ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 29 mars 2015 15:45

Titel: Fallen tid

Författare: Anna Roos

Förlag: Reads of mine

Sidor: 260

Serie: Fallen tid #1

Köp den här: Adlibris, Bokus


Handling:

Liv är ängel och lever bland människorna. Hon vet varför folk blir sjuka och har tröttnat på att stå passiv vid sidan av. Hennes barndomsvän har däremot sett för mycket av staden och inte ens solglasögonen Rafael alltid har på sig, kan stänga ute det råa klimatet. Kanske vore det enklare att vara en av dem, de fallna änglarna? Marcel vet hur det känns att vara fallen; ingenting. Att döda någon framkallar lika lite smärta som skärsåren han ristar in i axeln efteråt.

Tillvaron för de tre ställs på sin spets när jakten på mediciner leder till att härbärget Liv arbetar på stormas. Dagen efter är hon försvunnen och Rafael står inför ett dilemma. Ska han fokusera på sitt uppdrag eller släppa allt och leta rätt på Liv? Marcel har andra bekymmer. Hans problem ligger inte i att han behöver hitta en person. Han behöver bli av med någon, nämligen tjejen som ligger i ett av hans rum och vägrar att dö.


Omdöme:

Den kändes så kort, sidorna bara flög förbi och helt plötsligt var den slut. Jag antar att jag inte är så van vid korta böcker längre. Men jag kan glädja mig med att tvåan snart borde koma ut. Det är beräknat att den ska komma ur någon gång i vår. En tvåa jag absolut inte trodde fanns på grund av hur den här slutade. Jag har nog aldrig stött på ett så förvirrande slut förut. Jag läste slutet minst tre gånger och det gjorde mig inte det minsta mindre förvirrad. En riktigt bra bok var det trott slutet. Jag gillade hur Liv och Marcel träffades hur konstigt det än låter, och hur deras relation utvecklades. Plus är det någon annan mer än jag som älskade Rafael och Garin?


Andra omslag:

 

ANNONS
Av linn - 28 mars 2015 19:00

Titel: Julia

Författare: Anne Fortier

Översättare: Ylva Mörk

Förlag: Albert Bonnier

Sidor: 485

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Julia är en gripande roman om en ung kvinna som upptäcker att hennes familjs historia sträcker sig hela vägen till världslitteraturens mest berömda kärlekspar.

Julie Jacobs ärver en nyckel till ett bankfack i Italien, och kommer därmed en fascinerande familjehemlighet på spåren. Snart inleds ett vindlande och riskabelt sökande efter sanningen om Julies släkting Giulietta, vars kärlekshistoria med Romeo skakade det medeltida Siena i sina grundvalar. I mötet med ättlingar till de rivaliserande familjerna i Shakespears odödliga verk inser hon att den förbannelse som uttalas i dramat nu vilar över hennes själv och att bara Romeo kan rädda henne - men var är han?


Omdöme:

Jag har många gånger funderat över om jag skulle läsa Shakespears Romeo och Julia, och nu är jag glad över att jag inte gjorde det. Den här boken gjorde det möjligt för mig att ta mig igenom det tragiska slutet för Romeo och Julia. Jag tror inte att jag hade gillat Shakspears Romeo och julia lika mycket som jag gillade den här. Att man både fick läsa om Romeo och Julia men också om Julie. Det var som två böcker i en.


Andra omslag:

 


ANNONS
Av linn - 24 mars 2015 15:30

Titel: Pappersstäder

Författare: John Green

Översättare: Ylva Stålmarck

Förlag: Månpocket

Sidor: 363

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Quentin har alltid varit hemligt kär i sin äventyrslystna och fantastiska granne Margo. En natt knackar hon på Quentins fönster och ber honom följa med som chaufför på ett minst sagt pulshöjande uppdrag.

Morgonen efter är hon försvunnen, men inte alldeles spårlöst. Margo har lämnat en ledtråd, bara för Quentin, och budskapet är tydligt: Hitta mig om du kan!


Omdöme:

Det tog nog mer än en månad för mig att läsa ut den och det säger ganska mycket. Jag tror att jag hade för stora förhoppningar eftersom jag läst förr eller senare exploderar jag och älskat den. Kanske var det de lila ”deckaraktiga” i den som gjorde att jag inte gillade den, jag vet inte. Jag kan inte säga varför, det var bara en känsla jag fick när jag läste den som gjorde att jag inte gillade den. Men bara för att jag inte tyckte om den här tänker jag inte sluta läsa böcker från John Green. Absolut inte, Förr eller senare exploderar jag var för bra för jag ska ge upp dem riktigt än.

Av linn - 21 mars 2015 15:15

Titel: Sista stridens bok

Författare: John Stephens

Översättare: Carla Wiberg

Förlag: Semic

Sidor: 377

Serie: Trolldomens tre skrifter #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Den sista av Trolldomens tre skrifter saknas fortfarande. Utan den är världen förlorad. Kriget kommer, och de ställs alla inför de svåraste utmaningarna i sina liv. Storasystern Kate möter återigen sin kärlek från det förflutna- men i en helt ny skepnad.


Omdöme:

Jag var först rädd för att jag inte skulle tycka om den för att jag hade glömt så mycket från de andra två böckerna i serien, vilket visade sig inte gjorde något. Den var riktigt bra i början och jag trodde att den skulle bli en riktig bra avslutning på serien. Jag blev besviken. Slutet som oftast brukar vara bättre än början var inte alls så bra. Men trotts att slutet inte var så bra äskar jag hur bok är skriven, hur alla böckerna i den här serien är skrivna. Orden som används för att beskriva saker och personer passar perfekt med handlingen.


Förresten är det bara jag som stör mig på att den heter sista stridens bok? Jag tycker att den borde heta någon som matchar de andra två böckerna, smaragdernas bok och rubinernas bok.


Andra omslag:

       

Av linn - 18 mars 2015 18:30

Titel: Sanningens ögonblick

Författare: Kristin Hannah

Översättare: Micka Andersson

Förlag: Bonnier pocket

Sidor: 383

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

De tre systrarna Grey kommer alltid att stå varandra nära. Åtminstone är det så de känner efter att i tidiga tonåren ha mist sin mor. De växer upp med sin stränge, otillåtande far på en hästgård i nordvästra USA. För Henry Grey är det viktigt vad omgivningen tycker om familjen. Till och med viktigare än hur hans egna barn har det. På så vis blir flickorna allt mer hänvisade till varandra, som

stöd vid motgångar och som hejaklack vid framgångar.

Winona, den äldsta systern, blir så småningom ansedd advokat. Ändå duger hon aldrig riktigt i faderns ögon.

Aurora, den mellersta, är den som alltid får medla vid konflikter – själv lever hon i ett djupt olyckligt äktenskap. Den yngsta, Vivi Ann, är älsklingsdottern som tar hand om gården och beundras av alla.

När passionen blossar upp prövas systrarnas vänskap för första gången på allvar. Frågan är om de kommer att kunna hålla löftet de en gång gav varandra: om att ingenting någonsin ska få komma emellan dem.



Omdöme:

Det här är nog den bästa boken jag har läst som inte har något övernaturligt i sig. Jag tycker om hur man hela tiden ändrar tycke om personerna. Ena sekunden är man på den ena systern lag och sedan ändrar man sig och går över till någon annans lag. Jag tycker om den så mycket att jag inte vet hur jag ska skriva ner det. Det går helt enkelt inte att förklara så jag säger bara: ”Om du tycker om den här typen av böcker läst den, du kommer inte att ångra dig.”


Andra omslag:

   

Av linn - 16 mars 2015 19:15

Titel: Erebos

Författare: Ursula Poznanski

Översättare: Christine Bredenkamp

Förlag: Opal

Sidor: 423

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Nick är fast i Erebos, ett dataspel, som sprids på hans skola. Reglerna är väldigt tydliga: Var och en har endast en chans att spela Erebos. Man måste vara ensam när man spelar och får inte tala med någon om spelet. Den som bryter mot reglerna eller inte utför sina uppdrag åker ut och kan inte starta spelet igen. Något som är riktigt konstigt: Erebos ger uppdrag som inte ska utföras i den virtuella världen utan i verkligheten. Fiktion och verklighet flyter ihop på ett förbryllande sätt. Och sedan får Nick ett riktigt obehagligt uppdrag av spelet...


Omdöme:

Jag gillade den verkligen, men det som fick mig att fortsätta läsa var inte för att det var jättespännande eller något liknade. Nej, det var för att jag skulle bli lika handfallen och beroende av spelet som Nick blir. Jag skulle också ha tagit emot spelet hur lustigt och kusligt det än var. Jag skulle ha följt reglerna till punkt och pricka och inte sagt något till någon. Det var det som fick det att kännas så kusligt spännande att fortsätta läsa.


Jag rekommenderar verkligen den här till alla, inte bara till de som brukar spela utan till alla. Jag är själv inte någon som spela spel men det här spelet hade jag helt klart velat spela, eller i alla fall bara provspela och sedan hoppa ur när det läskiga börjar.


Andra omslag:

     

Av linn - 2 mars 2015 17:08

       

Titel: En farlig önskan, Ut ur skuggan, Smycket, Kronan i svarta sjön

Författare: Beth Bracken & Kay Fraser

Översättare: Hans Peterson

Förlag: Nypon

Sidor: 93, 93, 93, 95

Serie: Svarta skogens hemlighet #1, 2, 3, 4

Köp den här: Adlibris, Bokus, Nypon


Handling:

Folk säger att svarta skogen är farlig. De säger att feer håller till där. Att vad som helst kan hända i skogen. Men Soli och Lucy har varit i skogen ända sedan de var små. De går igenom skogen på väg till skolan. De bryr sig inte om vad säger. Svarta skogen är mörk, mystisk och vacker. När de var små lekte de där. Nu pratar de om kärlek och drömmar. Men när Lucy sviker Soli förändras allt.


Omdöme:

Jag bara älskar bilderna som finns i de här böckerna och jag bläddrade igenom dem flera gånger bara för bilderna. Men det var inte bara bilderna som var bra utan också själva handlingen, även om det bara var några meningar på varje sida. Ju mer jag läste desto mer spännande blev det, och såklart var den sista av dem som var mest spännande och jag kunde inte läsa vidare. Jag funderar till och med på att läsa vidare på engelska bara för att få reda på vad som kommer att hända.

Av linn - 26 februari 2015 21:29

Titel: Ronja Rövardotter

Författare: Astrid Lindgren

Förlag: Raben & Sjögren

Sidor: 236

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Om Ronjas liv.


Omdöme:

Det känns skönt att jag äntligen har läst Ronja och inte bara sett filmen. Att få reda på mer detaljer om vad Ronjas tyckte och kände. Det var en lättläst bra bok med bilder som gjorde den ännu bättre.


Andra omslag:

   

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se