ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 7 juli 2015 19:00

Häromdagen fick jag hem Modernistas höstkatalog och jag tänkte visa de böcker som jag är intreserad av.

Jag måste säga att jag verkligen tycker om katalogens framsida.  

Och böckerna jag fastnade för har inte heller några dåliga omslag eller vad tycker ni:


 Dimensioner av Sofie Berthet

Sjuttonåriga Nova lever ett helt vanligt liv i en liten ort på den skånska sydkusten. Tills hon träffar Alex - då förändras allt. Han är inte som någon annan, och Nova faller handlöst.
Men så kommer chocken: Nova får veta att Alex är från framtiden, och att resor mellan dimensionerna - tidsresor - är möjliga. Nova får dessutom reda på att hon är den första människan i historien med förmågan att förflytta sig i tiden. Det öppnar magiska dörrar: Hon får uppleva saker som ingen annan upplevt, saker hon aldrig kunnat drömma om.
Men Novas förmåga utgör också ett förödande hot mot det strikt uppdelade framtidssamhället. Något som gör henne till måltavla för mäktiga krafter...

Mina tankar:

Tidsresor here l come! Allt som har med tidsresor att göra kan jag helt enkelt inte låtabli och när det tillkommer kärlek också blir det oemotståndligt. Ge mig, Ge mig!
  Änglafall av Susan Ee

Sex veckor har gått sedan apokalypsens änglar utplånade den moderna världen som vi känner den.
Brutala gatugäng regerar på dagarna, rädsla och vidskepelse styr på nätterna. När krigaränglar för bort en hjälplös liten flicka tänker Penryn, hennes sjuttonåriga syster, göra allt för att få henne tillbaka. Allt, inklusive att slå sig ihop med Raffe, en skadad fiendeängel.
Penryn och Raffe reser genom ett mörkt och förvridet Norra Kalifornien mot änglarnas högborg i San Francisco, där Penryn kommer att riskera allt för att rädda sin syster, och där Raffe måste förlita sig på sina största fienders nåd för att ha en chans att bli hel igen.

Mina tankar:

Den låter väldigt intressant med änglar som har förstört världen och att Penryn måste ta hjälp av en ängel för att hitta henne, men speciell att ängeln verkar behöva hennes hjälp för att överleva. Om jag inte har uppfattat det fel. Jag var här av Gayle Forman

Cody blir först chockad och sedan förkrossad när hon får veta att hennes bästa vän Meg tagit livet av sig, ensam på ett hotellrum.
Cody kan inte fatta varför Meg skulle vilja dö. De pratade ju om allt. Varför hade hon inte sagt något? Men när Cody reser till Megs universitetsstad för att packa ihop hennes tillhörigheter upptäcker hon att det är mycket Meg inte har berättat. Om sina rumskamrater, människor av en sort som Cody aldrig skulle ha stött på i sin lilla håla till hemstad. Om Ben McAllister, killen med gitarren och flinet, som krossat hennes hjärta.
Men allra mest chockad blir Cody när hon till sist lyckas öppna en krypterad datafil på Megs dator, som visar att hon varit aktiv på en sajt som tycks vara kopplad till hennes död. Allt Cody trodde att hon visste om sin bästa vän sätts ur spel.

Mina tankar:

Jag har läst Gayle Forman två andra böcker som har blivit översatta och gillade dem verkligen, därför kommer jag definitivt inte missa denna chans att läsa ännu en bok av henne.


 Lola och pojken i huset bredvid av Stephanie Perkins

Lola Nolan är blivande kostymtecknare, och tycker det är bättre ju mer fantastiskt, glittrande och roligt ett klädesplagg är. Allt i hennes liv är mer eller mindre perfekt inklusive hennes snygge pojkvän - ända tills tvillingarna Calliope och Cricket Bell återvänder till kvarteret.
När Cricket, en begåvad uppfinnare, kliver ut ur sin tvillingsysters skugga och tillbaka in i Lolas liv, tvingas hon till sist handskas med de känslor hon haft för pojken i huset bredvid under hela sin uppväxt.

Mina tankar:

Nästa bok i serien Anna och den franska kyssen! Och det finns ingen tvekan om att jag kommer att läsa den här, inte när Anna och den franska kyssen var så bra! Jag måste säga att det känns lite tvärt om i den här boken. I Anna och den franska kyssen var det  Étienne St. Clarit som hade flickvän och inte Anna, nu verkar det tvärt om. Nu är det Lola som har pojkvän och Cricket inte. Hm undrar redan hur det kommer att gå för dem.Och sedan finns det några uppföljare som kommer ut men där jag inte har läst ettan än men som som står på min att läsa lista:

      


Vilka böcker längtar du till?

ANNONS
Av linn - 6 juli 2015 22:45

Serier jag ser på och rekommenderar:

  

Downton abby

Säsong: 6

Episod: 1

Väntar på säsong 6

 

Elementary

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

House

Säsong: 3

Episod: 21

 

Once upon a time

Säsong: 3

Episod: 16

 

Teen wolf

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Tyrant

Säsong: 2

Episod: 1

Väntar på säsong 2

 

Portkod 1525

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

Orange is the new black

Säsong: 3

Episod: 13

    

Dicte

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

American horror story

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Arrow

Säsong: 3

Episod: 4

 

Bones

Säsong: 5

Episod: 22

 

Badhotellet

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

    

Musketörerna

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

evious maids

Säsong: 2

Episod: 1

Väntar på säsong 2


Har du sett någon eller några av de här serierna? Vad tycker du i så fall om den eller dem?

ANNONS
Av linn - 4 juli 2015 21:45

     

Av linn - 3 juli 2015 23:45

Antal lästa böcker: 7

    

Sju stycken böcker. Det är inte det sämsta antalet böcker jag har läst under en månad men det är bara två böcker ifrån. Jag som hade lovat mig själv att läsa flera böcker under juni, det gick inte så bra. Den här gången får jag hoppas istället för att lova att jag ska läsa flera böcker under nästa månad.


Den bästa:

 


Den sorgligaste:

 


Den sämsta:

 


Skrattade mest av:

 Av linn - 2 juli 2015 14:03

Såg att Elin och Nelly har planerat att ha en läs-a-lot i sommar och tänkte att det kunde bli kul. Temat de har valt är "Böcker man velat läsa länge" och vem har inte någon sån bok. Jag har det definitivt, och de jag har planerat att läsa i läs-a-loten är dessa:

 

Det är alldeles för många för att jag skulle kunna läsa ut dem alla men jag ska i alla fall försöka att läsa så många som möjligt. Om du vill läsa mer om tävlingen och vad den går ut på eller själv vara med klicka HÄR eller HÄR

Av linn - 1 juli 2015 23:22

Titel: Anna och den franska kyssen

Författare: Stephanie Perkins

Översättare: Helena Stedman

Förlag: Modernista

Sidor: 298

Serie: Anna och den franska kyssen #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat besvara hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att Anna inte kan ett ord franska lär hon känna en del trevliga nya personer, inte minst den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen och det kanske Anna också är.


Omdöme:

Det är andra boken på raken som jag har läst och gett fem stjärnor på goodreads. Det finns inget bättre än flera bra böcker på raken, speciellt när jag inte har haft någon läslust. Nu har jag det däremot, och allt tack vare Sammansvärjningen och Anna och den franska kyssen.


Det finns bara ett problem med så bra böcker och det är att jag aldrig vet vad jag ska skriva om dem. Det är så mycket svårare att skriva vad som är bra med en bok än att skriva vad som är mindre bra. Jag ska i alla fall försöka få ihop några meningar om varför jag gillade Anna och den franska kyssen så mycket.


Jag börjar med att säga att den fick mig att skratta på allra första sidan, och det bara fortsatte. Det är ett gott omen när en bok får mig att skratta och när det fortsätter igenom hela boken är det fantastik. Jag skrattade med Anna när hon gjorde bort sig, många gånger för att jag skulle ha gjort samma sak i den situationen eller för att jag hade gjort den ännu värre.


Och så kan jag avsluta med att säga att det här definitivt inte kommer att vara sista boken jag läser av Stephanie Perkins, inte efter en sån här bra bok.


Andra omslag:

    


Andra delar i serien:

2. Lola och pojken i huset bredvid

Av linn - 30 juni 2015 21:50

Titel: Sammansvärjningen

Författare: Ursula Poznanski

Översättare: Sofia Lindelöf

Förlag: Opal

Sidor: 432

Serie: Sveket #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Känn dig inte säker.

Döden lurar på dig.

Den väntar där du minst tror det.


Fem studenter, gömda i en stad under jorden. Deras enda hopp: En bok som kan lösa gåtan. Men deras allierade visar sig vara fiender och en fruktansvärd sanning uppenbarar sig.


Omdöme:

Hur ska jag klara av att vänta tills nästa bok blir översatt!? Vilket slut. Herregud det hade jag inte väntat mig. Jag skulle vilja ha nästa bok i handen nu på en gången.


Den här boken var minst lika bra som det första. Jag slukade den på tre sittningar men ångrar det när jag förstod att jag inte kunde läsa vidare på nästa bok med en gång. På ett sätt kunde jag inte förstå hur jag kunde tycka om både Sveket och Sammansvärjningen eftersom jag tyckte att det inte hände så mycket i någon av dem, men på något sätt var allt spännande i alla fall. Till och med alla beskrivningarna.
Fast att jag gillar den så mycket kan jag inte för allt i världen förklara varför, inte mer än jag redan har gjort i alla fall och det jag har skrivit är inte så mycket. Jag tror att det ända sättet för er att förstår hur bra den verkligen är, är om ni själva läser den.Andra omslag:

 


Andra delar i serien:

1. Sveket

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se