ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 4 februari 2015 15:43

Titel: Kristallstaden

Författare: Maths Claesson

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 288

Serie: Linux #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Linux liv på kristallstaden.

Uttagningen var bara början. Nu är det allvar. I rymden ges ingen andra chans...


Omdöme:

Handlingen låter mer spännande än var boken verkligen var. Det hände egentligen inget. Man fick bara följa när han gick i skolan och skaffade nya vänner. Men inget spännande hände, inte ens slutet var spännande. Men jag kan inte heller säga att den var tråkig. Det hände bara inget speciellt. Jag får bara hoppas på att nästa bok i serien kommer att vara bättre.


Andra delar i serien:

1. Uttagningen

ANNONS
Av linn - 3 februari 2015 15:14

 

En ny serie har hittat hem till min bokhylla. En serie med riktigt snygga omslag om ni frågar mig. Ser verkligen fram emot att läsa dem!

ANNONS
Av linn - 2 februari 2015 16:40

Titel: Korpmåne

Författare: Therese Henriksson

Förlag: Opal

Sidor: 328

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

När Seth flyttar in i granngården förändras Sagas liv. Det som tidigare varit viktigt känns betydelselös. Men något är inte som det ska. Varför försvinner Seth men jämna mellanrum? Och vad vill korpen som dyker upp överallt. En korp som verkar helt orädd och nästan mänsklig i sitt beteende.


Omdöme:

Det var svårt att hålla reda på ur vems synvinkel man var i eftersom det kunde bytas mitt i texten. Det gjorde allt lite förvirrande ibland men det var inget större problem. Förutom det var boken riktigt bra. Jag gillade själva handlingen på ett sätt jag inte trodde att jag skulle göra. Jag kan inte förklara hur eller varför. Den var helt enkelt riktigt bra och jag skulle inte ha något emot om det hade varit en serie, vilket det tyvärr inte var. Jag skulle gärna fått veta lite mer om Seth spelartalanger. Det skulle bara gjort boken ännu bättre i mina ögon.

Av linn - 1 februari 2015 12:33

Antal lästa böcker: 10st

                    


Den bästa:

 


Den sorgligaste:

 


Den sämsta:

Den är inte dålig men den är minst bra bland de här böckerna.

 


Skrattade mest av:

 


Vilken var den bästa boken du läste i januari?

Av linn - 31 januari 2015 17:51

Läst den här veckan:

        

Och rangordningen blir såhär:


1. Riktigt bra

 


2. Sorglig

 


3. Bra men inte tillräckligt

 


4. Mycket nära trean

 


Uppdatering: Glömde skriva att recensionerna på Kristallstaden och korpmåne kommer ut någon gång nästa vecka.

Av linn - 30 januari 2015 15:26

Frågan: Vad tycker du, fungerar upprepningar eller ser du helst att de lyser med sin frånvaro?


Mitt svar: För det mesta tror jag att det stör mig om något upprepas för mycket. Det blir lite hackigt om t ex något ord hela tiden upprepas.  Men jag vet också att det kan vara väldigt svårt att inte upprepa saker när man skriver. Man tänker oftast inte ens på att man gör det, eller det gör inte jag i alla fall. Jag kan skriva en text och sedan när jag läser igenom den inser jag att jag har upprepat samma ord flera gånger.


(Klicka på bilden för att komma till bokbloggsjerka)

Av linn - 29 januari 2015 16:05

Titel: Den sista prövningen

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Semic

Sidor: 394

Serie: Beautiful creatures #4

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ethan och Lena är allt för varandra. Men är deras kärlek stark nog att hålla för avståndet mellan två världar?

Ethan har offrat allt. Han har lämnat sitt vanliga liv bakom sig. Och han har bara en sak i huvudet: att ta sig tillbaka till Lena. Trots hinder som verkar omöjliga kämpar Ethan för att återvända hem mot alla odds. Allt ser mörkt ut, men Lena ger inte heller upp- hon gör allt för att återfå Ethan. Men kan man trotsa själva döden?


Omdöme:

Jag blev egendomligt sorgsen när jag läste slutet. Jag ville inte att den skulle ta slut. Och det är det som är så konstigt eftersom jag skrev i recensionen om beautiful creatures 3 att jag tyckte att det inte borde ha varit en serie. Jag ångrar det nu för att jag är glad över att den här boken finns att läsa. Det skulle inte ha blivit detsamma om alla de här fyra böckerna hade tryckts ihop till en. Många saker hade man varit tvungen att ta bort eller ända och då skulle slutet varit annorlunda och det vill jag inte. Det skulle inte ha slutat på något annat sätt även om det kändes som att jag hade förlorat något när jag läst klart.


Det var verkligen kärlek övervinner allt!


Andra delar i serien:

3. Det högsta priset, det största offret


Av linn - 28 januari 2015 15:49

Titel: Det högsta priset, det största offret

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Semic

Sidor: 478

Serie: Beautiful Creatures #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ethans stora kärlek Lena tillhör en annan värld. Mötet med henne har öppnat en värld av magi och mystik för Ethan, och det går inte att vända tillbaka. Tillsammans har de gått igenom enorma svårigheter och deras kärlek har överlevt allt. Ethan kan inte tänka sig ett liv utan Lena.

Men de har påverkat den magiska balansen i världen en gång för mycket. Oförklarliga och mystiska saker börjar hända i deras hemstad Gatlin. Snart står det klart att det kommer att krävas ett offer för att återställa ballansen. Men vad- eller vem- måste offras.


Omdöme:

Det här var en sån där bok som jag måste ta pauser ifrån. Jag läste några sidor, tog en paus, läste några sidor till och tog sedan en paus till. Och så fortsatte det genom nästan hela boken. Det var bara de tolv sista kapitlerna som jag inte tog en paus ifrån. Då sög jag åt mig varje sida, mening och ord som en tvättsvamp. Jag kunde inte lägga ifrån mig boken hur sent den än var. Det tog ett tag innan jag gick och la mig den kvällen.


Även om jag tyckte om boken har jag börjat bli lite trött på hela serien. Det hade räckt med en bok om Lena och Ethan. Det känns som att allt som har hänt i tvåan och trean har varit utfyllnad, och inte alls så som ettan var. Men jag kommer att läsa den sista boken ändå tack vare slutet i trean.


Andra delar i serien:

4. Den sista prövningen

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se