ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 27 december 2015 22:08

Titel: Harry Potter och halvblodsprinsen

Författare: J.K Rowling

Översättare: Lena Fries- Gedin

Förlag: Tiden

Sidor: 658

Serie: Harry Potter #6

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling:

Det är mitt i sommaren och i sitt sovrum hemma hos familjen Dursley väntar Harry Potter nervös på ett besök av professor Dumbledore. Senast de sågs var den hemska dagen på Trolldomsministeriet då Dumbledore duellerade med Lord Voldemort. Men varför kommer professorn nu? Vad är det som inte kan vänta tills terminen börjar om ett par veckor?

 

Omdöme:

Ja, näst sista boken i serien. Snacka om att jag fick en klump i magen när jag hade läst ut den här och insåg att det bara skulle finnas en bok till att läsa. Men nu tillbaka till halvblodsprinsen:

 

Vad ska jag säga egentligen? Att den var minst lika bra som de andra i serien? Men det här jag ju sagt om varenda en av dem, fast att det är sant så känns det lite tråkigt och upprepande att beskriva den så. Jag skulle också kunna säga att den var spännande och att jag läste ut den på bara två sittningar, men så har jag också skrivit om några av de andra. Fast vänta, en sak jag inte har skrivit om tidigare dela i serien är att jag tycker om att det nu har kommit in lite kärlek, vilket jag, om jag ska vara ärligt, har väntat på sedan första början. Så det var vad jag tyckte om halvblodsprinsen, eller ja, de andra kom ju med på en kant också.   

 

Andra omslag: 

 

 

Andra delar i serien: 

1. Harrry Potter och de vises sten

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och flammande bägaren

5. Harry Potter och Fenixorden


ANNONS
Av linn - 25 december 2015 00:30

Titel: Harry Potter och Fenixorden

Författare: J.K Rowling

Översättare: Lena Fries- Gedin

Förlag: Tiden

Sidor: 1001

Serie: Harry Potter #5

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling:

Harry Potter har fått nog. Sommarlovet hos Dursleys har varit värre än någonsin. Hans vänner verkar inte bry sig om honom, han har inte fått några nyheter från trollkarlsvärlden på hela sommaren och han riskerar dessutom att bli reglerad. När Harry väl återvänder till Hogwarts för sitt femte år är ingenting som det brukar vara, och den stora frågan är: När ska Lord Voldemort slå till igen?

 

Omdöme:

Ännu en riktigt bra Harry Potter bok, kanske inte lika bra som den flammande bägaren men lika bra som alla de andra i serien, hittills vill säga. Det enda jag blev lite störd på var att Harry hela tiden var så arg och lätt retlig. Jag förstår helt varför han var det men jag tyckte inte om att han lät det gå ut över Ron och Hermione. Men det var också det enda jag inte tyckte om i boken allt annat var helt i sin ordning enligt min mening.  

 

Andra omslag: 

   

 

Andra delar i serien:

1. Harry Potter och de vises sten  

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och flammande bägaren

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

ANNONS
Av linn - 23 december 2015 22:25

Titel: Onyx

Författare: Jennifer L. Armentrout

Förlag: Entangled Publishing 

Sidor: 366

Serie: Lux #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling:

BEING CONNECTED TO DAEMON BLACK SUCKS…

Thanks to his alien mojo, Daemon’s determined to prove what he feels for me is more than a product of our bizarro connection. So I’ve sworn him off, even though he’s running more hot than cold these days. But we’ve got bigger problems.

 

SOMETHING WORSE THAN ARUM HAS COME TO TOWN

The Department of Defense is here. If they ever find out what Daemon can do and that we’re linked, I’m a goner. So is he. And there’s this new boy in school who’s got a secret of his own. He knows what’s happened to me and he can help, but to do so, I have to lie to Daemon and stay away from him. Like that’s possible. Against all common sense, I’m falling for Daemon. Hard.

 

BUT THEN, EVERYTHING CHANGES

I’ve seen someone who shouldn’t be alive. And I have to tell Daemon, even though I know he’s never going to stop searching until he gets the truth. What happened to his brother? Who betrayed him? And what does the DOD want from them—from me?

 

NO ONE IS WHO THEY SEEM. AND NOT EVERYONE WILL SURVIVE THE LIES.

 

Omdöme:

… Och det fortsätter lika spännande i den här boken. Och då menar jag bita på naglarna- spänning. Men jag blev lite irriterad på Katy ett tag fast om jag ska vara ärligt var jag ganska irriterad på dem allihop. Irriterad på ett sådant där sätt som får en att vilja läsa vidare bara att få reda på om de kommer att ändra sig. Alltså var det inget dåligt irriterande.

 

Jag hoppas verkligen att nästa bok kommer att hålla upp spänningen som de två första har gjort. 

 

Andra omslag: 

   

 


Andra delar i serien:

1. Obsidian   

Av linn - 13 december 2015 17:45

Titel: Harry Potter och den flammande bägaren

Författare: J.K Rowling

Översättare: Lena Fries- Gedin

Förlag: Tiden

Sidor: 752

Serie: Harry Potter #4

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling:

En natt vaknar Harry Potter av att ärret i pannan brinner som eld- en säkert tecken på att Lord Voldemort befinner sig i närheten.

Harry får snart annat och tänka på när världsmästerskapet i quidditch går av stapeln. Och när sommarlovet är slut väntar en överraskning: tillsammans med två andra trollkarlsskolor, Durmstrang och Beauxbatons, ska Hogwarts tävla i en mytomspunnen trekamp!

Bara en från varje skola får delta. Alla är lika spända på vems namn som kommer att dras ur flammande bägaren…

 

Omdöme:

Det tog mig bara en dag att läsa ut den här, vilket säger en del eftersom det är en 700 sides bok. Men jag kunde helt enkelt inte släppa den. Jag satt och läste hela tiden, jämt och ständigt. Jag var knappt kontaktbar, satt till och med och läst när vi åt, till mina bordsgrannars förtret. Haha. Kanske var det för att den flammande bägaren alltid har varit min favorit film och därför var jag extra intresserad av boken, jag vet inte, kanske det. Riktigt, kollosallt bra var den i alla fall. Och jag tror att den här kanske också kommer att vara min favorit bok av alla Harry Potter böckerna. Men man vet aldrig. Serien är inte slut än.  

 

Andra omslag:

   

 

Andra delar i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

3. Harry Potter och fången från Azkaban

5. Harry Potter och Fenixorden

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

Av linn - 11 december 2015 21:15

Titel: Harry Potter och fången från Azkaban

Författaren: J.K Rowling

Översättare: Lena Fries- Gedin

Förlag: Tiden

Sidor: 532

Serie: Harry Potter #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling:

Harry Potter går sitt tredje år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Ingenting är sig likt. Sirius Black, den ökända massmördaren som suttit i fängelset i tolv år, är på rymmen. Det sägs att han är på väg mot Hogwarts. De grymma vakterna från Azkaban har kallats in för att hålla vakt. Harry Potter går inte säker, inte ens bland sina egna vänner… Men han är fast besluten att lösa mysteriet med Sirius Black.

 

Omdöme:

När jag hade läst de två första böckerna tyckte jag nästan att filmerna var bättre eftersom man med filmerna kan se på ett annat sett vad som händer. Det var lättare att förstå med filmerna tyckte jag. Jag tyckte också att böckerna och filmerna var väldigt lika. Men det slutade med den här boken. Med Harry Potter och fången från Azkaban var det tvärtom. Nu var det boken som förklarade filmen, precis som det brukar vara med böcker och filmer. Så bra som den här boken var finns det inga tvivel om att böckerna börjar överträffa filmerna nu. Det känns som att det bara blir bättre och bättre för varje bok.

 

Andra omslag:

    

 

Andra delar i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

2. Harry Potter och hemligheternas kammare

4. Harry Potter och flammande bägare

5. Harry Potter och Fenixordem

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

Av linn - 5 december 2015 17:15

Titel: Obsidian 

Författare: Jennifer L. Armentrout 

Förlag: Entangled Publishing 

Sidor: 358 

Serie: Lux #1 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling: 

When we moved to West Virginia right before my senior year, I’d pretty much resigned myself to thick accents, dodgy internet access, and a whole lot of boring… until I spotted my hot neighbor, with his looming height and eerie green eyes. Things were looking up.

 

And then he opened his mouth.

 

Daemon is infuriating. Arrogant. Stab-worthy. We do not get along. At all. But when a stranger attacks me and Daemon literally freezes time with a wave of his hand, well, something… unexpected happens.

 

The hot alien living next door marks me.

 

You heard me. Alien. Turns out Daemon and his sister have a galaxy of enemies wanting to steal their abilities, and Daemon’s touch has me lit up like the Vegas Strip. The only way I’m getting out of this alive is by sticking close to Daemon until my alien mojo fades.

 

If I don’t kill him first, that is.

 

Omdöme: 

Jag kände på mig redan innan jag började läsa den att den skulle vara bra, trotts att jag aldrig har varit så glad åt aliens. Men aldrig trodde jag att jag skulle tycka om den så mycket som jag gjorde. Det var väldigt länge sedan en bok fick mig att vilja återberätta saker som hände i den för att det var så spännande, roligt eller gulligt, men just det fick den här boken mig att göra. Den första person som jag träffade när jag läst något som jag bara var tvungen att berätta om fick utstå en lång beskrivning om händelsen plus mina kommentarer såklart. Tyvärr så hänger de jag berättar för inte riktigt med eftersom de själva inte ha läst boken och för att jag inte är den bästa på att förklara saker hehe. Men, men. Bra som tusan var den i alla fall. Det kan jag säga om och om igen.  

 

Jag har bara ett problem. Det är nämligen så att jag lånade den här boken och resten av serien på biblioteket, och nu när jag upptäckt hur bra den första var så måste jag såklart köpa hela serien. Jag är lite besviken på mig själv att jag inte köpte dem från början så att jag fick läsa och sedan ställa dem i min bokhylla så att jag kan vara stolt över att de är mina och att jag kan gå och läsa i dem när jag vill. Men jag får helt enkelt vänta lite med att ställa det tills jag har köpt dem. 

 

Andra omslag: 

   

 

Av linn - 1 december 2015 15:45

Titel: Harry Potter och hemligheternas kammare 

Författare: J.K Rowling 

Översättare: Lena Fries Gedin 

Förlag: Tiden 

Sidor: 427 

Serie: Harry Potter #2 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads    

 

Handling: 

Sommarlovet är äntligen över! Harry Potter har längtat tillbaka till sitt andra år på Hogwarts skola för häxkonster och trolldom. Men hur ska han stå ut med den nye, omåttligt mallige professor Lockman? Vad döljer Hagrids förflutna? Och vem är egentligen Missnöjda Myrtle? 

De verkliga problemen börjar när någon, eller något förstenar den ena Hogwarts eleven efter den andra. Är det Harrys största fiende Draco Malfoy, som ligger bakom? Eller är det den som alla på Hogwarts misstänker- Harry Potter själv? 

 

Omdöme: 

Jag vet inte riktigt vad jag ska säga. Jag vet inte hur jag ska förklara hur bra jag tycker de här böckerna är. Dom är otroligt spännande, underhållande och älskvärda. Det finns alltid något som får en att skratt, bita på naglarna eller säga "Självklart, det borde jag förstått". Och givetvis är dom väldigt beroendeframkallande. 

 

Behöver jag säga mer?

 

Andra omslag: 

     

 


Andra delar i serien:

1. Harry Potter och de vises sten

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och flammande bägaren

5. Harry Potter och Fenixorden

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

Av linn - 25 november 2015 18:54

TitelNattens begär 

FörfattareSherrilyn Kenyon 

Översättare: Annika Ryden 

Förlag: Telegram  

Sidor: 348 

Serie: De svarta jägarna #1 

Köp den härAdlibrisBokusCdon 

Stjärnor  Goodreads    

 

Handling: 

Amanda har en helt galen familj. Hennes mor och äldre syskon är häxor och medier, och hennes tvillingsyster är vampyrjägare. Allt Amanda strävar efter är ett lugnt, normalt liv. Men när hon blir måltavla i en attack som är riktad mot hennes syster, vaknar hon upp och finner sig fastkedja vid en sexig, blond främling, Kyrian. Först tror Amanda att detta är ett av hennes systrars mer raffinerande försök att fixa ihop henne med en spännande man men det står snart klart att Kyrian inte är ett idealiskt pojkvänsmaterial. Han är en mörk jägare, en odödlig krigare som jagar och utplånar de vampyrer och daimoner som lever på människoblod. Nu jagar han Desiderius, en mycket gammal och farlig diamon som funnit nöje i att binda samman Kyrian med en människa. Kyrian och Amanda måste hitta ett sätt att frigöra sig från varandra innan de ger efter för den hämningslösa attraktion som uppstått mellan dem. Eller så dödar Desiderius dem båda. 

 

Omdöme: 

Till att börja med hade jag ganska höga förväntningar på denna bok och jag måste säg att jag för det mesta inte blev besviken. Den var väldigt spännande och jag kunde inte lägga ifrån mig den, vilket ledde till att jag läste ut den på en dag. Jag fastnade för karaktärerna väldigt fort. Det fanns bara en problem. Slutet. Jag blev faktiskt besviken på slutet som gick alldeles för snabbt. Det gick från att finns väldigt många problem och farligheter till att de levde lyckliga i alla sina dagar. Jag hade velat ha det lite mer utdraget och mer detaljerat. Men annars var det en väldigt bra bok.  

 

Andra omslag:

 

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se