ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 15 oktober 2015 17:30

Titel: De odödligas hunger 

Författare: Julie Kagawa 

Översättare: Linda Silverblad 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 426 

Serie: Edens blod #2 

Köp den här: AdlibrisBokus, Cdon 

Stjärnor på Goodreads     

 

Handling: 

Vad gör du om slutet närmar sig? 

Allie trodde att odödligheten skulle var för alltid. Men nu när allt har vänts uppochner kommer gränsen mellan människa och monster fortsätta suddas ut, och hon ställs inför ett val- ett val som ingen borde behöva göra 

 

Omdöme: 

Efter en så bra första bok i serien var jag rädd att den här inte skulle hålla måttet. Men det fanns absolut inget att vara rädd för. Den var definitivt lika bra som den första boken, lika spännande och höll samma höga tempo. Och precis som med De odödligas regler var jag tvungen att börja läsa på nästa i serien så fort den här var utläst. 

 

Andra omslag:

    

 

Andra delar i serien:

1. De odödligas regler

3. De odödligas sång

 

ANNONS
Av linn - 14 oktober 2015 16:59

Titel: De odödligas regler 

Författare: Julie Kagawa 

Översättare: Helena Johansson 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 459 

Serie: Edens blod #1 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads     

 

Handling: 

"En dag ska du, Allison Sekemoto, döda en människa. Frågan är inte om det kommer att hända, utan när. Förstår du?" 

Jag gjorde inte det då, inte egentligen. 

Men det gör jag nu. 

 

Omdöme: 

I början hade jag svårt att säga vad jag tyckte om den. Jag hade kommit nästan halvvägs och tyckte inte det hände så mycket. Det kändes nästan som den stod stilla, det hände inget som var så jättespännande. Men tusan så fel jag hade för spännande blev den, så spännande att jag inte kunde lägga ner den fören den var utläst. Den var så spännande att när jag hade läst ut den här började jag med en gång att läsa nästa bok De odödligas hunger.  

 

Jag säger bara: "Gillar du vampyrer, zombie liknande varelser eller dystopier är det här rätta boken för dig!"

 

Andra omslag:

    

 

Andra delar i serien: 

2. De odödligas hunger

3. De odödligas sång

 

ANNONS
Av linn - 13 oktober 2015 20:03

Titel: Fripassageraren 

Författare: Christina Wahlden 

Förlag: Raben & Sjögren 

Sidor: 267 

Serie: Syskonen Marley #1 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads    

 

Handling: 

När Nells och Nicks far plötsligt dör inser de att de egentligen inte vet så mycket om sin bakgrund. Mamman försvann tidigt i deras liv och pappan har varit uppslukad av arbete. Fadern efterlämnar en lapp med märkligt budskap- syskonen får veta att modern befinner sig i Afrika, och de förstår att de måste fly landet. Det tar med Noggs, sin fars betjänt, och ger sig av till Afrika med båt. Nick är besatt av sina uppfinningar och Nell blir världsreporter. Ett stort äventyr tar sin början. Syskonen träffar på många intressanta typer, upptäcker exotiska miljöer, blir lurade mer än en gång. Och vem är egentligen fripassageraren.  

 

Omdöme: 

Jag trodde att den skulle bli lång tråkig med allt resande och ett tag tyckte jag det, men så upptäckte jag att jag inte längre brydde mig så mycket om att de reste så mycket. Det var inte det jag var fokuserad på. Jag mer intresserad av Nells tankar och personerna i hennes närhet och alla hon träffade på resan.  

En mycket intressant och läsvärd bok! Kommer definitivt läsa nästa del i serien så fort den kommer ut. 

 

Av linn - 12 oktober 2015 14:30

TitelInsnärjd 

Författare: Gena Showalter 

Översättare: Hanna Williamsson 

Förlag: Harpercollins 

Sidor: 394 

Serie: Insnärjd #1 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads     

 

Handling: 

De flesta sextonåringar har vänner. Aden Stone har fyra mänskliga själar som lever inom honom, en som kan resa i tiden, en som kan väcka de döda, en som kan ta över en annan människas kropp och en som kan förutspå framtiden. 

 

I hela hans liv har folk trott att Aden är galen, vilket också är anledning till att han skyfflats fram och tillbaka mellan olika psykavdelningar och ungdomshem. Men allt det är på väg att förändras. I flera månader har han fått uppenbarelser om en vacker flicka- en flicka som bär hemligheter från flera århundraden. En flicka som antingen kommer att rädda honom eller förgöra honom.  

 

Omdöme: 

Så, så bra! 

Det som jag inte hade förväntat mig var att man skulle få följa två personer. Jag trodde att man bara skulle få följa Aden som det står om på baksidan men man får följa ytterligare en (tänker inte berätta vem. Jag vill ju inte förstöra det roliga för dig som har planer på att läsa den). Att man fick följa ännu en utöver Aden tyckte jag gjorde boken ännu bättre än vad den redan var, och ännu mer spännande. Sorglig var den också vilket jag inte heller hade förväntat mig. Jag till och med grät en gång. 

 

Helt klart en bok fylld av överraskningar och kärlek och ännu mer kärlek.  

Jag hade helt klart tänkt mig att läsa resten av delarna i serien. Men nu efter att jag läst ut den här hittade information om att den sista boken i den här serien inte skulle ges ut, vilket gör mig fundersam över om jag verkligen ska läsa vidare serien. Jag har nämligen de tre som finns ute vilket gör det svårt att inte bli frestad att läsa vidare men jag är rädd att jag kommer gilla den tre så mycket att det kommer göra mig galen att jag inte kan läsa vidare. Kanske, kanske inte?

 

Andra omslag:

 

Av linn - 8 oktober 2015 15:00

TitelTankeläsaren 

Författare: Kristin Cashore 

Översättare: Carina Jansson 

Förlag: Semic 

Sidor: 479 

Serie: De utvalda #1 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads     

 

Handling: 

Katsa är slagskämpen som ingen kan besegra. Allt förändas när hon möter prins Po- han är mystisk, svårslagen i strid och har ögon som ser rakt igenom henne… Han förstår henne som ingen annan, men vad döljer han? En farofylld färd tar sin början och Katsa får uppleva sådant hon inte trodde var möjligt. Bottenlös ondska, trofast vänskap och en kärlek så stark att den skrämmer henne.

 

Omdöme: 

Tankeläsaren är en av mina absoluta favorit böcker och om jag ska vara ärlig är det nog den bästa bok som läst. Jag har inte läst någon annan bok som har fått mig att fastna i handlingen som den gjorde och fortfarande gör varenda gång jag läser den. Den är helt klart beroendeframkallande och jag tror jag har läst om den minst 10 gånger och det är inte ens en överdrift. Katsa fastnade jag för efter bara en sida och så fort Po kan in i bilden fastnade jag för honom också. De två gick rakt in i mitt hjärta och stannade där, och trotts att det är flera år sedan jag läste den för första gången kan jag komma på mig själv med att sitta och tänka på dem och det som hände dem, vilket självklart gör att jag vill läsa om den ännu en gång. Antagligen är det därför jag just har läst om den så många gånger.  

 

Andra omslag:

   


Andra delar i serien:

3. Hemligheternas rike 

Av linn - 6 oktober 2015 21:23

Titel: Systrars öde 

Författare: Jessica Spotswood 

Översättare: Jan Risheden 

Förlag: Raben & Sjögren 

Sidor: 360 

Serie: Systrarna Cahill #3

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads:     

 

Handling: 

Febern skördar offer i New London och Cate skulle kunna bota människor, men inte utan att avslöja sin kraft för Brödraskapet och själv riskera livet. De har redan avrättat många misstänkta häxor.

Som om det inte vore nog måste Cate dessutom försöka få Finn att minnas vad de hade tillsammans. Efter Mauras svek har Finn inget minne av Cate längre. Och Tess syner blir allt starkare, profetian om att en Cahillsyster kommer att döda en annan verkar inte längre osannolikt. 

 

Omdöme: 

Sista boken i serien om systrarna Cahill är nu utläst och jag kan inte låta bli att tycka det är sorgligt men också skönt på något vis. Att systrarna äntligen jag fått frid, vissa mer än andra (ni som har läst boken förstår nog vad jag menar).  

Den var bra, det var den! Kanske inte lika bra som jag tyckte att de andra två var men nästan. Det är inte långt ifrån det ska måste ni veta. Om ni inte har läst sista men de två innan kommer ni definitivt inte bli besvikna. Den är minst lika spännande men på något vis i ett lugnare tempo än de andra. Det finns bara ett problem och det är att jag fortfarande inte riktigt kan acceptera det som hände Finn i Stjärnmärkt. Det störde mig och det stör mig tyvärr fortfarande. Men det är det enda jag kan komma på som jag inte tyckte om. 

 

Andra omslag:

   

 

Andra delar i serien:

2. Stjärnmärkt 

 

Av linn - 5 oktober 2015 21:15

Titel: Harry Potter och de vises sten 

Författare: J.K Rowling 

Översättare: Lena Fries-Gedin 

Förlag: Tiden 

Sidor: 379 

Serie: Harry Potter #1 

Köp den här: AdlibrisBokusCdon 

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling: 

Plötsligt händer det märkliga ting i den lilla staden! Mystiska stjärnskott på himlen och svärmar av ugglor mitt på dagen, katter som läser kartor och underliga människor som står i gathörnen och viskar. De viskar om en viss Harry Potter ... 
 
Föräldralöse Harry Potter bor hos sina elaka styvföräldrar och deras vidrige son. En helt ny värld öppnar sig för Harry när det visar sig att han egentligen är en trollkarl och börjar Hogwarts Skola för Häxkonster och Trolldom, en värld full av magi och spännande äventyr! 
 

Omdöme: 

Nu har jag äntligen börjat läsa Harry Potter serien! Och är jag besviken? Nej! 

När ska mitt Hogwarts brev komma? När kommer jag att få reda på att jag har blivit antagen? Vilken dröm va? Hur många Harry Potter fans har inte den drömmen? 

Jag förstår verkligen vad alla menar när de säger hur kolossalt bra Harry Potter är, för det är sant. Visst jag har bara läst första men det hindrar mig inte från att se hur himla bra de andra också kommer att vara.  

 

Andra omslag:

     

 

Andra delar i serien:

2. Harry Potter och hemligheternas kammare 

3. Harry Potter och fången från Azkaban

4. Harry Potter och flammande bägaren

5. Harry Potter och Fenixorden

6. Harry Potter och halvblodsprinsen

Av linn - 30 september 2015 20:42

Titel: Femtio nyanser av mörker

Författare: E.L James

Översättare: Patrick Hammarsten

Förlag: Norstedts

Sidor: 539

Serie: Femtio nyanser #2

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon

Stjärnor på Goodreads:      

 

Handling:

Bortskrämd av de mörka hemligheter som den vackre, men plågade, Christian Grey bär på har Anastasia Steele lämnat honom. Hon har nyligen tagit sin universitetsexamen och fått praktikplats på ett bokförlag i Seattle.
Men Christian upptar oavbrutet hennes tankar. När han vill träffa henne igen kan Ana inte neka honom, och äntligen får hon veta mer om det mörka förflutna som har gjort honom så driven, kontrollerande och krävande. Men medan Christian brottas med sina inre demoner måste Ana ta ett av de viktigaste besluten hon någonsin ställts inför…

 

Omdöme:

Bättre än den första? Ja? Nej? Jag vet inte.

Det var kul att äntligen får reda på mer om Christian och hans förflutna trotts att det man fick reda på i den antagligen inte är alls mycket jämför hur mycket man kommer att få reda på i Grey. Det var också kul att se hur deras förhållande djupnade och blev mer allvarligare.

Spännande som tusan var den också, så spännande att när jag väl hade läst ut den (mitt i natten) fick jag tvinga mig själv att inte slänga mig över Femtio nyanser av frihet.


Andra omslag:

     


Andra delar i serien:

1. Femtio nyanser av honom

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se