ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 4 augusti 2015 21:00

Titel: En oväntad vänskap

Författare: Abdel Sellou

Översättare: Maria Store

Förlag: Libris

Sidor: 232

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Abdel går på anställningsintervju.
Han gör det för att få en underskrift så att han ska kunna få ut bidragspengar - att arbeta är han inte intresserad av. Hela sin tonårstid har han levt som smågangster på Paris gator, helt bortom sina adoptivföräldrars kontroll, och han är beredd att göra lite vad som helst som kan resultera i pengar om det bara inte är alltför ansträngande.
Det är en stenrik man i rullstol som intervjuar honom. Han är totalförlamad efter en skärmflygningsolycka och behöver hjälp med precis allt.
Varför blir Abdel erbjuden tjänsten som personlig assistent åt Philippe Pozzo di Borgo i hans palats? Varför tackar han ja? Hur kommer det sej att han stannar i tio år?


Omdöme:

Jag trodde att det skulle handlar mer om Abdel och Philippe tillsammans. Att det skulle vara mer detaljerat och mer ingående. Men det var mer på översikt man fick ta dela av allt som hände Abdel innan och efter han träffade Philippe. Trotts det och trotts att jag inte är ett så stort fan av självbiografier men den här var bra.


Andra omslag:

   

ANNONS
Av linn - 3 augusti 2015 23:45

Titel: Övergiven värld

Författare: Sofia Bergting & Peter Bergting

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 123

Serie: De dödas rike #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Porten till de dödas rike har öppnats och onda demoner har tagit över världen. Mänsklighetens hopp står till Lin, ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Tillsammans med krigaren och läromästaren Alkuin ger hon sig ut på en farlig resa för att finna sina krafter innan det är för sent. Snart kommer hon att stå öga mot öga med mänsklighetens förgörare, demonen Guishen. Endast genom att tänka kritiskt och tro på sig själv kan Lin vinna den striden.


Omdöme:

Det första som poppade upp i mitt huvud när jag läste den här var att när man läste texten så beskrev den en man men när man tittade på bilderna fanns aldrig den mannen med. De andra som det handlade om fanns med på bilderna men inte han. Det irriterade mig lite men om jag inte tittade på bilderna så mycket var det inte så svårt att föreställa sig att han var där.

Annars var det en lättläst med riktigt bra bok och jag kommer definitivt lästa nästa bok i serien.

ANNONS
Av linn - 2 augusti 2015 22:37

Titel: Förvandlingen

Författare: Franz Kafka

Återberättare: Malin Lindroth

Förlag: LL Förlag

Sidor: 78

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Han har sovit oroligt hela natten och drömt märkliga drömmar. När det ljusnar utanför fönstret är Gregor inte människa längre. Han har förvandlats till en stor insekt, en skalbagge. Men han tänker fortfarande som en människa.

Hans familj ser på den äckliga skalbaggen med avsky. Den enda som tycker lite synd om Gregor är hans syster Greta som ger honom mat två gånger om dagen. Hur ska det gå? Kan Gregor överleva?


Omdöme:

Jag trodde att den här boken skulle vara lite rolig men det var den verkligen inte. Han familj var hemsk. Jag förstår inte hur de kunde vara så grymma mot honom och behandla honom så illa som de gjorde. Men det och Gregors tankar stannade kvar hos mig flera dagar efter att jag läst klart boken och jag satt och funderade på hur jag själv skulle ha regerat i den situationen, och jag måste erkänna att jag fortfarande inte vet. En väldigt tankeväckande och läst värd bok.


Andra omslag:

     

Av linn - 30 juli 2015 15:52

Titel: Hur du tränar din drake

Författare: Cressida Cowell

Översättare: Katarina Kuick

Förlag: Natur Kultur

Sidor: 221

Serie: Hur du tränar din drake #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

En riktig viking ska kunna tämja en drake. Därför måste Hicke och de andra vikingasönerna ta sig in i drakarnas barnkammare och hämta var sin drakbaby som de kan öva sig på. Eftersom Hickes pappa är hövding förväntas Hicke vara extra modig. Men Hicke varken känner sig eller ser ut som en hjälte. Bortsett från hans röda hår förstås, som står rakt upp hur mycket han än blöter det med havsvatten. Som tur är kan Hicke något som ingen annan kan, drakspråket. En kunskap som visar sig komma väl till pass när ovädret brakar loss och de gamla drakarna ute i havet vaknar.


Omdöme:

En bra och läsvärd bok. Trotts att den inte var som filmen som jag gillar så mycket. Jag vet att filmerna aldrig är som boken men den här gången menar jag verkligen att det inte fanns en enda likhet mellan dem, förutom att han heter Hicke och draken Tandlöse.

Jag borde verkligen sluta läsa böckerna efter att jag sett filmen men jag förstår nu att det aldrig kommer att hände. För så fort jag ser en film som jag tycker om och som finns som bok bara måste jag läsa den även att det kan förstör allt. Som tur var förstörde den här boken och filmen inte varandra. Kanske för att de var så annorlunda gentemot varandra.


Andra omslag:

    

Av linn - 29 juli 2015 19:25

Titel: Vad mina vänner inte vet

Författare: Sonya Sones

Översättare: Ylva Stålmarck

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 272

Serie: Vad mina vänner inte vet #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Vinterlovet segar sig fram för Sophie som är ensam kvar i stan. Vännerna har åkt på solsemester med sina familjer. Men så händer något ...På en bänk på konstmuseet börjar skolans ärkenörd Murphy prata med Sophie och innan Sophie förstår hur det kunde hända, ses de varje lovdag – åker skridskor på sjön, tecknar på kaféer, klär julgranen hemma hos Murphy. Sophie försöker med alla medel att värja sig mot Amors tusen pilar. För inte kan hon väl vara kär i den där tönten? Eller kan hon? Och vad ska kompisarna säga när de får veta vem Sophie är kär i?


Omdöme:

Åh, ville bara skrika av frustration när den tog slut. Det slutade så tvärt, så mitt i. Och jag som inte ens hade nästa bok i närheten. Hur ska jag klara av att vänta tills jag kan få tag på nästa bok i serien? Så himla bra bok. Kan inte förstå hur den kan vara så bra när det är så lite text på varje sida. Det bevisar bara att en bok inte behöver mycket beskrivningar eller text överhuvudtaget bara det finns en bra historia.


Andra omslag:

    

Av linn - 28 juli 2015 14:30

Titel: 100 meter lycka

Författare: Maria Nygren

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 254

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ninna är 17 och har tillbringat det senaste halvåret till sängs i ett mörkt rum. En sjukdom får hennes kropp att angripa sig själv och hon blir allt sämre. Men plötsligt förändras allt. En ung kille börjar i hemtjänsten. Munir med den utmanande blicken och det självklara sättet. Han som tror att Ninna kan bli frisk och som helt rubbar balansen i Ninnas familj.


Omdöme:

Jag hade inga stora förväntningar när jag började läsa den här, men oj vad jag blev överraskad. Den var så sorglig att jag grät som ett litet barn vissa stunder. Och det slutet, herregud det hade jag inte varit bered på. Det hade inte ens slagit mig att det kunde ha hänt fast att borde ha förstått det.

Jag kan inte säga mer utan att avslöja delar av handlingen och det vilja jag verkligen inte. Jag vill att man själv ska kunna få en egen uppfattning om den här boken utan att jag har blandat mig i allt för mycket.


Av linn - 27 juli 2015 11:15

Titel: Stanna kvar och ge dig av

Författare: John Boyne

Översättare: Anna Strandberg

Förlag: B wahlströms

Sidor: 192

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Alfie är bara fem år när första världskriget bryter ut och hans pappa tar värvning i armén. Fyra år senare har pappan fortfarande inte kommit hem och breven slutade komma för länge sedan. Alfies mamma säger att pappan är på ett hemligt uppdrag, men Alfie tvivlar på den historien. Samtidigt fortsätter livet i London. Alfies mamma tvingas jobba dubbelt för att ha råd med mat och Alfie börjar arbeta som skoputsare för att hjälpa till. En dag när han putsar skor på en tågstation får han syn på sin pappas namn på ett papper som tillhör en arméläkare. Förvirrad och upprymd inser Alfie att hans pappa befinner sig på ett sjukhus i närheten, där chockskadade soldater behandlas. Alfie beslutar sig för att rädda sin pappa från det hemska stället och göra allt han kan för att familjen ska bli hel igen.   


Omdöme:

Det var faktiskt första gången jag läste en bok om första världskriget vilket var intressant, fast att det inte handlade så jättemycket om själva kriget. Men man fick veta hur kvinnorna tag mer plats, hur de började jobba och ta mer plats i samhället för sedan inte sluta när kriget väl var över fast att männen då kom tillbaka.

Det hände inte så fasligt mycket men det blev aldrig lång tråkigt. En helt okej bok helt enkelt.


Andra omslag:

    

Av linn - 25 juli 2015 16:15

Titel: Den unga eliten

Författare: Marie Lu

Översättare. Katarina Falk

Förlag: Modernista

Sidor: 307

Serie: Den unga eliten #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Adelina Amouteru överlevde blodfebern. För ett årtionde sedan svepte denna dödliga sjukdom över hennes land. De flesta som smittades dog, medan de barn som överlevde blev märkta av sjukdomen på egendomliga sätt och började kallas malfetto.

Adelinas svarta hår blev silverfärgat, hennes ögonbryn blonda, och hon har bara ett ärr där hennes vänstra öga en gång satt. Hennes pappa ser henne som ett olycksbarn som förstör familjens goda namn och står i vägen för deras framgång.

Men några av de som överlevt febern sägs ha mystiska och kraftfulla förmågor, och även om deras identiteter förblir hemliga har de kommit att kallas Den unga eliten.

Teren Santoro är ledare för en organisation vars uppgift det är att leta upp dessa personer och förgöra dem innan de kan förgöra nationen. Enzo Valenziano är medlem i Dolksällskapet, en hemlig sammanslutning som letar upp andra inom Den unga eliten innan Santoro hittar dem. Men när dessa två konfronteras med Adelina möter de krafter som de aldrig tidigare skådat…

Adelina har egenskaper som inte är av denna värld. Hon har också ett hämndlystet mörker i sitt hjärta. Och ett begär att krossa alla som vågar trotsa henne.


Omdöme:

Så fort jag hade kommit in i boken började jag oroa mig över hur den skulle sluta. Hur Adelina skulle hantera sin förmåga och allt det mörker som har inom sig, så mycket hat och begär efter hämnd. Det gjorde att jag satt som på nålar genom hela boken. Hoppades och bad om att det skulle gå bra för Adelina och alla de andra. Men jag måste erkänna att jag inte riktigt vet vad jag tycker om Adelina och om jag ska vara ärlig vet jag inte vad jag tycker om någon i boken. Jag kunde inte bestämma mig för vem som var ond, god, bra eller dålig. Det var frustrerande men samtidigt gjorde det bara ännu mer spännande, och jag kan knappt vänta tills nästa bok kommer ut på svenska. Men tyvärr tror jag att det kommer att ta ett tag eftersom den inte har kommit ut på engelska ännu.


Andra omslag:

 

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se