ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 15 november 2015 21:25

Titel: Blod och Stjärnstoft 

Författare: Laini Taylor 

Översättare: Lena Karlin 

Förlag: Bazar 

Sidor: 462 

Serie: Önskemånglarens dotter #2 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads:       

 

Handling:  

Det var en gång en ängel och en demon som förälskade sig i varandra. De började drömma om en värld utan blod och krig. Det här är inte en sådan värld.  

Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit de svar hon sökt. Nu vet hon vem hon är och vad hon är. Men med den kunskapen framkommer också en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han svek henne och det måste hela världen betala för. 

 

Omdöme: 

Var rädd att jag skulle ha svårt att hänga med i handlingen för att jag inte kom ihåg så mycket av den första boken. Och i början var det lite svårt men det släppte rätt så snabbt. Inte var det så konstigt heller, inte när boken var så bra som den var. Jag tror till och med att jag tycker om den här mer än vad jag gjorde med första, så bra var den. Den var framför allt fängslande. Jag kunde knappt släppa den ur sikte, och så fort jag gick och la mig ville jag stanna upp och läsa. Men den var också så mycket mer, den var spännande, sorglig och hemsk men också gullig och romantisk. Det är så svårt att förklara och jag tror inte att någon av oss som läst boken kändes samma saker när vi läste den.

 

Jag bara måste lära fortsättningen!

 

 

Andra omslag:

  

 

Andra delar i serien:

1. Mörk ängel

Av linn - 13 november 2015 19:49

Ja, jag är lite sent ute med den här men det får gå i alla fall. Dessa sju böcker ska jag läsa i november:

    

Och två av dem här jag lyckats läsa ut redan. Förhoppningsvis bli november den månaden som jag för första gången lyckas läsa alla böcker jag satt upp. Förra månaden var jag bara en bok ifrån så det är nära nu.   


Vad ska du läsa i november?

Av linn - 11 november 2015 19:23

Läst: 10st

   

En bra månad med många bra böcker. 


Men den bästa var:

 


Den sorgligaste:

 


Den sämsta (minst bra):

 


Skrattade mest av:

 Av linn - 9 november 2015 19:26

Böckerna jag skulle ha läst i Oktober var:

       

Och jag lyckades läsa 6 av de 7 jag satt upp vilket är väldigt bra. Plus att jag läste fyra stycken till utöver det. En väldigt lyckad läsmånad alltså. Jag läste bara en mindre bok än förra månaden fast jag läste däremot flera av de jag satt upp som mål än vad jag gjorde förra månaden, då jag bara läst 5 av 7.


Sedan tänkte jag visa de böcker som jag har fått sedan jag bloggade senast vilket inte är så många men i alla fall.

  

När vi föll och När vi tvekade av Anna Todd köpte jag på Bokus, så att jag äntligen skulle kunna börja läsa serien. Försoning köpte jag på Adlibris och jag kan knappt fatta att det är sista delen i House of night serien. Jag vet inte om jag vill att serien ska ta slut eller inte.

The stellow project av Shari Becker vann jag i en tävling på hennes blogg. Gissa om jag blev glad!Av linn - 7 november 2015 13:49

Ja, väldigt dålig uppdatering har det varit den senaste tiden. Jag har flera gånger försökt att fortsätta lägga ut ett inlägg per dag, men det har inte fungerat så jättebra. Problemet är att jag har brist på inlägg. Jag vet inte vad jag ska blogga om mer än om recensioner och liknande, men det räcker inte om jag ska lägga upp ett inlägg varje dag. Så för att fylla upp alla dagar i veckan har jag provat på många olika saker som gissa- omslaget, boken, låten. Jag la ut om vilka serier jag såg på och jag var med på Jekan, och nu lägger jag ut om bokutsläpp. Men inget av det har fungerat sådär jättebra, och jag har till och med nu bestämt mig för att sluta lägga upp inlägg om bokutsläpp, eftersom jag har så svårt med att hitta böcker som jag är intresserad av.


Så jag har bestämt mig för att helt enkelt skära ner på inläggen. Från och med nu och framåt (tills jag får för mig något annat) kommer jag bara att lägga ut tre, fyra inlägg per vecka. Detta gör tyvärr att jag också kommer att sluta lägga upp inläggen boktips eftersom det inte kommer att finnas tillräcklig många böcker att rangordna i slutet av veckan.


Hoppas inte ni har blivit allt för uttråkade på mig och mitt icke bloggande, och tack för att ni fortsätter att besöka bloggen trotts att jag inte har varit särskilt bra på att uppdatera den på sistone.


Av linn - 28 oktober 2015 23:01

Titel: Hudlös 

Författare: Sandra Gustafsson 

Förlag: Hoi 

Sidor: 161 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:   

 

Handling: 

Alice och Jonathan får sonen Liam men för Alice uteblir lyckokänslan för sitt barn, något är helt enkelt fel.När de till slut får veta att Liam är allvarligt sjuk trasas familjen sönder. Alice tror på sin egen förmåga att hjälpa sin son, medan Jonathan litar på sjukvården och vill göra rätt. Till slut har de ingenting gemensamt förutom Liam och kampen för att rädda honom får dem att förlora fotfästet. Ingenting är vad det har varit och ingenting kan någonsin bli detsamma. 

 

Omdöme: 

Det här är en sådan bok som lämnar en med huvudet fyllt med tankar och ett obehagligt sug i magen. Genom hela boken sitter man och funderar och våndas lika mycket som karaktärerna själva gör. Visst, det är ingen lång bok men det är en bok som berör en och som får en att vilja veta hur allt ska sluta.

      

Av linn - 27 oktober 2015 22:31

Titel: Gryningens furste 

Författare: Maggie Shayne 

Översättare: Hanna Svensson 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 315 

Serie: Vingslag i natten #12 

Köp den här: Harpercollins

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Betydligt längre än vad legenden säger har Vlad Dracula vandrat runt på jorden, på jakt efter reinkarnationen av sin hustru, Elisabeta. Nu tror han sig äntligen ha funnit kvinnan som är besutten av hans älskades själ, och han är beredd att göra henne till sin – för all evighet… 

Den dödliga kvinnan är Tempest ”Stormy” Jones. Sedan länge har hon känt av ”den andra” som lever inom henne, hon som kämpar för att ta kontroll. En känsla som blir starkare när mörkrets prins är nära. Stormy förnekar passionen som brinner mellan henne och Dracula, men måste samtidigt kämpa mot att Elisabeta en gång för alla ska ta över både hennes kropp och sinne, och hävda Vlad som sin. 

När Elisabeta upptäcker Vlads känslor för Stormy vet vreden inga gränser. Hon kräver att hennes öde nu ska fullbordas, och hon tänker göra allt för att förinta sin rival. Vlad slits mellan de båda och plågas av minnet av det som varit … och tanken på det som kan bli. Nu är det upp till Dracula att välja vem som ska få leva och vem som ska dö. 

 

Omdöme: 

Jag vet inte varför men jag hade väldigt svårt med att börja läsa den här boken. Det låg o flera dagar och väntade att jag skulle börja läsa den, men det gick inte. Jag var inte alls sugen på att läsa den. Men när jag väl började tillslut kunde jag inte släppa den. Jag satte upp och läste till halv fyra på morgonen för att den var så spännande.

 

Andra omslag:

   

 

Andra delar i serien:

11. Blå gryning


Av linn - 26 oktober 2015 16:46

Titel: De odödligas sång 

Författare: Julie Kagawa 

Översättare: Thea Fält 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 392 

Serie: Edens blod #3 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Den sista jakten har börjat. Hämnden är hennes. 

I en värld som ligger i ruiner, där liv är heligt och där lojalitet bryts utan en blinkning, ställs Allison Sekemoto inför ett dilemma. För om hon lyckas övervinna den psykopatiska vampyren Sarren är triumfen kortvarig. Konsekvenserna är en evighet i ensamhet.  

 

Omdöme: 

Den bästa vampyrserien jag har läst på länge!  
Spänningen och det höga tempot fortsätter även i den här boken. Jag läste ut den här på bara två dagar vilket jag inte har gjort på väldigt länge, det om något visa hur bra den var. Jag måste också säga att jag kommer att sakna den här serien nu när den är slut, vilket gör mig glad att jag har den i min bokhylla så att jag kan läsa om den när jag vill. 

 

Andra omslag:

 

 


Andra delar i serien:

1. De odödligas regler

2. De odödligas hunger 

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se