ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 22 februari 2015 18:02

Titel: De brinnande knivarna

Författare: Patrick Ness

Översättare: Ulf Gyllenhak

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 505

Serie: Kaostrilogin #3

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Hela nya världen är i uppror. Tre arméer närmar sig New Prentisstown, var och en fast besluten att förgöra de andra. Fångad mitt emellan dem står en pojke och en flicka utan möjlighet att fly. Todd och Viola vet att de är de enda som kan stoppa vansinnet, men hur? Oavsett vilken väg de väljer tvingas de fatta omänskliga beslut. Ända sedan de träffades har de gjort allt för varandra men kan de verkligen gå så långt att de offrar tusentals liv för att rädda den andra?


Omdöme:

Jag tyckte väldigt mycket om den första boken, men den här tyckte jag var den sämsta av de tre. Till och med i den andra boken tyckte jag att det var för mycket krig och i den här var det ännu mer krig. Jag drog mig för att läsa och kom ingen vart när jag väl gjorde det.


Man fick läsa ur tre perspektiv, Todd, Viola och 1017. Jag tyckte bäst om att läsa ur Violas. Det kändes som att det var mer spännande ur hennes perspektiv. Det hände mer. Men 1017 perspektiv hoppade jag över nästan varje gång. Jag kunde inte få mig själv att läsa ur hans perspektiv. Det var inte alls något för mig.


Kort sammanfattat: De två sista böckerna i den här serien var helt enkelt inte min grej.



Andra omslag:

         


Andra delar:

1. Tystnaden i bruset

2. Cirkeln och pilen

ANNONS
Av linn - 12 februari 2015 21:29

Titel: Evig natt

Författare: Michelle Paver

Översättare: Birgitta Gahrton

Förlag: Semic

Sidor: 238

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Året är 1937 och 28-årige Jack lever ett hopplöst liv i London- han är fattig, ensam och har fått ge upp sina drömmar om att studera vidare. Men så får han sitt livs chans: Han blir erbjuden att vara med som radiotelegrafist på en arktisk expedition.

Jack känner sig malplacerad i gruppen av unga, privilegierade man som harft en uppväxt helt olik han egen, men hör finns också ett löfte om ett annat liv. De korsar Barents hav, ser midnattssolen och slår läger i en avlägsen, obebodd vik, mycket långt ifrån Londons smutsiga dimma.

Men arktiska sommaren är kort. Varningstecknen finns där från början- vem är den mystiske mannen som Jack skymtar på klipporna? Expeditionen är otursförföljd: En efter en tvingas dess medlemmar att de sig av, och till slut är det bara Jack kvar. Det betyder fyra månader, ensam i mörkret. Den eviga arktiska natten kan man inte fly ifrån, och snart fryser havet. Då kan Jack inte längre lämna lägret. Men Jack är inte helt ensam- någon vandrar i mörkret där ute...


Omdöme:

Den här sortens bok är nog inte min typ. Tyckte inte om den överhuvudtaget. Det är inte kul att skriva så men det är sant. Helst hade jag velat säga att jag älskade den här boken och att jag älskar såna här böcker men så är tyvärr inte fallet. Jag segade mig i genom den, tvingade mig att läsa ut den helt enkelt.


Det var inte så mycket som hände. Jag trodde att det skulle vara blodigt och skräckinjagande, men nej det tycket jag inte att det var. De gick mest runt i sitt läger och ibland blev de rädda för ”spöket”. Det fanns inget som gjorde att det kröp i skinnet av spänning eller skräck.


Andra omslag:

     

ANNONS
Av linn - 11 februari 2015 19:55

Titel: Cirkeln och pilen

Författare: Patrick Ness

Översättare: Ulf Gyllenhak

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 443

Serie: Kaostrilogin #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Todd har på flykt undan den obarmhärtiga armen råkat bära den dödligt sårade Viola rakt i armarna på deras värsta fiende- borgmästare Prentiss.

De skils åt med våld och Todd tvingas delta i borgmästarens nya tyranniska regim. Men vad är det som pågår precis utanför stan? Och var är Viola? Lever hon ens? Vilka ligger bakom den mystiske pilen?

Och så en dag börjar bomberna brisera...


Omdöme:

Den här var inte alls lika bra som den första boken. Att få se ur Violas perspektiv också gjorde den bättre men inte så bra att den överträffade den första. Den här var lite segare. Jag tyckte inte om att Viola och Todd var så mycket åtskilda, och att både Viola och Todd gjorde som de blev tillsagda även om de lätt kunde göra det motsatta. Det kändes också som att hela boken handlade om krig och inget annat, vilket jag inte var så intressant.


Andra omslag:

 


Andra delar i serien:

1. Tystnaden i bruset  

Av linn - 8 februari 2015 20:44

Titel: Fett med otur

Författare: Naomi Nash

Översättare: Madelene Holm

Förlag: Smooch

Sidor: 172

Serie: Förhäxad #2


Handling:

Vick Marotti har lagt magin åt sidan för ett förhållande med supersnygge Gio Carson. Men det är en sak om någon som hon aldrig trodde skulle komma emellan henne och en kille: popularitet.

Hennes high school är förvisso densamma, men en förändrad Vick märker nu att hon står inför en hel hög nya skräckscenarion- festinbjudningar, att ha populära gänget vid sitt lunchbord och härmapor som bestämt sig för att kopiera hennes unika stil.


Omdöme:

Jag tror att jag borde ha läst första boken i serien först, men jag trodde inte det skulle vara något problem. Men det blev det. Tror jag.


Det var så att när jag läste baksidestexten trodde jag att det skulle handla om magi, alltså riktig magi. Men det slutade med att jag fick reda på att hon jobbade som fake magiker. Sådan besvikelse! Det fick boken att åka ner långt på mig gilla lista, nästan till och med bort från listan överhuvudtaget. Det enda som rädda upp boken var Tyler. En kille som kanske eller kanske inte vann Vicks hjärta men som i alla fall vann mitt.


Av linn - 5 februari 2015 16:35

Titel: Mörkt liv

Författare: Kat Falls

Översättare: Vera Lindh

Förlag: B Wahlströms

Sidor: 234

Serie: Mörkt liv #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Våldsamma jordbävningar har skakat kontinenterna och stora landmassor har rasat ner i det stigande vattnet. Jordens befolkning har tvingats tränga ihop sig på den mark som finns kvar. De enda som har gott om plats är de som har valt att bosätta sig i havet.

Femtonårige Ty har tillbringat hela sitt liv på familjens gård på havsbottnen. Men hans trygga tillvaro slås i spillror när nybyggarkolonin hotas av pirater som med våld försöker tvinga bort nybyggarna från sina gårdar.

Ty tänker inte ge sig utan en strid och tillsammans med Gemma, en flicka från ovansidan som letar efter sin försvunne bror, beger sig Ty till kolonins farliga undre värld. Här upptäcker han mörka hemligheter om livet på havsbottnen- hemligheter som hade varit bäst oupptäckta.


Omdöme:

Jag hade trott att det här inte var min bok överhuvudtaget och därför hade den fått en permanent plats i min olästa bokhylla. Jag kunde inte haft mer fel. Efter bara två sidor älskade jag den. Och kom på mig själv med att vilja läsa vidare när jag hade lagt ifrån mig den. Det var ett tag sedan jag kände ett sådant suger efter att få läsa vidare. Kanske kommer det här bli min nya favorit författare. Boken har i all fall blivit en av mina favoriter, vilket betyder att jag helt klart kommer att läsa andra delen i serien.


Andra omslag:

   

Av linn - 4 februari 2015 15:43

Titel: Kristallstaden

Författare: Maths Claesson

Förlag: Bonnier & Carlsen

Sidor: 288

Serie: Linux #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Linux liv på kristallstaden.

Uttagningen var bara början. Nu är det allvar. I rymden ges ingen andra chans...


Omdöme:

Handlingen låter mer spännande än var boken verkligen var. Det hände egentligen inget. Man fick bara följa när han gick i skolan och skaffade nya vänner. Men inget spännande hände, inte ens slutet var spännande. Men jag kan inte heller säga att den var tråkig. Det hände bara inget speciellt. Jag får bara hoppas på att nästa bok i serien kommer att vara bättre.


Andra delar i serien:

1. Uttagningen

Av linn - 2 februari 2015 16:40

Titel: Korpmåne

Författare: Therese Henriksson

Förlag: Opal

Sidor: 328

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

När Seth flyttar in i granngården förändras Sagas liv. Det som tidigare varit viktigt känns betydelselös. Men något är inte som det ska. Varför försvinner Seth men jämna mellanrum? Och vad vill korpen som dyker upp överallt. En korp som verkar helt orädd och nästan mänsklig i sitt beteende.


Omdöme:

Det var svårt att hålla reda på ur vems synvinkel man var i eftersom det kunde bytas mitt i texten. Det gjorde allt lite förvirrande ibland men det var inget större problem. Förutom det var boken riktigt bra. Jag gillade själva handlingen på ett sätt jag inte trodde att jag skulle göra. Jag kan inte förklara hur eller varför. Den var helt enkelt riktigt bra och jag skulle inte ha något emot om det hade varit en serie, vilket det tyvärr inte var. Jag skulle gärna fått veta lite mer om Seth spelartalanger. Det skulle bara gjort boken ännu bättre i mina ögon.

Av linn - 29 januari 2015 16:05

Titel: Den sista prövningen

Författare: Kami Garcia & Margaret Stohl

Översättare: Carina Jansson

Förlag: Semic

Sidor: 394

Serie: Beautiful creatures #4

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Ethan och Lena är allt för varandra. Men är deras kärlek stark nog att hålla för avståndet mellan två världar?

Ethan har offrat allt. Han har lämnat sitt vanliga liv bakom sig. Och han har bara en sak i huvudet: att ta sig tillbaka till Lena. Trots hinder som verkar omöjliga kämpar Ethan för att återvända hem mot alla odds. Allt ser mörkt ut, men Lena ger inte heller upp- hon gör allt för att återfå Ethan. Men kan man trotsa själva döden?


Omdöme:

Jag blev egendomligt sorgsen när jag läste slutet. Jag ville inte att den skulle ta slut. Och det är det som är så konstigt eftersom jag skrev i recensionen om beautiful creatures 3 att jag tyckte att det inte borde ha varit en serie. Jag ångrar det nu för att jag är glad över att den här boken finns att läsa. Det skulle inte ha blivit detsamma om alla de här fyra böckerna hade tryckts ihop till en. Många saker hade man varit tvungen att ta bort eller ända och då skulle slutet varit annorlunda och det vill jag inte. Det skulle inte ha slutat på något annat sätt även om det kändes som att jag hade förlorat något när jag läst klart.


Det var verkligen kärlek övervinner allt!


Andra delar i serien:

3. Det högsta priset, det största offret


Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se