ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 12 september 2015 15:04

Hade tänkt att jag lägga upp ett inlägg varje helg om böcker som kommer komma ut under veckan efter och som jag tycker låter intressanta. Jag vet inte om jag kommer att kunna hålla upp det här varje vecka men jag ska försöka. Och självklart skulle jag glömma och lägga upp förra vecka. Men, men. Jag får helt enkelt lägga upp för både nästa vecka och den här veckan.


Den här veckan har dessa böcker kommit ut:


På svenska:

   


På engelska:

   


Och nästa vecka kommer dessa ut:


Kommer ut den 14:

 


Kommer ut den 15:

      


Kommer ut den 16:

     


Kommer ut den 17:

 


Kommer ut den 18:

  

Av linn - 11 september 2015 20:34

Christin Ljungqvist har en utlottning på sin blogg där man kan vinna hennes bok Fågelbarn!

Fågelbarn (2013)

Håller tummarna på att jag kommer att bli en av de lyckliga vinnarna. För Christin lottar nämligen inte bara ut en utan tio stycken böcker. Vill du också vara med klicka HÄR.Av linn - 10 september 2015 20:15

Titel: Röd drottning
Författare: Victoria Aveyard
Översättare: Katarina Falk
Förlag: Modernista
Sidor: 379
Serie: Röd drottning #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:       


Handling:

I sjuttonåriga Mare Barrows värld är samhället inte uppdelat efter klass, religion, ras eller kön, utan efter blod. De silverblodiga – de silvriga – är supermänniskor med häpnadsväckande förmågor, som regerar över de vanliga röda och använder dem som soldater, arbetare och tjänare.

Mare hör till den röda delen av befolkningen och ser inga tecken på att den världsordning hon växt upp med någonsin kommer att rubbas. Men när hon genom en ödets nyck börjar arbeta som tjänare vid det kungliga Solpalatset förändrats allt. Till sin egen och hovfolkets stora förvåning upptäcker Mare att hon själv besitter en unik och dödlig förmåga, trots sitt röda blod.

Kung Tiberias inser snart att Mare utgör ett hot mot den maktbalans hans rike vilar på. Men medan han smider en plan för att oskadliggöra Mare ser hon en möjlighet att krossa silverregimen inifrån – och öppna dörren till en ny värld. Samtidigt har hennes hjärta börjat dra henne åt helt fel håll…


Omdöme:
Jag kanske har sagt någon gång att jag brukar ha en bok hemma och läsa i och sedan en som jag tar med mig överallt. Och för det mesta brukar jag vara mycket nog med att jag inte byter dem med varandra så att den jag har hemma istället är med i väskan hela tiden och tvärtom. Men just med Röd drottning som var en bok jag bara skulle läsa hemma har jag gjort ett undantag. Jag kunde inte helt enkelt släppa den när jag gick utanför dörren. Den var för bra för att jag skulle kunna lägga ifrån mig den och istället läsa den andra boken som jag hade i väskan. Ja, det säger ju ganska mycket men jag ska försöka utveckla det ännu mer.

För det första gillar jag verkligen hela storyn med rött och silvrigt blod och att alla husen har sin egna färg. Sedan gillar jag sättet Mare är annorlunda på, men jag tänker inte avslöja mer än så om det. Jag vill ju inte förstöra något för er som ska läsa den. Och sista hade jag tänkt att berätta vilka karaktärer jag tyckte bäst om. Det kanske inte är så konstigt att jag tyckte bra om Mare själv (det är lite svårt att gilla en bok om man inte tycker om huvudkaraktären) men jag tyckte också om Cal, Walsh och Lucas.

 

Förresten behöver jag ens säga att jag önskar, VERKLIGEN önskar att jag hade nästa bok i handen just NU?!


Andra omslag:

    

Av linn - 9 september 2015 20:51

Författare: E.L James
Översättare: Jimmy Hofsö
Förlag: Norstedts
Sidor: 554
Serie: Femtio nyanser #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:       

Handling:

När litteraturstudenten Anastasia Steele intervjuar den framgångsrike vd:n Christian Grey blir hon helt tagen - han är ursnygg, men skrämmande. Övertygad om att hon inte kommer att träffa Grey igen gör hon allt för att glömma honom, tills han en dag dyker upp på hennes jobb och bjuder ut henne.
Den naiva och oskuldsfulla Ana blir förskräckt när hon inser hur mycket hon vill ha Christian, och när han varnar henne för att komma honom nära blir hon bara mer intresserad.
Men Christian Grey är ingen vanlig man - stormrik, passionerad och kontrollerande, med mörka hemligheter som döljs bakom den perfekta ytan. Snart upptäcker Ana mer än hon någonsin kunnat ana om sina egna begär, och allt det Grey gömmer för omvärlden …


Omdöme:
Jag har märkt att det här är en sådan bok som man antingen älskar eller hatar. Och jag måste erkänna att det är just därför jag ville läsa den. Jag ville se vilken grupp jag tillhörde. Och nu vet jag att jag tillhör gruppen som älskar den. För det gjorde jag verkligen. Den var så bra att jag till och med tror att jag kommer att läsa om den flera gånger i framtiden. För det första så tyckte jag om Christian mer än vad jag trodde att jag skulle göra. Han var inte alls så hård och elak som jag hade förväntat mig. Men bara för att jag känner att jag måste så tillägger jag att han verkligen har 50 nyanser. Han har så många sidor och problemet är att både jag och Ana har problem med att veta i förväg vilken nyans han är just för tillfället. Och man vet aldrig när han kommer att byta. Måste också tillägga att jag började på nästa bok i serien direkt efter att jag avslutade den här. Kunde inte vänta ens en sekund.


Andra omslag:

   


Andra delar i serien:

2. Femtio nyanser av mörker

Av linn - 8 september 2015 21:21

Titel: Stormvinge

Författare: Oskar källner

Förlag: Fafner

Sidor. 208

Köp den här: Adlibris, Bokus 

Stjärnor på Goodreads:       Handling:

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Detta blir början på en oväntad vänskap med vilda kappflygningar och rafflande äventyr. Men det finns andra som är ute efter hingsten. Så när lömska planer hotar familjens ranch måste Minna satsa allt för att vinna, även om det kan kosta henne livet.


Omdöme:

Jag börjar med att säga att det troligtvis inte kommer att bli en så lång recension men jag brukar ju inte göra så långa för den delen heller. Det jag försöker säga är att jag har svårt att beskriva vad jag tyckte om Stormvinge. Den var bra riktigt bra till och med. Jag gillade handlingen men framför allt gillade jag Minnas planet. Det första som fascinerade mig var de två solarna och sedan planetens urinvånare. Om jag hade fått bestämma hade jag velat få reda på mer om dem. Mer om hur planeten såg ut, om djuren som fanns där och speciellt om urinvånarna. Ja, om det hade funnit mer om det hade boken varit nära en fullpoängare. Riktigt bra bok som sagt.

Av linn - 7 september 2015 19:52

 

Föst gick jag till biblioteket och lånade Berättelser från ett (inte så) fantastiskt liv av Rachel Renée Russell. Sedan upptäckte jag Röd drottning av Victoria Aveyard i min brevlåda när jag kom hem. Gissa om jag blev glad! Jag har redan börjat läsa den.

Av linn - 6 september 2015 18:16

Titel: Havsdemonerna
Författare: Sofia Bergting & Peter Bergting
Förlag: Bonnier & Carlsen
Sidor: 112
Serie: De dödas rike #2


Handling:

Porten till de dödas rike har öppnats och onda demoner har tagit över. Mänsklighetens hopp står till Lin, ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Hon är nu 13 år, den ålder då hennes förmågor kommer att kulminera. Läromästaren Alkuin sätter henne i träning som överenskommet. De tvingas dock avbryta läroperioden då en krigares dotter blir tillfångatagen av havsdemoner. Ska Lin hinna komma till hennes undsättning?


Omdöme:
Allt hände så snabbt och abrupt. Man hann knappt ta sig till en händelse fören den var slut och en annan tog dennes plats. Trots det vet jag att jag inte kommer att kunna låta bli att fortsätta läsa serien.


Andra delar i serien:

1. Övergiven värld

Av linn - 5 september 2015 13:39

Titel: Idun

Författare: Johanne Hildebrandt

Förlag: Forum

Sidor: 402

Serie: Sagan om Valhalla #2


Handling:

Svartsoten drar som en löpeld över världen.

Tor är maktlös när asarna börjar dö. Den enda som kan bryta förbannelsen är Freja, prästinnan han en gång älskade. Tillsammans kan de rädda sina folk från undergång. Men Freja vägrar. Bara Idun, deras dotter, kan tvinga henne till underkastelse


Omdöme:

Jag är en sån person som inte tycker om när huvudpersonen byts ut. Så därför var jag väldigt irriterad i början av den här boken eftersom huvudpersonen bytes från Freja till hennes dotter Idun. Med det hjälpte lite att Freja fortfarande var med rätt så mycket. Och efter ett tag började jag faktiskt gilla Idun, inte lika mycket som Freja men nästan. Jag tyckte också synd om Idun eftersom jag tyckte att Freja var så kall och hård mot henne. Det gillade jag verkligen inte vilket gjorde att Freja sjönk lite i mina ögon.


Jag tycket inte lika mycket om den här boken som jag tycket om Freja, eller det var i alla fall så jag tyckte innan slutet. Men när jag väl hade läst ut den, herregud så bra den var. Den var minst lika bra. Precis som boken Freja växte Idun ju längre in i den man kom och slutet var riktigt, riktigt spännande men tyvärr lite sorglig.


Så nu får jag helt enkelt se om nästa bok i serien kan hålla måttet som de har har haft. Och ja, om den gör det så har jag verkligen kommit över en helt fantastiskt bra serie, som jag tipsar alla som gillar myter eller liknande att läsa. För jag lovar det är värt det!


Andra omslag:

     


Andra delar i serien:

1. Freja

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se