ett-liv-med-canon

Senaste inläggen

Av linn - 19 december 2014 16:37

Läst den här veckan:

       

Jag kan faktiskt inte säga vilken av dem som var bättre än den andra, så det blir ingen rangordning. En riktigt bra serie helt enkelt.

ANNONS
Av linn - 19 december 2014 13:56

Titel: Elden

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Arthur Videlius

Förlag: Harlequin

Sidor: 376

Serie: Yelena Zaltana #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

Alla i Sitia har fått reda på att Yelena är en självafinnare, och de är rädda. Rädda över vad hon kan göra emot dem. Yelena är själv rädd för sina förmågor, och försöker att undertrycka dem men det kan hon inte göra för evigt.


Omdöme:

Åå, jag hatar att det här vad den avslutande delen. Jag kan inte riktigt acceptera att jag inte kommer att få läsa mer om vad som händer Yelena. Men samtidigt var det en riktigt bra avslutning tycker jag. Det var några lösa trådar men jag antar att jag själv ska fantisera ihop vad som händer, och det gjorde jag. Så fort boken var slut började jag fantisera ihop massa olika anslut åt de som inte fick något anslut.


Andra delar i serien:

1. Giftet 

2. Magin

ANNONS
Av linn - 18 december 2014 16:34

Titel: Magin

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Arthur Videlius

Förlag: Harlequin

Sidor: 363

Serie: Yelena Zaltana #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Harlequin


Handling:

Yelena har kommit fram till Sitia men känner sin varken hemma eller välkommen. Hennes bror verkar hata henne, och en mäktig magiker är ute efter henne.


Omdöme:

Handlingen blev bara mer och mer spännande. Ju längre jag läser ju svårare är det att lägga ifrån sig boken. Yelena slutade aldrig att överraska mig, och jag gillade henne mer för varje sida. Jag gillade hur hennes magiska förmåga växte sig allt starkare, och hur hon upptäckte mer om sig själv.


Den platsen jag gillade mest i Sitia var djungeln. Jag kunde verkligen se hur Yelenas släktingar smidigt svingade sig bland träden som apor, och om jag inte hade varit så höjdrädd skulle jag inte ha något emot att bo som dem. Att kunna lita på sin kropp så mycket att man våga slänga sig ut i tomma luften och sedan svinga sig från lian till lian. Jag kunde inte släppa djungeln även om Yelen inte längre var där.


Andra delar i serien:

1. Giftet 

3. Elden


Av linn - 17 december 2014 21:09

Titel: Giftet

Författare: Maria V. Snyder

Översättare: Christina Mansicka

Förlag: Harlequin

sidor: 363

Serie: Yelena Zaltana #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon, Harlequin


Handling:

Yelena är nästa person som står inför galgen, men dagen hon ska hängas blir hon erbjuden att vara befälhavarens provsmakare. Hon tackar genast ja utan att tänka över vad det betyder.


 

Omdöme:

Jag har länge velat läsa den här serien, och har jag äntligen börjat. Giftet blev mer och mer spännande ju längre in i boken man kom, och jag kunde inte låta bli att sträckläsa igenom hela boken. Jag bara älskar Yelena och Valek, och hoppas att de kommer att fortsätta vara ihop. Så fort boken var slut hög jag in i andra delen utan att riktigt tänkt igenom vad som hände i första. Jag var bara tvungen att få reda på vad som skulle hända.


Andra delar i serien:

2. Magin 

3. EldenAv linn - 16 december 2014 17:12

   

Enklav av Anna Aguirre

New York har decimerats av krig och pest, och större delen av invånarna har tvingats migrera till underjordiska enklaver, där den förväntade livslängden knappt överstiger tjugo år. När Deuce fyller 15 intar hon rollen som Jägarinna, och hon paras ihop med Fade, en tonårig Jägare som bodde uppe på ytan när han var liten.

När de upptäcker att den angränsande enklaven håller på att utplånas av tunnelmonster - Freaks - som tycks bli allt mer organiserade, så vägrar de äldre att ta hänsyn till deras varningar. Och när Deuce och Fade försätts i exil från enklaven, måste flickan som fötts i mörkret överleva i dagsljuset vägledd av Fades avlägsna minnen i ruinerna av en stad vars befolkning förtvinat till några få farliga gäng.


Kommer ut: 15 Februari


Åå, hadlingen får mig att vilja läsa den Nu på en gång. Jag vill inte vänta!


Den unga eliten av Marie Lu

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, och de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt. Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt.

Adelinas pappa tror att hon är en malfetto, en avvikande styggelse som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång. Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla gåvor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga Eliten.

Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i The Dagger Society, en hemlig sekt inom Den unga Eliten som letar upp andra av sin egen sort innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de en person med krafter som de aldrig tidigare skådat

Adelina har egenskaper som inte hör till den här världen. Hon har ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att utplåna alla som vågar trotsa henne.


Kommer ut: 12 Februari


Också denna får mig att vilja hoppa fram i tiden. Jag vill sträcka in handen i framtiden och ta den.


   

Det sista imperiet av Brandon Sanderson

Mistborn: Det sista imperiet är första delen i en episk ungdomsserie förlagd till en värld där en Mörkrets Härskare tagit makten. Det är en värld av lidande, där solljuset bara stundtals lyckas bryta igenom askan från de ständiga vulkanutbrotten. Det är en värld där härskaren styr genom ett antal aristokratiska familjer och vanligt folk är dömda att leva i underkastelse, säljas som slavar och arbeta på askfälten.

Men nu har en upprorsmakare anlänt och det börjar ryktas om revolt. En revolt som är beroende av en brottsling som ingen kan lita på och av en ung kvinna som måste lära sig bemästra Allomantik, konsten att utvinna magi ur metaller.


Kommer ut: 9 Mars


Jag kan bara inte låtabli att vilja läsa såna här böcker, så fort jag ser en måste jag läsa den.


Anna och den franska kyssen av Stephanie Perkins

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat återgälda hennes känslor.

Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka i väg henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att hon inte kan ett ord franska lär Anna känna en del coola nya personer, inklusive den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän.

Tyvärr är han upptagen och det kanske Anna också är. Kommer ett år av romantiska nästan-stunder avslutas med den franska kyss hon har väntat på?


Kommer ut: ? Mars


Kärlek, kärlek, kärlek. Jag bara måste läsa den.

Av linn - 15 december 2014 18:09

Titel: Hemligheternas rike

Författare: Kristin Cashore

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Semic

Sidor: 619

Serie: De utvalda #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Bitterblue försöker läka sitt kungadöme men det är inte så lätt när hon själv inte är hel. Saknaden efter sin mor och vänner är stor, och hon är inte säker på att hon är stark nog för att vara drottning.


Omdöme:

Jag börjar med att säga att den inte slår den första boken. Po och Katsa har alltid varit mina favoriter, och inget i den här eller tvåan kunde ändra på det. Men det var skönt att äntligen få ett avslut, och ett avslut som jag tycker om väldigt mycket. Visst vissa saker skulle jag vilja ändra, men inget är perfekt. Jag tyckte att de tre böckerna flätades samman på ett bra sätt. Det var spännande att få se vad som hände Bitterblue efter vad som hände i första boken, och jag tyckte om henne lika mycket i den här boken som i första, alltså mycket. Bara en liten tanke: Om man tänker på Katsa och Po och sedan på Bitterblue och Saf tycker jag att Po och Bitterblue är lika, och Saf och Katsa är lika när det gäller hur de beter sig.


Andra omslag:

 

Av linn - 14 december 2014 16:21

Serier jag ser på och rekommenderar:

 

Downton abby

Säsong: 5

Episod: 9

 

Elementary

Säsong: 3

Episod: 1

 

House

Säsong: 3

Episod: 21

 

Once upon a time

Säsong: 3

Episod: 16

 

Teen wolf

Säsong: 3

Episod: 13

 

Tyrant

Säsong: 2

Episod: 1

 

Portkod 1525

Säsong: 3

Episod: 1

 

Orange is the new black

Säsong: 3

Episod: 1

    

Dicte

Säsong: 3

Episod: 1

American horror story

Säsong: 4

Episod: 1

 

Revenge

Säsong: 4

Episod: 6

    

Har du sett någon eller några av de här serierna? Vad tycker du i så fall om den eller dem?

Av linn - 13 december 2014 15:22

Frågan: Veckans fråga kommer från Mia: Är tre ett dåligt betyg? (Gäller betygskalan 1-5. Sortera in trean på motsvarande plats om du använder en annan typ av poängsättning)


Mitt svar: Jag har många gånger funderat över om jag ska ha en betygskala, men aldrig riktigt fått mig själv att börja använda en. Det är inte för att jag inte tycker om dem utan för att jag tycker det är så svårt att betygsätta saker.

Nu till veckans fråga. Jag skulle inte säga att jag tycker att betyget tre är dåligt. Jag tycker inte att något betyg är dåligt. Ett betyg säger bara vad just den personen tycker, och alla tycker olika. En trea är inte bara en trea. Utan boken kanske fick en tre för att den inte riktigt nådde upp till en fyra fast att det var nära, men det säger också att det är högre än en tvåa. Jag menar jag skulle bli glad så länge den fick över noll, och som sagt en bok faller inte alla i smaken.


Förlåt om det blev lite rörligt men jag hoppas ni förstår lite av det.

Klicka på bilden om ni vill hitta flera svar på bokbloggsjerkan.

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se