ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 7 april 2015 20:30

Titel: Jinx tur i oturen

Författare: Meg Cabot

Översättare: Ylva Kempe

Förlag: B Wahlstöms

Sidor: 204

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ända sedan blixten slog ner i sjukhuset dagen då Jinx föddes har hon haft otur. Vart hon än går råkar hon ut för missöden och det är därför hon är så glad över att få flytta hem till sin moster och hennes familj i New York. Oturen kan väl ändå inte följa efter henne ända dit?
Men oturen har definitivt följt efter Jinx vilket skapar problem för hennes kusin Tory, som inte är glad över att familjens svarta får har flyttat in hos dem. Den vackra, glamorösa Tory döljer en farlig hemlighet och Jinx börjar inse att det inte bara är otur hon har flytt ifrån utan något mycket ondskefullare och förbannelsen hon har levt under i hela sitt liv är kanske det enda som kan rädda hennes liv.


Omdöme:

Jag vill ha mer! Den tog slut så fort och den var så bra. Om den hade varit längre hade jag gillat den ännu mer än vad jag redan gjort. Den kunde ha handlat lite mer om magi för min smak och jag förstår inte hur Jinx kunde ha så lite kontakt med sin familj som hon sa att hon saknade så mycket. Den enda hon verkade ha kontakt med var hennes vänner, men inte hennes familj. Bortsett ifrån att den var fort kort och att hon inte verkade bry sig om sin familj var den bra, riktigt bra.


Andra omslag:

       

ANNONS
Av linn - 6 april 2015 23:45

Titel: Ett nytt liv hotar

Författare: Mette Finderup

Översättare: Felice Maurer

Förlag: Girl it

Sidor: 110

Serie: Emmy #1


Handling:

På Lärkvägen 2 i Karleager bor Emmy, tretton år, tillsammans med sin mamma. En evighet därifrån i Köpenhamn, i något som liknar en skokartong av betong, bor Emmys pappa tillsammans med hennes storebror. Numera tycker Emmy egentligen att det är okej att de bor var för sig, men så har det också gått ett år sedan hennes föräldrar skilde sig. Men nu får det gärna vara nog med förändringar. Tyvärr finns det inget slut i sikte, för Emmys mamma börjar bete sig konstigare och konstigare. Och konstiga mammor är lika svåra att förstå sig på som matteuppgifter som väntar Emmy i skolan.


Omdöme:

Den var okej. Det var det enda jag tänkte när jag läst ut den, inget mer. Kanske var det för att den var skriven i dagboksform och därför kunde jag inte riktigt känna samhörighet med vad som hände, eller så var den inte riktigt min typ av bok. Kanske är det här en bok för yngre. Annars brukar jag inte tycka att en bok har en viss åldersgrupp att vem som helst kan läsa en bok vad än läsnivån säger. Men den här kanske har det.

ANNONS
Av linn - 5 april 2015 17:45

Titel: Ridläger med Sigge

Författare: Lin Hallberg & Margareta Nordqvist

Förlag: Bonnier Carlsen

Sidor: 139

Serie: Sigge #5

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Det är äntligen sommarlov och dags för ridläger. Elinas dröm har gått i uppfyllelse. Ingela säger att de ska få rida tills de inte orkar mer. Men det tror inte Elina på. Nu kommer de att få lära sig massor av nya saker. Dessutom blir det bad och höskullebus. Ja, allt som hör ridläger till.

Men, det finns ett moln på Elinas sommarhimmel. Eric och Simon ska vara med på ridlägret och alla vet att Sigge är Simons häst...


Omdöme:

För ett tag sedan skrev jag ett inlägg om barn böcker, och då nämnde jag att jag läste Sigge böcker när jag var liten och det fick mig att vilja läsa ut de två jag har kvar i min bokhylla. Ridläger med Sigge var en av dem och jag förstår varför jag gillade den när jag var liten. Jag har alltid velat vara bra på att rida och många gånger har jag drömt om att ha en egen häst men jag vet nu att det aldrig kommer att hända. Därför är det kul att läsa om det.


Nu över till vad jag tyckte om den. Det är en lättläst bok inget snack om saken, det är inte många sidor och bokstäverna är stora vilket gör att boken kan läsas av många. Handlingen är det inget fel på heller, jag tycker om att den får in så många känslor på så få sidor, oro, avundsjuka, glädje, hopp och så mycket mer. Det var faktiskt skönt att läsa en lättläst bok. En som går fort att läsa ut och är lätt att förstå. Jag tror att det är något man behöver ibland, tex om man har hamnat i en lässvacka skulle en sån här bok vara perfekt.

Av linn - 4 april 2015 23:45

Serier jag ser på och rekommenderar:

 

Downton abby

Säsong: 6

Episod: 1

Väntar på säsong 6

 

Elementary

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

House

Säsong: 3

Episod: 21

 

Once upon a time

Säsong: 3

Episod: 16

 

Teen wolf

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Tyrant

Säsong: 2

Episod: 1

Väntar på säsong 2

 

Portkod 1525

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

 

Orange is the new black

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

    

Dicte

Säsong: 3

Episod: 1

Väntar på säsong 3

American horror story

Säsong: 5

Episod: 1

Väntar på säsong 5

 

Revenge

Säsong: 4

Episod: 19

 

Arrow

Säsong: 3

Episod: 4

 

Bones

Säsong: 5

Episod: 22

 

Badhotellet

Säsong: 2

Episod: 5

    

Musketörerna

Säsong: 2

Episod: 8


Har du sett någon eller några av de här serierna? Vad tycker du i så fall om den eller dem?

Av linn - 3 april 2015 10:15

Läst denna vecka:

       

Rangordning:


1. Som två böcker

 


2. Underligt bra!

 


3. Bra eller dålig? Vet ej

 


4. Bra och kort

 


Alla fyra var bra. Vilken fullträff! Jag har nog aldrig haft den turen att bara läsa bra böcker på en vecka. Förhoppningsvis fortsätter det så.

Av linn - 2 april 2015 18:30

Titel: Sängen

Författare: Lygia Bojunga

Översättare: Helena Vermcrantz

Förlag: Opal

Sidor: 139

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

I centrum för den här berättelsen står en stor, antik säng. Den har ärvts till äldsta dottern i en familj i flera generationer. Det ligger en förbannelse över sängen som kommer att sprida olycka över familjemedlemmarna om de bryter traditionen. Trots det väljer Maria Rita, sängens innehavare, att sälja sängen, efter att ha uthärdat alltför många år i svält.
Sängen köps av Elvira. När Elviras dotter Petunia träffar Maria Ritas brorson Tobias blir hon genast förälskad och lovar Tobias att hon ska ordna så hans familj får tillbaka sängen.


Omdöme:

Det här var en underlig, kort men bra bok. I början hade jag lite svårt att komma in i den men efter det så tog det inte lång tid innan den var ut läst. Det var intressant att sängen hann bli såld så många gånger under en så kort bok och att man inte bara fick följa sängen utan också Petunia.

Av linn - 1 april 2015 14:45

Titel: Torsdagsbarn

Författare: Sonya Hartnett

Översättare: Helena Ridelberg

Förlag: Atrium

Sidor: 247

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Harper Flute växer upp på den dammiga landsbygden i Australien under 1930-talet svåra depression. Hennes familj försöker desperat överleva fattigdomen oh misären. När livet blir allt hårdare försvinner Harpers yngre bror Ton ner i jorden under husets veranda. Där gräver han en labyrint av tunnlar- en underjordisk värld full av mörka hemligheter.


Omdöme:

Det har är vad jag hade tänkt skriva efter att mer än halva boken var utläst:

Jag tycker att den var lite deprimerande, konstig eftersom den handlade ganska mycket om Harpers bror som grävde tunnlar under marken. Att den inte var min typ av bok för att det inte hände något riktigt spännande. Och att jag hellre velat läsa ur Harpers storasyster Audreys synvinkel. Men nu efter att jag läst ut hela vet jag inte. Jag kan inte längre säga vad jag tyckte om den. Vad jag kan säga är att det jag skrev först inte stämmer in längre, mer än så kan jag inte säga. Den gjorde mig mer än bara förvirrad, och jag vet inte om det är bra eller dåligt.


Andra omslag:

   

Av linn - 31 mars 2015 17:38

 Läst: 10st


                        


Den bästa:

 


Den sorgligaste:

 


Den sämsta:

 


Skrattade mest av:

 


Vilken bok har varit sorgligast den här månaden tycker du?


Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se