Förlag

Sidor: 78

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Han har sovit oroligt hela natten och drömt märkliga drömmar. När det ljusnar utanför fönstret är Gregor inte människa längre. Han har förvandlats till en stor insekt, en skalbagge. Men han tänker fortfarande som en människa.

Hans familj ser på den äckliga skalbaggen med avsky. Den enda som tycker lite synd om Gregor är hans syster Greta som ger honom mat två gånger om dagen. Hur ska det gå? Kan Gregor överleva?


Omdöme:

Jag trodde att den här boken skulle vara lite rolig men det var den verkligen inte. Han familj var hemsk. Jag förstår inte hur de kunde vara så grymma mot honom och behandla honom så illa som de gjorde. Men det och Gregors tankar stannade kvar hos mig flera dagar efter att jag läst klart boken och jag satt och funderade på hur jag själv skulle ha regerat i den situationen, och jag måste erkänna att jag fortfarande inte vet. En väldigt tankeväckande och läst värd bok.


Andra omslag:

     

Av linn - 1 augusti 2015 19:45

Läst: 16

                   


Den bästa:

 


Den sorgligaste:

 


Den sämsta:

  


Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se