ett-liv-med-canon

Inlägg publicerade under kategorin Recensioner

Av linn - 8 september 2015 21:21

Titel: Stormvinge

Författare: Oskar källner

Förlag: Fafner

Sidor. 208

Köp den här: Adlibris, Bokus 

Stjärnor på Goodreads:       



Handling:

Minna älskar att flyga men får bara göra det på gamla Lera. En dag trotsar hon sin farbrors order och flyger djupt in bland bergen. Där hittar hon en rasande vildhingst med bruten vinge. De attackeras av pumor och Minna blir strandsatt med vildhingsten som enda sällskap. Omgivna av rovdjur tvingas de samarbeta för att överleva.

Detta blir början på en oväntad vänskap med vilda kappflygningar och rafflande äventyr. Men det finns andra som är ute efter hingsten. Så när lömska planer hotar familjens ranch måste Minna satsa allt för att vinna, även om det kan kosta henne livet.


Omdöme:

Jag börjar med att säga att det troligtvis inte kommer att bli en så lång recension men jag brukar ju inte göra så långa för den delen heller. Det jag försöker säga är att jag har svårt att beskriva vad jag tyckte om Stormvinge. Den var bra riktigt bra till och med. Jag gillade handlingen men framför allt gillade jag Minnas planet. Det första som fascinerade mig var de två solarna och sedan planetens urinvånare. Om jag hade fått bestämma hade jag velat få reda på mer om dem. Mer om hur planeten såg ut, om djuren som fanns där och speciellt om urinvånarna. Ja, om det hade funnit mer om det hade boken varit nära en fullpoängare. Riktigt bra bok som sagt.

ANNONS
Av linn - 6 september 2015 18:16

Titel: Havsdemonerna
Författare: Sofia Bergting & Peter Bergting
Förlag: Bonnier & Carlsen
Sidor: 112
Serie: De dödas rike #2


Handling:

Porten till de dödas rike har öppnats och onda demoner har tagit över. Mänsklighetens hopp står till Lin, ett skogsrå, en urkraft sprungen ur de gamla sagorna. Hon är nu 13 år, den ålder då hennes förmågor kommer att kulminera. Läromästaren Alkuin sätter henne i träning som överenskommet. De tvingas dock avbryta läroperioden då en krigares dotter blir tillfångatagen av havsdemoner. Ska Lin hinna komma till hennes undsättning?


Omdöme:
Allt hände så snabbt och abrupt. Man hann knappt ta sig till en händelse fören den var slut och en annan tog dennes plats. Trots det vet jag att jag inte kommer att kunna låta bli att fortsätta läsa serien.


Andra delar i serien:

1. Övergiven värld

ANNONS
Av linn - 31 augusti 2015 18:45

Titel: En dag

Författare: David Nicholls

Översättare: Pia Printz

Förlag: Pocketförlaget

Sidor: 713

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

15 juli 1988. Emma och Dexter tillbringar en natt tillsammans efter examen på universitetet. Dagen efter måste de gå skilda vägar.

Men var kommer de vara den 15 juli året därpå? Och alla år som följer?


Omdöme:

Jag måste erkänna att jag inte har så mycket bra att säga om den här trotts att den faktiskt inte var dålig. Så det är väl bäst att jag börjar med det.
Den var lite förvirrande och seg och det hände inte så mycket. Det gjorde att jag hoppade över sidor då och då. Plus att den liknade Där regnbågen slutar fast den hade varit bättre. Men kanske var det just därför som jag inte tyckte om den så mycket. Den var för lik den andra. Men den blev lite bättre i slutet, eller kanske lite mer spännande om man nu kan kalla sorgligt spännande. För sorglig var den de sista 30 sidorna.


Andra omslag:

 

Av linn - 17 augusti 2015 20:00

Titel: Freja

Författare: Johanne Hildebrandt

Förlag: Forum

Sidor: 381

Serie: Sagan om Valhalla #1

Köp den här: Adlibris, Bokus


Handling:

Kriget närmar sig Vanaheim. Gårdar bränns och plundras av asar som trängt in i landet österifrån. Prästinnan Freja reser till fienden i ett sista försök att mäkla fred. Men mötet med hövdingasonen Tor förändrar allt. För en mer förbjuden kärlek har aldrig funnits.


Omdöme:

Jag har haft Freja i bokhyllan i flera år och jag skäms lite för det eftersom jag fick låna den från en i min släkt. Det förvånar mig att hon inte har bett att få tillbaka den och resten av serien igen, men nu är jag glad att hon inte gjorde det. Så bra som den var hade jag inte förväntat mig. Den var intressant och spännande. Speciellt eftersom det handlar om gudarna innan de blev gudar, även om det bara är påhittat och baserat på myter är det kul att få reda på varför och hur de blev gudar.


Andra omslag:

     


Andra delar i serien:

2. Idun

Av linn - 14 augusti 2015 22:45

Titel: Full Moon o Sagashite

Författare: Arina Tanemura

Förlag: Viz Comics Uk

Sidor: 198

Serie: Full Moon o Sagashite #1

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Young Mitsuki loves singing and dreams of becoming a pop star. Unfortunately, a malignant tumor in her throat prevents her from pursuing her passion. However, her life turns around when two surprisingly fun-loving harbingers of death appear to grant Mitsuki a temporary reprieve from her illness and give her singing career a magical push start


Omdöme:

Jag har märkt att ju kortare boken är ju svårare är det att skriva en recension. Just så är det nu.

Den var bra och jag läste ut den fort. Inte så konstigt när det inte finns så mycket text och den är bara 198 sidor lång.

Det var lite svårt att hålla reda på att man ska läsa från höger till väster. Jag vill bläddra åt fel håll hela tiden. Satt och små skrattade åt mig själv när jag läste åt fel håll.

Av linn - 12 augusti 2015 15:18

Titel: En lottomiljonärs dotters dagbok

Författare: Penelope Bush
Översättare: Cecilia Wedmark
Förlag: Girl it
Sidor: 216


Handling:

Charlotte önskar sig inte mycket: en ordentlig semester, ett eget rum och någonstans att ställa sina böcker... När hennes mamma vinner på lotto går hennes önskningar plötsligt i uppfyllelse. Familjen flyttar från den trånga huset i förorten och framtiden ser rosenröd ut. I alla fall tills Charlottes pappa förlorar jobbet, hennes syster rymmer och hennes bästa kompis vänder henne ryggen. Ibland önskar Charlotte nästan att hennes mamma aldrig hade vunnit de där pengarna. Och kanske är det hennes fel? Kanske har vinsten någon med den där läskiga zigenerskans spådom och Charlotte önskningar att göra?

Omdöme:
En helt okej bok. Lite utdragen och överdramatiserad och det hände inte så jättemycket, men den hade ett bra budskap. Ett budskap om att vara lojal mot sina vänner är viktigt och att man inte ska dra förhastade slutsatser på grund av hur man ser ut.


Andra omslag:

 

Av linn - 10 augusti 2015 13:45

Titel: Den lille prinsen

Författare: Antoine de Saint-Exupéry

Översättare: Nova Gullberg Zetterstrand & Henrik Petersen

Förlag: Modernista

Sidor: 95

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

Mitt ute i Saharaöknen, där en pilot tvingats nödlanda sitt flygplan, dyker en liten prins upp från ingenstans. Det tar lite tid för dem att förstå varandra. Men så kommer också den lille prinsen från en annan planet, där hans ros väntar på honom. En dag reste han hemifrån, efter smärre osämja med rosen, för att hitta nya vänner och lära sig saker. Det var så han mötte människan, som förbryllar honom. Varför värderar hon så gärna sin tillvaro med hjälp av siffror? Eller dömer efter utseende, när den sanna skönheten ju inte går att se med ögonen?


Omdöme:

En riktigt bra bok trotts att det är en barnbok. Fast jag skulle inte klassa den här boken som en barn bok utan en bok som alla kan läsa, visst språket är väldigt lätt att förstår och ibland lite väl barnsligt men det är ju faktiskt en barnbok. Men utöver det tycker jag att det är en bok som alla kan läsa och tycka om, för det är inte bara en bok som ska lära barn något om världen och fantasin utan den är också sorglig. Jag tyckte synd om både prinsen och piloten. Mycket mer än så kan jag inte säga utan att spoila,

men jag hoppas ni förstår hur bra jag tyckte den var.


Andra omslag:

      

Av linn - 7 augusti 2015 21:15

Titel: En julsaga

Författare: Charles Dickens

Översättare: Nils Holmberg

Förlag: Modernista

Sidor: 93

Köp den här: Adlibris, Bokus, Cdon


Handling:

En julsaga berättar historien om Ebenezer Scrooge, en snål och elak kapitalist som genomgår en total omvändelse och blir en god människa efter att ha hemsökts av spöken på julaftonsnatten.


Omdöme:

Den var bättre än jag väntat mig och kortare. Om den hade varit lite längre och mer detaljerad hade den varit ännu bättre och den var redan riktigt bra. Men sorglig. Jag har sett Disney versionen av den, kanske är det därför jag aldrig har förstått hur sorglig den faktiskt är. Därför är jag glad över att jag till slut bestämde mig för att läsa den.


Andra omslag:

     

Translate

Presentation


En foto och bok blogg.Det finns inga redigerade bilder. Jag har bara skrivit mina initialer i ett av hörnen. Jag skriver recensioner på böcker och mycket mer.
Hoppas ni gillar mig blogg!

Min andra blogg:

Om du vill kontakta mig:

Skriv till:

ett-liv-med-canon@hotmail.com

 

Du kan också hitta mig på:

Wattpad: linn04 

Goodreads: Linn

Boktipset: Linn H

Vad vill du veta innan du läser en bok?

0 besvarade frågor

Omröstning

Vad vill du se mer i bloggen?
 Det är bra som det är
 Bilder
 Sidor ur boken Leva
 Recensioner på böcker
 Tips/ Rekommendationer
 Något nytt
 Recensioner på filmer
 Recensioner på serier

Just nu läser jag

Köp böcker här!

 

Goodreads

2015 Reading Challenge

2015 Reading Challenge
Linn has read 0 books toward her goal of 100 books.
hide

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2016
>>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Länkar

         

 

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Serier jag läser:

Blue Bloods by Melissa de la Cruz Daughter of Smoke and Bone by Laini Taylor Gone by Michael Grant House of Night by P.C. Cast & Kristin Cast Inheritance by Christopher Paolini Legend by Marie Lu Lunar Chronicles by Marissa Meyer The Mediator by Meg Cabot The Mortal Instruments by Cassandra Clare Sookie Stackhouse by Charlaine Harris Uglies by Scott Westerfeld Wicked Lovely by Melissa Marr The Wolves of Mercy Falls by Maggie Stiefvater Parasol Protectorate by Gail Carriger Anna Dressed in Blood by Kendare Blake Pretty Little Liars by Sara Shepard Maze Runner by James Dashner Fifty Shades by E.L. James

Serier jag tänker läsa:

A Song of Ice and Fire by George R.R. Martin The Carrie Diaries by Candace Bushnell The Chronicles of Narnia by C.S. Lewis Curse Workers by Holly Black Dustlands by Moira Young Gossip Girl by Cecily von Ziegesar Heist Society by Ally Carter The Immortals by Alyson Noel Inkworld by Cornelia Funke The Kingkiller Chronicle by Patrick Rothfuss The Lord of the Rings by J.R.R. Tolkien Lords of the Underworld by Gena Showalter The Morganville Vampires by Rachel Caine Night Huntress by Jeaniene Frost Paper Gods by Amanda Sun Percy Jackson and the Olympians by Rick Riordan Shifters by Rachel Vincent The Sisterhood of the Traveling Pants by Ann Brashares The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Serier jag läst:

Delirium by Lauren Oliver Gemma Doyle by Libba Bray Hush, Hush by Becca Fitzpatrick If I Stay by Gayle Forman Iron Fey by Julie Kagawa Matched by Ally Condie Numbers by Rachel Ward Ruby Red Trilogy by Kerstin Gier Shatter Me by Tahereh Mafi Starcrossed by Josephine Angelini Twilight by Stephenie Meyer Vampire Academy by Richelle Mead Airhead by Meg Cabot His Dark Materials by Philip Pullman Study by Maria V. Snyder The Seven Kingdoms by Kristin Cashore Divergent by Veronica Roth Beautiful Creatures by Kami Garcia & Margaret Stohl Chaos Walking by Patrick Ness The Hunger Games by Suzanne Collins The Books of Beginning by John Stephens The Blood Journals by Tessa Gratton The Cahill Witch Chronicles by Jessica Spotswood Blood of Eden by Julie Kagawa Harry Potter by J.K. Rowling

Serier jag läser:

  ? = Har inte kommit ut ännu

 

Månskensvargen:

   

 

Skuggvarelser:

             

Chaty:

   Den sista har inte översatts till svenska ännu så där har jag satt de engelska omslaget.

  

En mördares anteckningar:

   De två sista har ännu inte översatts till svenska därför har jag satt dit de engelska omslagen.    

 

Bone season:

    Den andra har inte kommit ut på svenska ännu.

   

Dimmornas folk:

             

 

Jannike faltin:

 Sugar:

 

Den andra har ännu inte översatts till svenska.

 

The internet girls:

  De tre sista har ännu inte översatts till svenska.

   

Linux:

 

Jag är inte säker på hur många det kommer att bli i den serien.

   

Häxornas krig:

  De två sista i serien har inte översatts till svenska.

 

Ingo:

  Den sista har inte översatts till svenska.

  

RSS

Besöksstatistik

Följ bloggen

Följ ett-liv-med-canon med Blogkeen
Följ ett-liv-med-canon med Bloglovin'

Skriv gärna i gästboken

länkar

besöksräknare

Senaste besökare

Besökare

Skaffade 2014-08-26 Flag Counter

Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se