ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 5 december 2015 17:15

Titel: Obsidian 

Författare: Jennifer L. Armentrout 

Förlag: Entangled Publishing 

Sidor: 358 

Serie: Lux #1 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling: 

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring… until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

 

And then he opened his mouth.

 

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something… unexpected happens.

 

The hot alien living next door marks me.

 

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

 

If I don’t kill him first, that is.

 

Omdöme: 

Jag kände på mig redan innan jag började läsa den att den skulle vara bra, trotts att jag aldrig har varit så glad åt aliens. Men aldrig trodde jag att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde. Det var väldigt länge sedan en bok fick mig att vilja återberätta saker som hände i den för att det var så spännande, roligt eller gulligt, men just det fick den här boken mig att göra. Den första person som jag träffade när jag läst något som jag bara var tvungen att berätta om fick utstå en lång beskrivning om händelsen plus mina kommentarer såklart. Tyvärr så hänger de jag berättar för inte riktigt med eftersom de själva inte ha läst boken och för att jag inte är den bästa på att förklara saker hehe. Men, men. Bra som tusan var den i alla fall. Det kan jag säga om och om igen.  

 

Jag har bara ett problem. Det är nämligen så att jag lånade den här boken och resten av serien på biblioteket, och nu när jag upptäckt hur bra den första var så måste jag såklart köpa hela serien. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte köpte dem från början så att jag fick läsa och sedan ställa dem i min bokhylla så att jag kan vara stolt över att de är mina och att jag kan gå och läsa i dem när jag vill. Men jag får helt enkelt vänta lite med att ställa det tills jag har köpt dem. 

 

Andra omslag: 

   

 

Av linn - 3 december 2015 21:04

Läst: 8st

      


Den bästa:

   

Lika bra båda två!


Den sorgligaste: 

 


Den sämsta (minst bra):

 


Skrattade mest av:

 
Av linn - 1 december 2015 15:45

Titel: Harry Potter och hemligheternas kammare 

Författare: J.K Rowling 

Översättare: Lena Fries Gedin 

Förlag: Tiden 

Sidor: 427 

Serie: Harry Potter #2 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads    

 

Handling: 

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? 

De verkliga problemen börjar när någon, eller något förstenar den ena Hogwarts eleven efter den andra. Är det Harrys största fiende Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker- Harry Potter själv? 

 

Omdöme: 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag vet inte hur jag ska förklara hur bra jag tycker de här böckerna är. Dom är otroligt spännande, underhållande och älskvärda. Det finns alltid något som får en att skratt, bita på naglarna eller säga "Självklart, det borde jag förstått". Och givetvis är dom väldigt beroendeframkallande. 

 

Behöver jag säga mer?

 

Andra omslag: 

     

 


Andra delar i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och flammande bägaren

5. Harry Potter och Fenixorden

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

Av linn - 25 november 2015 18:54

TitelNattens begär 

FörfattareSherrilyn Kenyon 

Översättare: Annika Ryden 

Förlag: Telegram  

Sidor: 348 

Serie: De svarta jägarna #1 

Köp den härAdlibrisBokusCdon 

Stjärnor  Goodreads    

 

Handling: 

Amanda har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv. Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedja vid en sexig, blond främling, Kyrian. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systrars mer raffinerande försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial. Han är en mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig diamon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda. 

 

Omdöme: 

Till att börja med hade jag ganska höga förväntningar på denna bok och jag måste säg att jag för det mesta inte blev besviken. Den var väldigt spännande och jag kunde inte lägga ifrån mig den, vilket ledde till att jag läste ut den på en dag. Jag fastnade för karaktärerna väldigt fort. Det fanns bara en problem. Slutet. Jag blev faktiskt besviken på slutet som gick alldeles för snabbt. Det gick från att finns väldigt många problem och farligheter till att de levde lyckliga i alla sina dagar. Jag hade velat ha det lite mer utdraget och mer detaljerat. Men annars var det en väldigt bra bok.  

 

Andra omslag:

 

Av linn - 23 november 2015 18:25

Titel: Fyren och stjärnorna 

Författare: Annika Thor & Per Thor 

Förlag: Bonnier & Carlsen 

Sidor: 266 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:    

 

Handling: 

I sju år har Blendas och Eriks pappa varit försvunnen. Kanske är han i Amerika- ingen vet. En dag kommer en ny man in i deras mammas liv. Han lovar att de ska få det bättre, men han kan aldrig ersätta pappa, det är Blenda säker på. Deras stränge styvfar gör livet svårt för Blenda och Erik. När han vill skjuta Eriks tama mås har han gått för långt. I höstens första stormnatt förliser ett segelfartyg. Nästa morgon tar sig fyra skeppsbrutna i land på fyrplatsen, och barnens liv förändras på nytt... 

 

Omdöme: 

Det var en bra och lättläst bok som snabbt var utläst. Jag tyckte synd om både Blenda, Erik och deras mamma som fått gå igenom så mycket och som sedan blev tvungna att gå igenom ännu mer, när de äntligen trodde att allt skulle bli bra. 

 

Boken var lite sorglig men väldigt tänkvärd.

 

Andra omslag:

 


Av linn - 21 november 2015 23:25

Titel: Ljus Ljus Ljus 

Författare: Vilja- Tuulia Huotarinen 

Översättare: Janina Orlov 

Förlag: Gilla Böcker 

Sidor: 186 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:   

 

Handling: 

Mariia bor i en liten by i Finland och längtar efter att något ska hända, att något i hennes liv ska explodera, gnistra och spraka. Så flyttar Mimi till byn. När Mariia ser på Mimi ser hon bara ljus ljus ljus, men bortom ljuset finns något annat: en sorg så stor att ingenting rår på den. 

 

Omdöme: 

Ljus Ljus Ljus är väldigt speciell bok som tyvärr inte passade mig. Sättet den var skriven tyckte jag gjorde det svårt att hänga med och riktigt följa med i historien. Jag fick tyvärr inte riktigt grep om den helt enkelt.

   

Av linn - 19 november 2015 23:00

Titel: Förbjuden frukt 

Författare: Sarah Addison Allen 

Översättare: Kerstin Larsson 

Förlag: Norstedts 

Sidor: 247 

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Familjen Waverley i Bascom, North Carolina, har alltid varit en udda familj med märkliga talanger. Också deras trädgård är ryktbar, berömd för sitt lynniga äppelträd som bär äpplen som siar om framtiden och för sina ätliga växter som är genomsyrade av särskilda krafter. Claire Waverley är ensam kvar i staden sedan mormodern dött och Claires upproriska syster, Sydney, rymt från Bascom flera år tidigare. Claire driver ett framgångsrikt cateringföretag, men håller sig mest för sig själv. Plötsligt en dag står Sydney på trappan med sin femåriga dotter efter att hals över huvud tvingats fly från sin våldsamme man. 

 

Omdöme: 

Den här boken har stått i min bokhylla väldigt på grund av att jag inte trodde den skulle vara så bra. Den enda anledningen till varför jag köpte den var för att jag tyckte om omslaget. Så nu när jag äntligen tog mig i kragen och började läsa den gick det ganska segt, eftersom jag tyvärr fortfarande trodde att den inte skulle vara så bra. Men oj vad fel jag hade. Den var riktigt, riktigt bra. När jag väl hade kommit in i den läste jag ut den på en dag. Jag älskar att hitta en bok som överraskar en och motbevisar ens dåliga tankar om den, och Förbjuden frukt gjorde definitivt det.

 

Andra omslag:

    

Av linn - 17 november 2015 21:30

Titel: Trumvirvlar och trassel 

Författare: Deb Loughead 

Översättare: Cecilia Wedmark 

Förlag: Girl it 

Sidor: 152  

Stjärnor på Goodreads:    

 

Handling: 

Stelle har fullt sjå att försöka övertyga kompisarna om att Olivia är den bästa sångerskan till deras nystartade band. Lu och Karim vill istället ha Nat- tjejen som är så cool att hon gör Stelle nervös. Och inte är familjelivet så mycket bättre: en deprimerad skräpsamlade mamma, en pappa som väntar barn med en ny kvinna, en odräglig brorsa och en förvirrad mormor på vårdhem. Inte ens för bästa kompisarna kan Stelle lätta sitt hjärta- för vem vill skryta med elände när alla andra har så perfekta familjer...? 

 

Omdöme: 

Jag tycker i princip nästan likadant om den här som jag gjorde om Fyren och stjärnorna. Det var en tankeväckande och sorglig men bra bok. Den får en att tänka på att det finns vissa som har det nästan precis som Stelle eller som någon annan i boken. 

 

En bok med många bra budskap.

 

Andra omslag:

 

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se