ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 23 november 2015 18:25

Titel: Fyren och stjärnorna 

Författare: Annika Thor & Per Thor 

Förlag: Bonnier & Carlsen 

Sidor: 266 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:    

 

Handling: 

I sju år har Blendas och Eriks pappa varit försvunnen. Kanske är han i Amerika- ingen vet. En dag kommer en ny man in i deras mammas liv. Han lovar att de ska få det bättre, men han kan aldrig ersätta pappa, det är Blenda säker på. Deras stränge styvfar gör livet svårt för Blenda och Erik. När han vill skjuta Eriks tama mås har han gått för långt. I höstens första stormnatt förliser ett segelfartyg. Nästa morgon tar sig fyra skeppsbrutna i land på fyrplatsen, och barnens liv förändras på nytt... 

 

Omdöme: 

Det var en bra och lättläst bok som snabbt var utläst. Jag tyckte synd om både Blenda, Erik och deras mamma som fått gå igenom så mycket och som sedan blev tvungna att gå igenom ännu mer, när de äntligen trodde att allt skulle bli bra. 

 

Boken var lite sorglig men väldigt tänkvärd.

 

Andra omslag:

 


ANNONS
Av linn - 21 november 2015 23:25

Titel: Ljus Ljus Ljus 

Författare: Vilja- Tuulia Huotarinen 

Översättare: Janina Orlov 

Förlag: Gilla Böcker 

Sidor: 186 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:   

 

Handling: 

Mariia bor i en liten by i Finland och längtar efter att något ska hända, att något i hennes liv ska explodera, gnistra och spraka. Så flyttar Mimi till byn. När Mariia ser på Mimi ser hon bara ljus ljus ljus, men bortom ljuset finns något annat: en sorg så stor att ingenting rår på den. 

 

Omdöme: 

Ljus Ljus Ljus är väldigt speciell bok som tyvärr inte passade mig. Sättet den var skriven tyckte jag gjorde det svårt att hänga med och riktigt följa med i historien. Jag fick tyvärr inte riktigt grep om den helt enkelt.

   

ANNONS
Av linn - 19 november 2015 23:00

Titel: Förbjuden frukt 

Författare: Sarah Addison Allen 

Översättare: Kerstin Larsson 

Förlag: Norstedts 

Sidor: 247 

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Familjen Waverley i Bascom, North Carolina, har alltid varit en udda familj med märkliga talanger. Också deras trädgård är ryktbar, berömd för sitt lynniga äppelträd som bär äpplen som siar om framtiden och för sina ätliga växter som är genomsyrade av särskilda krafter. Claire Waverley är ensam kvar i staden sedan mormodern dött och Claires upproriska syster, Sydney, rymt från Bascom flera år tidigare. Claire driver ett framgångsrikt cateringföretag, men håller sig mest för sig själv. Plötsligt en dag står Sydney på trappan med sin femåriga dotter efter att hals över huvud tvingats fly från sin våldsamme man. 

 

Omdöme: 

Den här boken har stått i min bokhylla väldigt på grund av att jag inte trodde den skulle vara så bra. Den enda anledningen till varför jag köpte den var för att jag tyckte om omslaget. Så nu när jag äntligen tog mig i kragen och började läsa den gick det ganska segt, eftersom jag tyvärr fortfarande trodde att den inte skulle vara så bra. Men oj vad fel jag hade. Den var riktigt, riktigt bra. När jag väl hade kommit in i den läste jag ut den på en dag. Jag älskar att hitta en bok som överraskar en och motbevisar ens dåliga tankar om den, och Förbjuden frukt gjorde definitivt det.

 

Andra omslag:

    

Av linn - 17 november 2015 21:30

Titel: Trumvirvlar och trassel 

Författare: Deb Loughead 

Översättare: Cecilia Wedmark 

Förlag: Girl it 

Sidor: 152  

Stjärnor på Goodreads:    

 

Handling: 

Stelle har fullt sjå att försöka övertyga kompisarna om att Olivia är den bästa sångerskan till deras nystartade band. Lu och Karim vill istället ha Nat- tjejen som är så cool att hon gör Stelle nervös. Och inte är familjelivet så mycket bättre: en deprimerad skräpsamlade mamma, en pappa som väntar barn med en ny kvinna, en odräglig brorsa och en förvirrad mormor på vårdhem. Inte ens för bästa kompisarna kan Stelle lätta sitt hjärta- för vem vill skryta med elände när alla andra har så perfekta familjer...? 

 

Omdöme: 

Jag tycker i princip nästan likadant om den här som jag gjorde om Fyren och stjärnorna. Det var en tankeväckande och sorglig men bra bok. Den får en att tänka på att det finns vissa som har det nästan precis som Stelle eller som någon annan i boken. 

 

En bok med många bra budskap.

 

Andra omslag:

 

Av linn - 15 november 2015 21:25

Titel: Blod och Stjärnstoft 

Författare: Laini Taylor 

Översättare: Lena Karlin 

Förlag: Bazar 

Sidor: 462 

Serie: Önskemånglarens dotter #2 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads:       

 

Handling:  

Det var en gång en ängel och en demon som förälskade sig i varandra. De började drömma om en värld utan blod och krig. Det här är inte en sådan värld.  

Konststudenten och monsterlärlingen Karou har funnit de svar hon sökt. Nu vet hon vem hon är och vad hon är. Men med den kunskapen framkommer också en annan sanning. Hon har älskat en fiende, han svek henne och det måste hela världen betala för. 

 

Omdöme: 

Var rädd att jag skulle ha svårt att hänga med i handlingen för att jag inte kom ihåg så mycket av den första boken. Och i början var det lite svårt men det släppte rätt så snabbt. Inte var det så konstigt heller, inte när boken var så bra som den var. Jag tror till och med att jag tycker om den här mer än vad jag gjorde med första, så bra var den. Den var framför allt fängslande. Jag kunde knappt släppa den ur sikte, och så fort jag gick och la mig ville jag stanna upp och läsa. Men den var också så mycket mer, den var spännande, sorglig och hemsk men också gullig och romantisk. Det är så svårt att förklara och jag tror inte att någon av oss som läst boken kändes samma saker när vi läste den.

 

Jag bara måste lära fortsättningen!

 

 

Andra omslag:

  

 

Andra delar i serien:

1. Mörk ängel

Av linn - 28 oktober 2015 23:01

Titel: Hudlös 

Författare: Sandra Gustafsson 

Förlag: Hoi 

Sidor: 161 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:   

 

Handling: 

Alice och Jonathan får sonen Liam men för Alice uteblir lyckokänslan för sitt barn, något är helt enkelt fel.När de till slut får veta att Liam är allvarligt sjuk trasas familjen sönder. Alice tror på sin egen förmåga att hjälpa sin son, medan Jonathan litar på sjukvården och vill göra rätt. Till slut har de ingenting gemensamt förutom Liam och kampen för att rädda honom får dem att förlora fotfästet. Ingenting är vad det har varit och ingenting kan någonsin bli detsamma. 

 

Omdöme: 

Det här är en sådan bok som lämnar en med huvudet fyllt med tankar och ett obehagligt sug i magen. Genom hela boken sitter man och funderar och våndas lika mycket som karaktärerna själva gör. Visst, det är ingen lång bok men det är en bok som berör en och som får en att vilja veta hur allt ska sluta.

      

Av linn - 27 oktober 2015 22:31

Titel: Gryningens furste 

Författare: Maggie Shayne 

Översättare: Hanna Svensson 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 315 

Serie: Vingslag i natten #12 

Köp den här: Harpercollins

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Betydligt längre än vad legenden säger har Vlad Dracula vandrat runt på jorden, på jakt efter reinkarnationen av sin hustru, Elisabeta. Nu tror han sig äntligen ha funnit kvinnan som är besutten av hans älskades själ, och han är beredd att göra henne till sin – för all evighet… 

Den dödliga kvinnan är Tempest ”Stormy” Jones. Sedan länge har hon känt av ”den andra” som lever inom henne, hon som kämpar för att ta kontroll. En känsla som blir starkare när mörkrets prins är nära. Stormy förnekar passionen som brinner mellan henne och Dracula, men måste samtidigt kämpa mot att Elisabeta en gång för alla ska ta över både hennes kropp och sinne, och hävda Vlad som sin. 

När Elisabeta upptäcker Vlads känslor för Stormy vet vreden inga gränser. Hon kräver att hennes öde nu ska fullbordas, och hon tänker göra allt för att förinta sin rival. Vlad slits mellan de båda och plågas av minnet av det som varit … och tanken på det som kan bli. Nu är det upp till Dracula att välja vem som ska få leva och vem som ska dö. 

 

Omdöme: 

Jag vet inte varför men jag hade väldigt svårt med att börja läsa den här boken. Det låg o flera dagar och väntade att jag skulle börja läsa den, men det gick inte. Jag var inte alls sugen på att läsa den. Men när jag väl började tillslut kunde jag inte släppa den. Jag satte upp och läste till halv fyra på morgonen för att den var så spännande.

 

Andra omslag:

   

 

Andra delar i serien:

11. Blå gryning


Av linn - 26 oktober 2015 16:46

Titel: De odödligas sång 

Författare: Julie Kagawa 

Översättare: Thea Fält 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 392 

Serie: Edens blod #3 

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Den sista jakten har börjat. Hämnden är hennes. 

I en värld som ligger i ruiner, där liv är heligt och där lojalitet bryts utan en blinkning, ställs Allison Sekemoto inför ett dilemma. För om hon lyckas övervinna den psykopatiska vampyren Sarren är triumfen kortvarig. Konsekvenserna är en evighet i ensamhet.  

 

Omdöme: 

Den bästa vampyrserien jag har läst på länge!  
Spänningen och det höga tempot fortsätter även i den här boken. Jag läste ut den här på bara två dagar vilket jag inte har gjort på väldigt länge, det om något visa hur bra den var. Jag måste också säga att jag kommer att sakna den här serien nu när den är slut, vilket gör mig glad att jag har den i min bokhylla så att jag kan läsa om den när jag vill. 

 

Andra omslag:

 

 


Andra delar i serien:

1. De odödligas regler

2. De odödligas hunger 

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se