ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 19 maj 2015 21:59

Jag var en av dem som hade turen att bli vinnare i Anna på fantastiska berättelsers tävling, så idag låg dessa två böcker i min brevlåda!

Förlåt för dålig bild! Var tvungen att ta med mobilen tack vare att min dator strular så jag kan inte lägga över bilden från kameran och skriva ett inlägga på datorn.

ANNONS
Av linn - 18 maj 2015 21:30

Titel: Damernas detektivbyrå

Författare: Alexander McCall Smith

Översättare: Peder Carlsson

Förlag: Richters

Sidor: 235

Serie: Damernas detektivbyrå #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Mma Precious Ramotswe är inte vem som helst: Hon är Botswanas första kvinnliga privatdetektiv. Det är både en ära och den börda att leva med.

Mma Ramotswes metoder är en smula okonventionella, men med klokhet och sunt förnuft- och en fenomenal förmåga att vinna människors förtroende- lyckas hon oftast hjälpa sina bekymrade klienter.


Omdöme:

Jag hade svårt att hålla reda på alla namnen, mycket för att jag inte är van vid dem och för att de tilltalade varandra med olika namn. Det gjorde att jag stannade upp i handlingen gång på gång för att lista ut vem det handlade om. En annan sak som gjorde det svårt att hänga med var allt hoppande. Handlingen hoppade mellan dåtida och nutida händelser som hennes fall. Hon kunde hålla på med ett fall och sedan så hoppade det helt plötsligt till ett annat. Det gjorde att jag hoppade i boken för att jag ville veta hur det ena fallet slutade innan jag började läsa på ett nytt.

Tyvärr tyckte jag också att allt berättade så övergripande, man gick aldrig in på djupet eller fick några riktiga detaljer om saker och ting.


Jag antar att det här inte var en bok för mig.


Andra omslag:

     

ANNONS
Av linn - 17 maj 2015 21:00

Titel: Havets sång

Författare: Camilla Wandahl

Översättare: Kristina Björemark

Förlag: Girl: it

Sidor: 123

Serie: Havets sång #1


Handling:

Lejlas morföräldrar firar guldbröllop och bjuder familjen på kryssning, men det är svårt för Lejla eftersom hon var nära att drunkna under en segeltur förra sommaren. Det är som om havet kallar på henne... Hon hör ständigt en sång inne i huvudet som skrämmer henne.


När Lejla träffar Seth blir hon snabbt förälskad, men det är något mystiskt med honom som hon inte kan förstå. Och varför blir musiken inom henne mjukare när hon är tillsammans med honom?


Omdöme:

Det är något med mig och havsvarelser. Varje bok jag ser där handlingen eller själva boken har något med havet att göra vill jag läsa den. Jag behöver inte ens läsa på baksidan, det kan vara en framsida lik den här bokens och jag måste läsa den. Det var fallet med den här boken, framsidan fick mig med en gång att vilja läsa den, och nu har jag gjort det, men vet inte riktigt vad jag tycker. Den var bra när jag höll på att läsa den, men jag läste ut den igår och har redan glömt många händelser i boken. Trotts det kommer jag helt klart läsa fortsättningen om girl it bestämmer sig för att översätta den.


Andra omslag:

 

Av linn - 16 maj 2015 23:45

Serier jag ser på och rekommenderar:

 

Downton abby

Säsong: 6

Episod: 1

Väntar på säsong 6

 

Elementary

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

House

Säsong: 3

Episod: 21

 

Once upon a time

Säsong: 3

Episod: 16

 

Teen wolf

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Tyrant

Säsong: 2

Episod: 1

Väntar på säsong 2

 

Portkod 1525

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

Orange is the new black

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

    

Dicte

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

American horror story

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Revenge

Säsong: 4

Episod: 19

 

Arrow

Säsong: 3

Episod: 4

 

Bones

Säsong: 5

Episod: 22

 

Badhotellet

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

    

Musketörerna

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

Devious maids

Säsong: 2

Episod: 1

Väntar på säsong 2


Har du sett någon eller några av de här serierna? Vad tycker du i så fall om den eller dem?

Av linn - 15 maj 2015 15:00

Läst:


      

Rangordningen:


1. Såå bra!

 


2. Fängslande

 


3. Problem löste sig för lätt

 

Av linn - 14 maj 2015 20:45

Titel: Flickorna från Riyadh

Författare: Rajaa Alsanea

Översättare: Tetz Rooke

Förlag: Norstedts

Sidor: 334


Handling:

Gamra satt på sängkanten i sitt rum på hotell Giorgione i Venedig. Hon smorde in låren och benen med en blekande blandning av glycerin och citron som hennes mamma hade gjorde i ordning åt henne. I huvudet ekade mammans gyllene regel:

Var inte lättfångad!” Avvisande är det hemliga tricket för att väcka mannens lust. I hennes storasyster Naflas fall dröjde det fyra nätter innan hon gav sig själv åt sin man. Samma ska med hennes syster Hissa. Och här var nu Gamra, som slog nytt rekord med sju nätter i rad efter bröllopet.


Omdöme:

I början blev jag väldigt förvirrad av alla namnen. Jag kunde inte hålla dem isär, inte ens de fyra det handlade om. Att jag inte kunde hålla isär de fyra berodde mycket på att det hoppade emellan dem hela tiden. Jag trodde att det skulle förstöra mycket men efter ett tag blev det lite lättare att hålla isär dem och efter det tog det inte lång tid innan boken var utläst. I början trodde jag att det inte alls skulle vara min typ av bok men jag blev överraskad, för så fort jag hade vant min vid att det hoppade emellan personerna fastnade jag handfallen i historierna som berättades.


Andra omslag:

    

Av linn - 13 maj 2015 18:27

Titel: Sparrow Delaneys hemliga liv

Författare: Suzanne Harper

Översättare: Maria Holst

Förlag: Bonnier Carlsen

Sidor: 312


Handling:

Sparrow kan både se och tala med andar. Och hon gillar det inte. Inte ett dugg. När hon börjar i en ny skola ser hon därför sin chans att vara som alla andra och slippa oroa sig för hur hon ska kunna bevara sin hemlighet. Men en dag dyker Luke upp och vägrar att lämmna henne ifred. Inte förren hon har hjälpt honom att Gå Vidare.


Omdöme:

Den var bra, men jag hade förväntat mig att det skulle handla mer om spöken. Istället tyckte jag att boken handlade om ett vanligt tonårsliv som många andra böcker. Jag trodde att spöken skulle vara ett större problem än vad det var. Alla problemen hon hade verkade större än vad de faktiskt var, och de löste sig alldeles för lätt.


Andra omslag:

   

Av linn - 12 maj 2015 18:30

Titel: Walking disaster

Författare: Jamie McGuire

Förlag: Atria books

Sidor: 433

Serie: Beautiful #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Travis Maddox learned two things from his mother before she died: Love hard, fight harder. Travis life is full of fast women, underground gambling, and violence. But just when he thinks he is invincible, Abby Abernathy brings him to his knees.


Omdöme:

Samtidigt som jag läste den här läste jag också första boken så att jag kunde få både Travis och Abbys tankar samtidigt och det gjorde båda böcker så mycket bättre. Jag älskade att läsa ur Travis synvinkel till och med mer än ur Abbys. Det var mer spännande och intressant ur han vinkel. Man fick mer koll på varför han reagerade så som han gjorde. Och trotts att det var samma handling så blev det inte tjatigt eller tråkigt. Det enda som var tråkigt var att den så småningom tog slut. Jag ville att den aldrig skulle ta slut men jag fick trösta mig med att jag har novellen A beautiful wedding som är ur bådas synvinkel.


Andra omslag:

       


Andra delar i serien:

1. Underbara helvete

2.5 A beautiful wedding

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se