ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 23 juli 2015 14:32

Titel: Blå gryning

Författare: Maggie Shayne

Översättare: Annika Sundberg

Förlag: Harlequin

Sidor: 347

Serie: Vingslag i natten #11

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Endover ser vid första anblick ut att vara en fridfull småstad, men under ytan sjuder en uråldrig och kraftfull blodtörst. När två unga kvinnor försvinner finns det bara en person som kan hitta dem: privatdetektiv Maxine Stuart.

Ingen annan dödlig vet så mycket om de odöda som Maxie, och den mörka kraft som kontrollerar Endover tänker använda den kunskapen för att förstärka det grepp han har över staden – och över henne. Men inte ens Lou Malone, den ende man Maxie någonsin velat ha, kan övertyga henne om att ge upp korståget mot en galen mans begär efter makt.


Omdöme:

Det kände som att jag kastades in mitt i en bok, som att jag hade missat stora delar av handlingen. Och om man skulle kolla på vilken bok det är i serien vore det inte så konstigt med tanke på att jag inte har läst någon bok innan i serien. Men så kommer man till att varje bok i den här serien handlar om en annan person än i den föregående.

Men om vi bortse från det var det en helt okej bok. Kanske lite långt tråkig och utdragen plus att jag irriterade mig någon enormt på Max och Lou. Så som de höll på med varandra hela tiden. Stormy gillade jag i alla fall och jag är glad över att nästa bok i serien handlar om henne, och att man också fick veta lite om henne i den här också. Att det inte bara handlade om Max och Lou.


Andra omslag:

     

 

Andra delar i serien:

12. Gryningens furste


ANNONS
Av linn - 22 juli 2015 23:45

Titel: Förskalv Efterskalv

Författare: Sylvia Day

Översättare: Tove Hellbom

Förlag: Harlequin

Sidor: 316

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Blanda aldrig affärer och nöjen. Släpp aldrig in politik i sovrummet.

På sätt och vis gjorde jag både och när jag lät Jackson Rutledge bli min älskare. Jag kan inte säga att jag inte blivit varnad.

Två år senare kom han tillbaka och stegade rakt in i en förhandling som jag arbetat hårt med. Under handledning av Lei Yeung, en av de skarpaste affärskvinnorna i New York, hade jag snappat upp ett och annat sedan Jax försvann. Jag var inte längre den unga kvinna han en gång lärt känna, men han hade inte förändrats alls. Till skillnad från förra gången våra vägar korsades visste jag precis vad jag kunde förvänta mig, och hur beroendeframkallande hans beröring kunde vara.

Den inre cirkeln av glamour, sex och privilegier var Jax lekplats - men nu kunde jag spelets regler. I den stenhårda affärsvärlden är det bara en sak som gäller: Håll dina fiender nära och dina före detta älskare ännu närmare ...


Omdöme:

Förskalv efterskalv var en riktigt bra bok. Bortsett ifrån att jag ibland suckade irriterat över att hon så lätt lät sig dras tillbaka in i hans klor. En typisk happily ever after men det är exakt en sån bok jag behöver emellan alla övernaturliga böcker.  Ibland är det faktiskt skönt att ta en paus från allt vad övernaturligt heter och då är det en sån här bok jag skulle kunna tänka mig. Kommer definitivt plocka på mig flera av hennes böcker i framtiden.


Andra omslag:

   

ANNONS
Av linn - 18 juli 2015 19:21

Titel: A beautiful wedding

Författare: Jamie McGuire

Förlag: Simon & Schuster

Sidor: 146

Serie: Beautiful #2.5

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

You know that Abby Abernathy unexpectedly became Mrs. Maddox. But what do you really know?Why did Abby pop the question?What secrets were shared before the ceremony?Where did they spend their wedding night?Who else knew about it . . . and didn’t tell?Everything about Abby and Travis’s elopement was top-secret . . . until now.


Omdöme:

Först och främst tyckte jag att Abby verkade så kylig och jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det, reserverad kanske. Och jag fick känslan av att hon inte alls älskade Travis lika mycket som han älskade henne. Men som tur var blev det bättre i slutet och jag måste säga att de slutet tillsammans med slutet i Walking disaster gjorde att man fick ett perfekt avslut.


Andra omslag:

 


Andra delar i serien:

1. Underbara helvete

2. Walking disaster

Av linn - 10 juli 2015 23:15

Titel: I ljusets makt

Författare: Leigh Bardugo

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Gilla böcker

Sidor: 296

Serie: Grisha- trilogin #1

Köp den här: Adibris, Bokus, Cdon


Handling:

Alina Starkov är ingen särskild, bara en av alla fattiga, föräldralösa ungdomar i landet Ravka - ett rike som en gång var mäktigt och välmående men som nu drabbats av fattigdom och krig. På en resa attackeras Alina och hennes bästa vän Mal, och när han hotas till livet väcks en uråldrig kraft hos Alina, stark nog att rädda Mal, och kanske även det krigshärjade Ravka.

Alina förs genast till landets magiska elit, Grishan, och en helt ny värld öppnar sig för henne. En värld av magi och gnistrande överflöd, men där Alina inte vet om hon kan lita på någon - inte ens Grishans mäktige ledare, Skuggmästaren, som kanske är den enda som kan hjälpa Alina att ta makten över sin kraft och fullborda sitt öde.



Omdöme:

Tyvärr tror jag att jag hade för höga förväntningar för den var inte lika bra som jag trodde att den skulle vara. Men den var fortfarande bra missförstå mig inte. Det hände inte så mycket men tack vare att den magin som det handlade om är just den magin som jag gillar att läsa om drog det upp boken avsevärt. Fast det var inte bara magin som gjorde den bättre utan också Genya och vågar jag säga det... skuggmästaren. Ja, jag tyckte om honom eller i alla fall i början av boken. Någon jag faktiskt inte tyckte om så fasligt mycket var konstigt nog Mal Alinas vän sedan barnsben. Det var någon med honom som hela tiden störde mig.


Andra omslag:

     

Av linn - 9 juli 2015 22:45

Titel: Ödesgudinnans val

Författare: Caroline Hurtig

Förlag: Antares

Sidor: 361

Serie: Själarnas öden #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

 

Handling:

I en dimension bredvid människornas lever och verkar de fem ödesgudinnorna. Spinner livets trådar, vakar, vägleder och styr över alla själars öden. Den vackra fristaden som utgör dimensionen är inte enbart bebodd av gudinnorna utan de delar den med många olika väsen och andra själar som gjort den till sitt hem. Än så länge har de levt sida vid sida i fred men avskilda och avskurna från varandra. Men allt kan inte fortsätta gå i samma invanda spår och förändringen är nära…

Gudinnan Aria har så länge hon kan minnas levt i dalen där de har sitt tempel. Hon är mild, god och älskar sina själar så mycket att hon är villig att tänja på vissa gränser för att se till att de mår bra och att de finner sitt öde. Men när hon i en sådan handling vill hjälpa en människosjäl så sker det otänkbara. Hennes egen själ upptäcker hur livet skulle kunna vara utanför templets väggar, ett liv fullt av kärlek och vänskap. Det dröjer inte länge innan andra får nys om hennes svaghet och hennes liv blir hotat från flera håll på grund av detta och hon tvingas fly. Ett förgörande krig utbryter i dimensionen och hennes själar hamnar i dess mitt. Men ödet är obevekligt och det har en plan för alla… även gudinnor.



Omdöme:

Det första jag uppmärksammade var meningarna. De var så konstigt formulerade, nästan som att man hade glömt att sätta in kommatecken eller helt enkelt satt ihop två meningar. Det gjorde det svårt att säga vad meningen verkligen sa och ibland fick jag läsa om en mening flera gånger för att förstå den rätt.

 

Men herregud vad bra den var! Ta inte hårt på det där om meningarna för det gjorde inte jag. Inte när jag märkte hur bra den var. Jag sögs in i de vackra beskrivningarna om gudinnorna dimension och ville inget annat än att se den själv med egna ögon likaså Aria själv. Henne skulle jag verkligen vilja träffa. En bättre vän än så får man leta efter och jag säger bara att jag inte skulle ha någon emot att ha henne som min gudinna. Hon får gärna ta hand om min själ.

 

Jag skulle så gärna vilja berätta mer om varför jag gillar Ödesgudinnans val, men om jag gör det skulle jag förstöra det för er som tänker läsa den. För det går inte att berätta om det jag gillade utan att avslöja händelser som är viktiga och som inte borde bli avslöjade. Herregud, bara läs den är du snäll och gör slut på mitt lidande.

Av linn - 1 juli 2015 23:22

Titel: Anna och den franska kyssen

Författare: Stephanie Perkins

Översättare: Helena Stedman

Förlag: Modernista

Sidor: 298

Serie: Anna och den franska kyssen #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Anna har ett lyckligt liv i Atlanta. Hon har en lojal bästa kompis och är kär i sin arbetskamrat på biografen, som just har börjat besvara hennes känslor.
Därför blir hon inte alls förtjust när hennes pappa bestämmer sig för att skicka henne till Paris för att hon ska gå sitt sista skolår där. Men trots att Anna inte kan ett ord franska lär hon känna en del trevliga nya personer, inte minst den snygge Étienne St. Clair, som snabbt blir hennes bästa vän. Tyvärr är han upptagen och det kanske Anna också är.


Omdöme:

Det är andra boken på raken som jag har läst och gett fem stjärnor på goodreads. Det finns inget bättre än flera bra böcker på raken, speciellt när jag inte har haft någon läslust. Nu har jag det däremot, och allt tack vare Sammansvärjningen och Anna och den franska kyssen.


Det finns bara ett problem med så bra böcker och det är att jag aldrig vet vad jag ska skriva om dem. Det är så mycket svårare att skriva vad som är bra med en bok än att skriva vad som är mindre bra. Jag ska i alla fall försöka få ihop några meningar om varför jag gillade Anna och den franska kyssen så mycket.


Jag börjar med att säga att den fick mig att skratta på allra första sidan, och det bara fortsatte. Det är ett gott omen när en bok får mig att skratta och när det fortsätter igenom hela boken är det fantastik. Jag skrattade med Anna när hon gjorde bort sig, många gånger för att jag skulle ha gjort samma sak i den situationen eller för att jag hade gjort den ännu värre.


Och så kan jag avsluta med att säga att det här definitivt inte kommer att vara sista boken jag läser av Stephanie Perkins, inte efter en sån här bra bok.


Andra omslag:

    


Andra delar i serien:

2. Lola och pojken i huset bredvid

Av linn - 30 juni 2015 21:50

Titel: Sammansvärjningen

Författare: Ursula Poznanski

Översättare: Sofia Lindelöf

Förlag: Opal

Sidor: 432

Serie: Sveket #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Känn dig inte säker.

Döden lurar på dig.

Den väntar där du minst tror det.


Fem studenter, gömda i en stad under jorden. Deras enda hopp: En bok som kan lösa gåtan. Men deras allierade visar sig vara fiender och en fruktansvärd sanning uppenbarar sig.


Omdöme:

Hur ska jag klara av att vänta tills nästa bok blir översatt!? Vilket slut. Herregud det hade jag inte väntat mig. Jag skulle vilja ha nästa bok i handen nu på en gången.


Den här boken var minst lika bra som det första. Jag slukade den på tre sittningar men ångrar det när jag förstod att jag inte kunde läsa vidare på nästa bok med en gång. På ett sätt kunde jag inte förstå hur jag kunde tycka om både Sveket och Sammansvärjningen eftersom jag tyckte att det inte hände så mycket i någon av dem, men på något sätt var allt spännande i alla fall. Till och med alla beskrivningarna.




Fast att jag gillar den så mycket kan jag inte för allt i världen förklara varför, inte mer än jag redan har gjort i alla fall och det jag har skrivit är inte så mycket. Jag tror att det ända sättet för er att förstår hur bra den verkligen är, är om ni själva läser den.



Andra omslag:

 


Andra delar i serien:

1. Sveket

Av linn - 23 juni 2015 21:07

Titel: The Last Timekeepers and the Arch of Atlantis

Författare: Sharon Ledwith

Förlag: Musa Publishing

Sidor: 227

Serie: The last timekeepers #1

Vann boken på Goodreads giveaways

Köp boken här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

When Amanda Sault and her four classmates are caught in a food fight at school, they are given the choice of suspension or yard duty. It was a no-brainer. A two-week crash course in landscaping leads the kids to discover a weathered stone arch buried in an overgrown backyard. Instead of a forgotten lawn ornament, it turns out to be an ancient time portal from the lost continent of Atlantis. Chosen by an Atlantean Magus to be Timekeepers—legendary time travelers sworn to keep history safe from the evil Belial—the five children, along with two offbeat adults, are sent on the adventure of their lives to save the Earth from an uncertain future. The Timekeepers’ first mission lands them in England in 1214, where they must find an adolescent Robin Hood and his band of merry teens before history is turned upside-down.



Omdöme:

I början tyckte jag att det var svårt att komma in i handlingen och jag visste inte riktigt vad jag tyckte om den. Men så fort deras uppdrag började hade jag inga problem med att hänga med i handlingen. Plus att jag älskade att Amanda och de just var tvungna att förflytta sig till Robin Hoods tid. Sidorna bara flög förbi framför mina ögon och jag hatade när boken började ta slut. Jag ville inte slita mig från deras tidäventyr riktigt än. Jag ville veta om de skulle vara tvungna att åka ut på ännu ett tidsuppdrag inom den snaraste framtiden för att fortsätta besegra Belial och i så fall vilken historia skulle de vara tvungna att resa till den här gången. Jag vill ha mer Timekeepers äventyr helt enkelt!

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se